TIP DANA: Čelsi – Mančester Junajted: I jedni i drugi će ovu sezonu želeti što pre da zaborave!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel na Stamford Bridžu u kom će Čelsi ugostiti Mančester siti.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21:15h
.

Čelsi: Dva meseca bez poraza u Premijer ligi!

Svi su bili mišljenja da Čelsi ne može da igra lošije nego što je to bio slučaj prošle sezone, koju je ovaj tim završio na sredini tabele i posle duže vremena ostao bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, međutim, kako sada stvari stoje, deluje da ni ova sezona nije ništa bolja za popularne Plavce.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na sredini tabele Premijer lige, preciznije na dvanaestom mestu na tabeli uz čak devetnaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu što dalje znači da ovaj tim ni naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.
Do sada su izabranici Maurisija Poketina odigrali 28 mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarili jedanaest trijumfa, čak deset poraza, ali i sedam remija.
Svakako, podatak koji moramo pohvaliti je da ova ekipa u poslednja dva meseca ne zna za poraz, ali isto tako vredi napomenuti i da je ovaj tim u tom periodu poražen od Liverpula u finalu Liga Kupa, što je verovatno bila i poslednja prilika da Plavce naredne sezone gledamo u nekom od evropskih takmičenja, ali i da ova po svemu sudeći košmarna sezona bude završena sa makar jednim trofejom.
U prošlom kolu najbolje lige na svetu Plavci su samo remizirali na svom stadionu protiv Barnlija, a taj duel je završen rezultatom 2:2. Domaćinu nije pomogla ni činjenica da je Barnli na tom duelu praktično čitav drugi deo igre bio sa igračem manje na terenu, a zanimljivo je da su Plavci uputili čak trinaest šuteva ka golu rivala i postigli samo dva pogotka, pa se još jednom pokazalo da je efikasnost veliki problem nekadašnjeg šampiona Engleske.
Inače, pre toga je tim sa Stamford Bridža slavio na svom stadionu protiv Njukasla u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 3:2.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su Poketinovi puleni odigrali četrnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili samo šest trijumfa, uz po četiri remija i poraza.
Poslednji međusobni meč između Čelsija i Mančester Junajteda je odigran na Old Trafordu, i na njemu je Junajted slavio sa 2:1, a veoma zanimljiv podatak je da su Plavci poslednji trijumf u Premijer ligi nad najtrofejnijim engleskim timom ostvarili još 2017. godine, pa je sigurno da će ovo biti lepa prilika da se ta negativna tradicija prekine.

Mančester Junajted: Poraz znači i oproštaj od borbe za Ligu šampiona!

Ono po čemu će sasvim sigurno svi navijači engleskog velikana pamtiti prošlu godinu je to da je ova ekipa stigla do trofeja i to posle čak šest godina, i to pošto su izabranici Ten Haga u velikom finalu Liga Kupa bili bolji od Njukasla sa 2:0. Imali su fudbaleri sa Old Traforda priliku da dođu i do trofeja u FA Kupu, međutim, u velikom finalu je gradski rival Mančester siti bio bolji i zasluženo stigao do trijumfa, a samim tim i do trofeja u drugom po važnosti engleskom fudbalskom takmičenju.
Ipak, poznato je da je iz sezone u sezonu primarni cilj ovog kluba plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a to je prošle sezone ostvareno, jer je engleski velikan na kraju završio na trećem mestu na tabeli, ispred četvrtoplasiranog Njukasla.
Kada smo se dotakli Lige šampiona, moramo pomenuti da je engleski velikan jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja, pošto su puleni Ten Haga u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja završila na poslednjem mestu u grupi. Dakle, nekadašnji šampion Evrope ne samo da nije uspeo da izbori plasman u osminu finala Lige šampiona, već ova ekipa nije mogla da se domogne ni treće pozicije i nastavka takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, što je svakako poražavajuće.
Na sve to Junajted ove sezone igra daleko slabije u prvenstvu nego što je to bio slučaj prošle godine, a u ovom trenutku se tim sa Old Trafora nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu, koja ruku na srce ima i čak dva meča viška od Mančestera.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, izabranici Ten Haga su ostvarili dva trijumfa, isto toliko poraza, ali i jedan remi i to u prošlom kolu na gostovanju kod Brentforda, u duelu koji je završen rezultatom 1:1, ali uz podsećanje da smo oba pogotka videli u nadoknadi drugog poluvremena.
Na gostovanjima je za sada najtrofejniji engleski klub odigrao petnaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, dva remija, ali i čak šest poraza, i deluje da je to previše za tim koji je pre početka prvenstva imao ambiciju da završi na jednom od prva četiri mesta na tabeli.
Ipak, i dalje nije sve izgubljeno kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, pošto ukoliko Junajted pobedi na oba zaostala susreta prići će Aston Vili na pet bodova zaostatka, a ako uzmemo u obzir da tim sa Vila Parka ima težak raspored do kraja šampionata, sigurno je da ne treba još uvek otpisivati tim sa Old Traforda kada je u pitanju plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih mečeva između Čelsija i Mančester Junajteda, doći ćemo do zaključka da je najčešće bilo nerešeno, i to čak pet od poslednjih sedam puta.
Kako i jedna i druga ekipa ima ogromnih problema u zadnjoj liniji tima, mišljenja smo da ćemo videti makar po jedan pogodak na obe strane, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.40
.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se fokusirate i na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Kao što smo već napomenuli, najčešće su dueli između ova dva kluba u poslednje vreme završavani bez pobednika, i vrlo je moguće da to bude slučaj i sada, a na sve to smatramo da Junajted neće doživeti poraz na ovom duelu na Stamford Bridžu pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.