TIP DANA: Arsenal – Bajern Minhen: Mogu li Tobdžije da iskoriste krizu Bavaraca?

U utorak su na programu prvi četvrtfinalni mečevi ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Arsenala i Bajern Minhena.
Početak meča između engleskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h
.

Arsenal: Blistave partije Tobdžija u poslednje vreme!

Arsenal ove sezone igra na veoma visokom nivou, i kako sada stvari stoje deluje da su popularne Tobdžije možda i glavni favoriti za naslov prvaka Engleske.
Naime, u ovom trenutku se puleni Mikela Artete nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Liverpul, ali i bod viška u odnosu na trećeplasirani Siti, i zaista, deluje da ćemo prisustvovati jednoj od najzanimljivijih šampionskih trka u poslednjih dvadesetak godina.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu tim iz Londona je ostvario četiri trijumfa uz jedan remi i to na gostovanju kod Mančester sitija kada nije bilo pogodaka, što je svakako sjajan rezultat, pogotovu ako uzmemo u obzir da je Arsenal ne tako davno sa 3:1 savladao i svog drugog rivala u borbi za naslov prvaka Engleske, ekipu Liverpula.
U prošlom kolu su Artetini puleni bili bolji od Brajtona na veoma teškom gostovanju, a taj duel je pripao gostima sa više nego ubedljivih 0:3. Pre toga je lider na tabeli najbolje lige na svetu slavio i na svom terenu protiv Lutona, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inače, Tobdžije su tim koji je do sada sada primio ubedljivo najmanje golova u ovom šampionatu, a na sve to lider na tabeli i postigao najviše golova u dosadašnjem toku sezone, pa slobodno možemo generalizovati stvari i reći da je Arsenal tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige.
Što se tiče Lige šampiona, i tu je engleski predstavnik bez većih problema stigao do plasmana u osminu finala i to pošto je Arsenal zauzeo prvo mesto u grupi u kojojo su pored nekadašnjeg finaliste elitnog takmičenja bili još i PSV, Lans, ali i aktuelni osvajač Liga Evrope – Sevilja.
U osmini finala je engleski predstavnik nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeo da eliminiše nimalo naivnu ekipu Porta i zakaže tako sebi duel protiv nemačkog velikana, koji igra jednu od svojih najgorih sezona u poslednjih dvadesetak godina.
Prvi duel se igra u Londonu, pa će to biti velika prednost za fudbalere Arsenala, koji ove sezone igraju briljatno na svom stadionu, a na sve to, kao što smo već napomenuli, Bajernu ne cvetaju ruže ove sezone, uz konstataciju da je ova ekipa sve karte bacila na trofej u Ligi šampiona.

Bajern Minhen: Da li se Bavarci čuvaju za Ligu šampiona?

Pomenuli smo dosta puta da su Bavarci prošle sezone uz dosta sreće stigli do jedanaestog uzastopnog naslova prvaka, i to ponajviše zahvaljujući kiksu Dortmunda u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Majnca, što je nemački velikan umeo da iskoristi, i pobedom protiv Kelna u gostima stigne do novog naslova prvaka Nemačke.
Nakon tog srećnog epiloga, Tomas Tuhel je dobio novo poverenje Bavaraca, ali se ubrzo učinilo da je to bila ogromna greška.
Naime, već na startu sezone, u finalu Superkupa, Hari Kejn i drugari su doživeli pravu blamažu od Lajpciga, a taj duel su Bikovi rešili u svoju korist rezultatom 3:0, uz tri pogotka neverovatnog Danija Olma.
Nije to bila jedina blamaža prošle godine, pošto je nekadašnji šampion Evrope drugu godinu zaredom eliminisan iz nemačkog Kupa od trećeligaša, ovog puta od Sarbrikena.
Ono što je u tim danima čuvalo posao treneru Tuhelu su dosta dobre partije u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, gde je ova ekipa bez većih problema u konkurenciji Mančester Junajteda, Kopenhagena i Galatasaraja zauzela prvo mesto u grupi i dva kola pre kraja obezbedila plasman u osminu finala Lige šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Za protivnika u osmini finala nemački predstavnik je dobio italijanski Lacio, koji je zanimljivo golom Imobilea sa bele tačke slavio u prvom meču rezultatom 1:0, međutim, revanš meč je verovatno i najbolja utakmica Bajerna ove sezone, a na kraju se ispostavilo da su Hari Kejn i drugari bez većih problema stigli do plasmana u četvrtfinale, i pored bolnog poraza u prvom meču.
Šta reći o Bundesligi, osim da će Nemačka posle čak jedanaest godina dobiti novog šampiona. Naime, u ovom trenutku Bavarci imaju čak šesnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, kome je za prvu titulu u istoriji dovoljan još samo jedan trijumf, i nema nikakve sumnje da će popularni Farmaceuti do njega i doći, možda već u sledećem kolu.
Kada je Bajern u pitanju, puleni Tomasa Tuhela su na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ostvarili dva trijumfa, doživeli dva poraza i jednom remizirali. U prošlom kolu je još uvek aktuelni šampion Nemačke poražen na gostovanju kod Hajdenhajma, dok je pre toga tim iz Minhena izgubio i na svom stadionu od Borusije iz Dortmunda, kada je bilo 0:2, pa nema nikakve sumnje da Bavarci odavno nisu igrali slabije u Bundesligi, međutim, deluje da će navijači ovog tima sve to zaboraviti ako njihova omiljena ekipa uspe da dođe do naslova prvaka Evrope, što je ponavljamo veoma težak, možda čak i nemoguć zadatak.

Naš predlog

Arsenal igra zaista fenomenalno ove sezone, i čini se da je u ovom trenutku tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta favorit u dvomeču protiv Bajerna, koji igra zaista katastrofalno u poslednje vreme, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Bajernova odbrana se nije proslavila u dosadašnjem toku sezone i deluje da bi domaćin dosta lakše nego što se to očekuje mogao da postigne dva ili više pogotka, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.75.

Za kraj, sigurno je da će fudbaleri Arsenala od prvog minuta pokušati da iskoriste to što se ovaj duel igra pred njegovim navijačima, pa se očekuju siloviti napadi Tobdžija od prvog trenutka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.