DERBI DANA: Real Madrid – Mančester siti: Treći put u tri godine Real i Siti oči u oči, ko ostaje bez završnice?

U utorak nas očekuju prva dva četvrtfinalna duela ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a derbi dana se naravno igra na Santjago Bernabeu gde će koplja ukrstiti Real Madrid i Mančester siti.
Početak susreta između španskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani spremaju osvetu Građanima!

Iako Real Madrid prošle sezone nije uspeo da dođe do trofeja u La Ligi i Ligi šampiona, izabranici Karla Ančelotija su osvojili španski Kup Kralja i to nakon trijumfa nad Osasunom.
Na leto je ekipu pojačao Džud Belingem, i kako sada stvari stoje čini se da je to bio fenomenalan posao kraljevskog kluba, pošto reprezentativac Engleske ove sezone igra na vrhunskom nivou.
Ono što je možda i najbitnije pre svega, je da su Madriđani na pragu novog naslova prvaka, pošto se u ovom trenutku puleni legendarnog Karla Ančelotija nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, što je na osam kola pre kraja po svemu sudeći i nenadoknadiva bodovna razlika.
U prošlom kolu je kraljevski klub slavio na domaćem terenu protiv Atletik Blbaa, a taj meč je završen rezultatom 2:0, dok je pre toga najtrofejniji klub u Evropi slavio i na gostovanju kod Osasune, u reprizi finala prošlosezonskog Kupa, a taj meč u Pamploni je završen rezultatom 2:4.
Inače, Ančelotijevi puleni su već dodali jedan trofej u svojim vitrinama i to u španskom Superkupu, gde je ova ekipa u velikom finalu demolirala ekipu Barselone, sa više nego ubedljivih 4:1.
Nažalost, u Kupu je Real eliminisan još u četvrtfinalu od svog gradskog rivala Atletiko Madrida, koji se na taj način odužio Realu za prethodnu eliminaciju u polufinalu Superkupa.
Najzad, što se tiče Lige šampiona, naravno da kraljevski klub ima ponovo najviše moguće ambicije, a pre svega, španski predstavnik je bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi i sa maksimalnim brojem bodova.
Žreb za osminu finala je tako hteo da Real Madrid odmeri snage protiv nemačkog Lajpciga, i moramo biti realni i priznati da je kraljevski klub imao dosta sreće u tom dvomeču i da ne bi bilo nezasluženo ni da su Bikovi prošli dalje, ali je na kraju ipak presudilo neosporno iskustvo koje Madriđani poseduje za takve mečeve.
Inače, polako ali sigurno se kadrovska situacija u redovima španskog predstavnika popravlja, pa će tako italijanski stručnjak posle duže vremena moći da računa na Edera Militaa, koji godinama unazad predstavlja stub zadnje linije najtrofejnijeg evropskog kluba, i sigurno je da nas večeras očekuje pravi spetakl na renoviranom Santjago Bernabeu.

Mančester siti: Može li Pep ponovo da nadmudri Ančelotija?

Ne koristimo skoro nikad u našim tekstovima termin “savršena sezona” ali upravo to bi se moglo reći za prošlu godinu kada je u pitanju Mančester siti.
Pre svega, popularni Građani su stigli do svog premijernog trofeja u Ligi šampiona i to pošto je engleski predstavnik u velikom finalu bio bolji od Intera, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Na sve to, Siti je stigao i do novog naslova prvaka Engleske, iako je Arsenalu pripao prvi deo sezone, ali onda je kada je to bilo najviše potrebno četa Pepa Gvardiole ubacila u petu brzinu i stigla do titule.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni trofej u FA Kupu, a sve to nakon pobede nad gradskim rivalom Mančester Junajtedom.
Početak ove sezone je doneo još jedan trofej, i to u Superkupu Evrope, a peti i poslednji se stigao pred kraja 2023. godine, kada su Građani osvojili Svetsko klupsko prvenstvo, nakon trijumfa nad Fluminenseom.
I ovog puta je primarni cilj trofej u Ligi šampiona, i ako na taj način posmatramo stvari, nema se zaista šta zameriti izabranicima Pepa Gvardiole u dosadašnjem toku takmičenja. Dva kola pre kraja grupne faze aktuelni šampion Evrope je obezbedio plasman u osminu finala, a tamo je Siti bez većih problema eliminisao ekipu Kopenhagena, koja je makar po imenima klubova bila najslabiji rival u osmini finala, iako je danski predstavnik grupu sa Bajernom, Junajtedom i Galatasarajom završio na drugom mestu.
Protivnik u četvrtfinalu je Real, i sigurno je da nas ponovo očekuje pravi spektakl, a zanimljivo biće ovo treći uzastopni put da se ova dva tima sastaju u doigravanju, uz napomenu da je prošle sezone Siti bio bolji i u polufinalu eliminisao Madriđane.
Što se tiče Premijer lige, pred Građanima je izuzetno težak posao, a u ovom trenutku se tim sa Etihada nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Arsenal i Liverpul, pa je sva prilika da ćemo prisustvovati nikad zanimljivijoj borbi za naslov prvaka Engleske.
U prošlom kolu su Građani nakon preokreta uspeli da savlaju Kristal Palas na gostovanju, rezultatom 1:4, a na sve to je i Liverpul odigrao samo 2:2 u gostima kod Mančester junajteda, nakon čega je Siti i prišao na samo bod zaostatka Redsima.
Pep Gvardiola ima kadrovskih problema pred ovaj duel, pošto neće moći da računa na dva defanzivca, Vokera i Akea, dok je i Gvardiol pod znakom pitanja.

Naš predlog

Po mnogim mišljenjima je ovaj duel okarakterisan i kao finale pre finala, pošto se u ovom trenutku sastaju vrlo verovatno i dve najbolje ekipe u Evropi. Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da golovi ne bi smeli da se dovedu u pitanje na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ uz kvotu 2.02 u Meridianu.

Na ovakvim mečevima prosto moramo da damo prednost domaćoj ekipi, a na sve to ne smemo zaboraviti i da su Madriđani silno motivisani nakon prošlosezonske eliminacije u polufinalu od popularnihi Građana, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.75.

Za kraj, deluje da bi Real ukoliko uđe ofanzivno u ovaj meč, a poprilično smo ubeđeni da hoće, morao da postigne makar dva pogotka na svom stadionu, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru D2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.