Tip dana košarka: Alba – Partizan: Crno-beli zavise od drugih, ali Alba mora pasti!

Albe će u okviru 33. kola Evrolige dočekati ekipu Partizana. Izabranici Željka Obradovića jednostavno moraju slaviti u ovom duelu, iako više ne drže sve u svojim rukama. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Alba: Veliki upitnik za narednu sezonu?

Godinama već Alba ne pruža partije koje su na nivou takmičenja u kom se nalaze i u kom imaju obezbijeđenu licencu. Možda je upravo ta sigurnost i garancija Albi donijela uspavanost i sivilo kakvo vlada u redovima ovog tima, kada je riječ o Evroligi.
Za mnoge je glavna tema kada je evropska košarka u pitanju ko će naredne sezone igrati Evroligu. Ova tema je posebno zanimljiva navijačima Crvene zvezde i Partizana. Nove informacije povodom svega plasirao je specijalizovani portal Eurohoops.
Naime, kako javlja urednik pomenutog medija, Aris Barakas, postoji velika mogućnost da se Alba sledeće sezone preseli u Evrokup i tako otvori jedno mjesto u Evroligi koje bi ostalo popunjeno ovosezonskim osvajačem.
Nije tajna da bi čelnici Evrolige najradije u eliti vidjeli Pariz koji se već plasirao u finale. Na kraju svega, pobjednik bi zauzeo Albino mjesto, što je automatski znak da bi vječiti rivali igrali i sledeće sezone elitno takmičenje.
Tim iz glavnog grada Njemačke je ove sezone ostvario svega 5 trijumfa i uz to je upisao čak 27 poraza! Zaista nevjerovatno da tim koji godinama igra ovo takmičenje ne uspije oformiti makar konkurentan tim, a veliko je pitanje da li bi ovaj sastav isparirao pojedinim ekipama u Evrokupu.
U nacionalnom šampionatu su trenutno na tek 3. mjestu na tabeli sa 18 trijumfa i 5 poraza, pa će povratak državnog trofeja u njihove vitrine biti veoma težak zadatak.
Alba je za vikend u susret ovom meču slavila protiv Hamburga sa 20 poena razlike, pa ćemo vidjeti da li će u večerašnjem meču imati motiva za nešto veći otpor.

Partizan: Must win!

Ako se neko pitao koliko je Zek Ledej bitan za Partizan, dovoljno je bilo samo da pogleda meč protiv Budućnosti. U duelu koji određuje dalje tok sezone, Zek Ledej je posle višenedeljne pauze zbog smrtnog slučaja u prodici prelomio susret u korist aktuelnog šampiona. Amerikanac je prvi put zaigrao posle duže pauze i odmah donio pobjedu pogađajući kada je bilo najbitnije. Ubacio je pet ključnih poena u Morači i obezbjedio drugo mjesto crno-bijelima za konačnih 89:83 protiv Budućnosti.
Ledej je poslednju utakmicu za Partizan odigrao još 14. marta protiv Barselone. Odmah posle te utakmice, dikretno iz Španije se zaputio u Teksas kako bi bio uz oca koji je nažalost preminuo. Propustio je narednih pet mečeva crno-bijelih. Očekivalo se da će zaigrati protiv Olimpijakosa u Beogradu, ali zbog problema sa letovima nije stigao na vrijeme. Zato je u Podgorici bio spreman i pokazao koliko će biti bitan u ključnim mečevima ove sezone.
Ledej je okončao susret sa 22 poena i šest skokova za čak 32 minuta na parketu. Ipak, najkorisniji na ovom meču bio je Kevin Panter. Odigrao je jednu od najboljih partija u poslednje vrijeme. Ubacio je 19 poena, a bio je izvanredan i kao plejmejker. Imao je devet asistencija, dodao je i tri skoka, a izgubio je samo jednu loptu, ali ona je mogla da bude kobna. Ipak, ovoga puta Partizan je odigrao neuporedivo smirenije u neizvjesnom finišu.
Ono što takođe raduje navijače Partizana je izdanje Džejmsa Nanelija koji je imao 15 poena. Pogodio je sve tri trojke. Dvocifren je bio još Frenk Kaminski sa 11 poena. Ipak, evidentno je bilo da su pomenuti igrači bili žestoko opterećeni minutažom i ovoga puta je falila nešto bolja pomoć sa klupe.
Najbitnije posle ove utakmice je činjenica da je Partizan obezbijedio drugo mjesto na tabeli što znači da će imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu i polufinalu plej-ofa ABA lige. U finalu, ako dođe Crvena zvezda, onda večiti rival ima prednost domaćeg terena.
Takođe, ovaj trijumf je bio izuzetno bitan i zbog samopouzdanja zbog onoga što slijedi u Evroligi. Naime, Partizan se sada spremio za boj u Njemačku gdje igra protiv Albe. Pobjeda mora da se upiše kako bi klub iz Humske opstao u borbi za Top 10, ali i ostali rezultati moraju da se poklope.

Naš prijedlog:

Crno-bijeli kao veliki favorit ulaze u ovaj meč, a kvota na pobjedu Partizana je 1.25 u MeridianBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 4.40.

Iako obje ekipe potenciraju ofanzivan stil igre, mišljenja smo da je granica od 172.5 poena velika, te da ćemo na meču vidjeti manji broj poena. Kvota na igru UP- (granica 172.5) plaća se kvotom 1.70 u MeridianBet kladionici. Pobjeda Partizana ne bi smjela da se dovede u pitanje, od samog starta očekuje se puna koncentracija pa vam predlažemo igru 2/2 po kvoti 1.55. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo vam igru 2&UP- (granica 172.5) po kvoti 2.45 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.