Tiket dana: Poeni igrača

Samo još dva kola i gotov je ligaški deo ovogodišnje Evrolige. Prave stvari nas tek očekuju. Evo predloga za poene za večerašnje utakmice. Kvote i granice važile su u momentu pisanja predloga.

Najdžel Vilijams – Gos (Olimpijakos) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Posle oporavka od povrede mišića plejmejker Olimpijakosa je odigrao nekoliko loših mečeva ali se to i očekivalo. Međutim zablistao je kad je bilo najpotrebnije i najzaslužniji je za pobedu Pirejaca nad Partizanom u prethodnom kolu. Vilijams – Gos je prošlog četvrtka ubacio 17 poena, imao po 3 asistencije i skoka ali i čak 5 ukradenih lopti. Njegov ovosezonski prosek u Evroligi je 8,5 poena ali je, ponavljamo, imao dosta mečeva koje je loše odigrao zbog povreda i laganog ulaska u formu. S obzirom da grčki tim ima i Vokapa i Kenana na toj poziciji, Gos ima sasvim zadovoljavajuću minutažu od preko 20 minuta po meču. Granica za poene na prošlogodišnjeg šampiona Evrope sa Realom je na 8,5 i verujemo da će ponovo u Beogradu imati zapažen učinak i lako preskočiti tu granicu. Kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Eli Okobo (Monako) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Košarkaš Monaka igra mnogo bolej u poslednje vreme nego što je to činio u prvom delu sezone. Međutim, Monako kao da je malo pao u formi i pored činjenice da ima čak 10 pobeda u poslednjih 11 kola. Tu pre svega mislimo da prethodne tri utakmice kada su poraženi od Milana i teškom mukom pobedili Valensiju i Asvel. Eli Okobo je bio najzapaženiji u pobedi u Vilerbanu, svom bivšem klubu je ubacio 16 poena za 26 minuta i najzaslužniji je za preokret Kneževa u tom duelu. Glavni cilj ekipa iz Monte Karla je da bude među prve četiri ekipe posle regularnog dela i oni su jako blizu njegovog ostavrenja. Moraće da pobede Žalgiris pred svojim navijačima, ali i Litvanci imaju svoj plan. Majk Džejm će biti najveća opasnost po goste ali nikako ne smeju potceniti Okoboa koji bi ponovo mogao da bude efikasan, jer je i u porazu u domaćem prvenstvu protiv San Kventana ubacio 19 poena. Granica za beka Monaka je na 12,5 poena a za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Pi Džej Dožer (Partizan) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Od bivšeg igrača Denvera mnogi su više očekivali ali se ne može reći da Dožer nije imao nekih sjajnih partija u dresu Partizana. Radi se o vrlo inteligentom košarkašu koji je veoma dobar u odbrani i vrlo često ima nekoliko ukradenih lopti po meču. Protiv Olimpijakosa je imao tri oduzete lopte ali i solidnih 12 poena i sjajnih 9 skokova. Ima ga, dakle, na svakoj strani terena i od njega će umnogome zavisiti i ishod duela crno-belih sa Albom u Berlinu. Partizan mora da pobedi u poslednje dve utakmice i nada se jednom porazu Efesa. Obradović na meču u Podgorici, koji je bio presudan za drugo mesto u ABA ligi, nije računao na Jaramaza i Smita, pa su poziciju organizatora igre pokrivali samo Avramović i Dožer. S obzirom da je reprezentativac Srbije odigrao dosta slabo par prethodnih mečeva jasno je da će Dožer imati veću minutažu i zato predlažemo igru na više poena od ponuđene granice. Ona je u kladionici Mozzartbet na 9,5 poena, a za (+) kvota je 1.90.

Jan Veseli (Barselona) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Iako će za koji dan napuniti 34 godine ”Leteći Čeh” i dalje igra kao mladić. Košarkaš koji je punu afirmaciju doživeo u Partizanu, kada je igrao uglavnom na poziciji krila, kasnije je postao jedan od najboljih centara Evrope. I dalje je u samom vrhu kada su ”petice” u pitanju i teško je uopšte zamisliti ekipu Barselone bez njega. Doveli su Katalonci Ernangomeza iz NBA, tu je i još jedna zvezda najjače košarkaške lige na svetu, Džabari parker, ali je Veseli i dalje glavna uzdanica u reketu trenera Grimaua. Protiv Bajerna je Čeh ubacio 12 poena prošle sedmice, a Barsa je tom pobedom prekinula mini niz od dva vezana poraza. Ove sezone ubacuje skoro 13 poena po meču u Evroligi i ima 4,4 skoka prosečno. Kataloncima treba pobeda nad Makabijem da bi sačuvali svju poziciju i u četvrtfinalu imali prednost domaćeg parketa. Vodiće Veseli borbu sa odličnim Džošom Nibom, a pitanje je hoće li se oporaviti i Roman Sorkin. Granica za poene na Jana Veselog je 11,5 i očekujemo da on prebaci svoj ovosezonski prosek protiv Izraelaca. Za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.