TIP DANA: Lil – Marsej: Najbolji domaćin Lige 1 čeka Marsej koji dolazi po sva tri boda!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a u moru interesantnih mečeva za vas smo ovog puta analizirali premijerni duel 28. kola francuske Lige 1 u kom će fudbaleri Lila na svom stadionu ugostiti ekipu Marseja.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Lil: Može li nekadašnji šampion Francuske do plasmana u Ligu šampiona?

Pamtimo svi 2021. godinu kada je ekipa Lila prekinula višegodišnju dominaciju PSŽ-a i stigla do naslova prvaka Francuske, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
Inače, pored toga popularne Doge su još tri puta u svojoj istoriji dolazile do šampionske titule u Francuskoj, ali sigurno da ova poslednja ima posebnu draž, pošto se ne dešava baš često da Parižani, od kako su postali jedan od najbogatijih klubova na svetu na kraju je završe prvom mestu.
Prošla sezona je bila zadovoljavajuća, pošto je ova ekipa na kraju završila na petom mestu na tabeli, a to je ovom klubu donelo plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Tamo je francuski predstavnik stigao do prvog mesta u grupi i izborio direktan plasman u osminu finala, gde su Doge eliminisale ekipu Šturma i izborile četvrtfinalni meč protiv Aston Vile, koja, pa nećemo preterati ako kažemo možda slovi i za glavnog favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Lige konferencija, pogotovu što na klupi ovog tima sedi Unai Emeri, koji i te kako zna kako se osvajaju evropski trofeji.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja francuske Lige 1, trenutno se izabranici Paula Fonseke nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasiranu Nicu, a moramo napomenuti da od ove sezone ta četvrta pozicija na kraju šampionata donosi i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Doge su ostvarile dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Tuluza.
U prošlom kolu su Fonsekini puleni ostvarili veoma važan trijumf i slavila na svom stadionu protiv Lansa, koji je direktan konkurent za poziciju broj četiri, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Pre toga je nekadašnji šampion Francuske remizirao u gostima kod Bresta, kada je bilo 1:1, što sasvim sigurno nije nimalo loš rezultat, pošto se pomenuta ekipa trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli i slovi za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Lige 1.
Inače, moramo napomenuti da je Lil najbolji domaćin u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala pošto je ova ekipa na trinaest odigranih mečeva ostvarila devet trijumfa, tri remija i samo jedan poraz.

Marsej: Tim sa Velodroma traži izlaz iz krize na najtežem gostovanju u Ligi 1!

Tim sa Velodroma je do sada devet puta u svojoj istoriji dolazio do naslova prvaka Francuske, uz konstastaciju da je to poslednji put bio slučaj još davne 2010. godine.
Na sve to ovaj tim je deset puta dolazio do trofeja u Kupu, ali i tri puta u Superkupu, međutim, svoj najveći uspeh ovaj klub je ostvario 1993. godine kada je postao šampion Evrope, nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Milana. Zanimljivo je da je ovaj tim još jednom igrao u finalu Lige šampiona, i to 1991. kada je Crvena zvezda nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca došla do trijumfa i trofeja.
Na sve to, čak tri puta je francuski predstavnik igrao i finale Liga Evrope, i veoma zanimljivo sva tri puta gubio, uz napomenu da se to poslednji put desilo 2018. godine, kada je Atletiko Madrid slavio sa 3:0.
Marsej je prošlu sezonu završio na trećem mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde se nažalost francuski predstavnik nije proslavio.
Naime, ova ekipa je mimo svih očekivanja u trećem kolu kvalifikacija eliminisana od grčkog Panatinaikosa, pa je tako tim sa Velodroma već u avgustu ostao bez svog primarnog cilja, a to je bez ikakve sumnje učešće u Ligi šampiona.
Morali su se u klubu zadovoljiti sa Ligom Evrope, gde ovaj tim dosta dobro gura i preko nimalo naivnog Viljareala je Marsej uspeo da dođe do plasmana u četvrtfinale, a tu će francuski predstavnik odmeriti snage protiv Benfike i taj duel je na programu sledećeg četvrtka.
Najzad, treba biti realan pa reći da smo od Marseja očekivali dosta više ove sezone, pošto se trenutno nekadašnji šampion Francuske nalazi na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka od šestoplasiranog Lansa, a poznato je da je to šesto mesto i poslednje koje na kraju donosi izlazak u Evropu.
Nakon jedne sjajne serije rezultata, tim sa Velodroma je nanizao dva poraza, i to prvo na gostovanju kod Rena kada je bilo 2:0, a potom i u jednom od najvećih derbija francuskog fudbala, u prošlom kolu, kada je PSŽ u gostima slavio sa 0:2, iako je aktuelni šampion Francuske dobar deo susreta igrao sa igračem manje.
Nakon dva vezana poraza, deluje da je trijumf moranje, ali to nimalo neće biti lak zadatak protiv Lila, za koji smo već napomenuli da je trenutno najbolja domaća ekipa u Ligi 1.
Za kraj, Marsej je do sada odigrao trinaest mečeva na strani i nije se proslavio pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila dva trijumfa, četiri remija i sedam poraza.

Naš predlog

Pomenuli smo već da Lil igra fantastično na domaćem terenu i mišljenja smo zaista da će to imati veliku ulogu i na ovom duelu, pogotovu što se Marsej do sada nije proslavio na strani, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.

Iako ulog nije mali, sva je prilika da će nam ovaj susret doneti i dosta pogodaka, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.

Za kraj, retko kada se desi da Lil ne postigne dva ili više pogotka na svom stadionu, bez obzira o kakvom rivalu se radi, pa je možda i idealna prognoza kada je u pitanju premijerni duel 28. kola Lige 1, igra D2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.