MEČ DANA: Mančester Siti – Aston Vila: Prvak nema prava na kiks, Vila slavila u prvom delu sezone!

Mančester Siti će u okviru 31. kola Premijer lige dočekati ekipu Aston Vile. Aktuelni prvak Engleske je trenutno na -3 u odnosu na prvoplasirani Liverpul, pa prava na kiks gotov da više i nema. Gosti iz Birmingema su u prvom dijelu sezone slavili na domaćem terenu protiv Pepove ekipe. Utakmica je na programu od 21 čas i 15 minuta.

Mančester Siti: Osveta se servira hladna!

Brujalo je Ostrvo, ma čitava Evropa o utakmici sezone u Premijer ligi u prethodnom kolu, o potencijalnom spektaklu na Etihadu predodređenom, možda ne da odluči, ali svakako da nagovjesti novog (startog) šampiona Engleske. Ali premalo je bilo poteza koji utakmicama prišivaju epitet “spektakularnih”. Bila je to predstava bez pogodaka, podjeljena na 45 minuta taktičkog nadmudrivanja i još toliko Gvardioline španske kragne za Artetu. Ali Arsenal nije počeo da lupa šakom u znak predaje, a od gušenja spasla ga je defanzivna perfekcija za koju su mahom zaslužni komandanti odbrane Gabrijel Magaljaeš i Vilijam Saliba.
Razočarani su neutralni gledaoci, razočarana je većinska publika na Etihadu, a možda su razočarani i navijači Arsenala. Jer iako je Siti značajnim djelom utakmice stezao obruč oko šesnaesterca rivala, iako su Tobdžije, makar one oko terena osjećale priličnu feustraciju od najezde De Brujnea, Griliša, Rodrija i Dokua, gosti su se suočili sa tek jednim udarcem u okvir gola Sitija koji u drugom djelu paradoksanlo nije pogodio metu (ukupno 12), a pred kraj utakmice su upravo oni mogli da bace trostrukog uzastopnog šampiona na koljena.
Neko će reći da je Siti bio agresivniji, da je bar dvije trećine prvog poluvremena proveo na polovini Arsenala, da je mučio njegove bekove, da je natjerao štoperski tandem u sastavu Saliba – Gabrijel da zaradi duple dnevnice… I biće u pravu. Sve dok ne kaže da je Siti zaslužio vođstvo nakon prvih 45 minuta. Nije ga, istina zaslužio ni Arsenal, jer je prvi dio igre donio svega tri prilike vrijedne pomena. Dvije koje ne spadaju u kategoriju kolosalnih propustio je Gabrijel Žezus (sedmi i 31. minut), često praveći potez više i gubeći idealan momenat za udarac. Sitijeva iz 15. minuta bila je daleko opasnija, zrela za gol, samo da je Ake u skoku nakon kornera uspio da promaši Davida Raju. To je taj jedini Sitijev udarac u okvir.
Da može, vjerovatno bi Pep Gvardiola najradije što pre zaboravio na utakmicu sa Arsenalom odigranu proteklog vikenda. Ne pretjerano zadovoljan onim što je vidio, posebno u napadu, trener Mančester Sitija imao je šta da kaže svojim igračima, a prvi se na udaru našao rezervista Džek Griliš, kojem je još na terenu španski stručnjak pojasnio šta to nije radio kako treba, što se engleskim medijima nije svidjelo.
Griliš će upravo večeras igrati protiv svog bivšeg kluba u kom nosi status legende, pa će biti zanimljivo kako će Pepova ekipa odreagovati u jednom nimalo lakom meču po njih, u kom nemaju pravo na kiks.

Aston Vila: Istorijska sezona za Emerijev tim!

Krizi je došao kraj. Nakon dva kola u kojima je osvojen samo jedan bod, Aston Vila je u poslednjem kolu na svom terenu savladala Vulverhempton na krilima raspoloženog Muse Dijabija i ponovo odmakla petoplasiranom Totenhemu na dva boda udaljenosti.
Francuski reprezentativac je postigao odličan gol u 36. minutu, kada je iskoristio konfuziju u gostujućoj odbrani i zakucao loptu po sredini gola, a potom je bio asistent kod odlučujućeg pogotka Ezrija Konse u 65. minutu utakmice. Dijabi je dodatno poboljšao svoj učinak u ovoj sezoni. To mu je bio peti gol u Premijer ligi, a ukupno osmi u svim takmičenjima, odnosno deveta asistencija.
Dijabi se još jednom pokazao kao jedan od ključnih igrača Unaja Emerija u ovoj sezoni. Često je mjenjao mjesta i pozicije, na svaku ulogu je odgovorio na odličan način, a u kakvoj se formi nalazi jasno je pokazao i nedavni povratak u dres sa državnim grbom.
Aston Vila nije odigrala blistav meč, ali je za razliku od protivnika iskoristila svoje trenutke na terenu i kažnjavala protivničke greške. Takođe, Emeri je pogodio u metu kada su u pitanju izmjene, konkretno uvođenje Džona Durana i Nikola Zaniola, koji su unijeli dosta živosti u igru svog tima i u ogromnoj mjeri doprinijeli postizanju odlučujućeg gola na utakmici.
Duran je velikim pritiskom na loptu izdejstvovao grešku Tomasa Dojla u opasnoj zoni, Zaniolo je odličnom piruetom otvorio napad svoje ekipe, poslao loptu na desnu stranu odakle je centrirao Konsa, a lopta na putu ka mreži prebacila gostujućeg čuvara mreže.
Nikolo Zaniolo je ove sezone bio dosta osporavan po pitanju pojedinih partija u dresu kluba iz Birmingema, ali mu je reprezentativna pauza i boravak sa državnim timom očigledno prijao, što je pokazao i u poslednjih pola sata meča na Vila Parku. Bio je raspoložen i rastrčan, a cjelokupno izdanje mogao je da kruniše i pogotkom u 69. minutu. Međutim, njegov udarac je sjajnom paradom zaustavio Žoze Sa.
Vili je poslednje slavlje bilo izuzetno važno, pošto je već večeras očekuje gostovanje Mančester Sitiju, na koje dolazi rasterećena, uz napomenu da su slavili u prvom dijelu sezone na svom stadionu sa 1:0.

Naš prijedlog:

Domaćin kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, pa je kvota na njihov trijumf 1.30 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 9.30.

Pošto Pepov tim igra sjajno na domaćem terenu tokom čitave sezone, mišljenja smo da će danas kvalitet Sitija presuditi. Predlažemo da pokušate sa igrom 1&3+ po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici. Aston Vila takođe igra sjajno ove sezone i sigurno je da se neće tako lako predati na Etihadu. Shodno tome predlažemo da probate sa igrom GG po kvoti 1.82. Za vas koji lovite nešto veće kvote, predlažemo prelaz X-1 po kvoti 4.20 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.