DERBI DANA: Torino – Juventus: Mogu li Bikovi posle devet godina do trijumfa nad svojim gradskim rivalom?

U subotu nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a derbi dana se igra u Torinu gde će snage odmeriti istoimena ekipa i Juventus.
Početak susreta između dva gradska rivala je zakazan za 18 časova
.

Torino: Pobeda nad gradskim rivalom se čeka čak devet godina!

Torino je osnovan davne 1906. godine, a verovatno da mali broj ljudi zna da je ova ekipa do sada čak sedam puta dolazila do naslova prvaka Italije, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj još davne 1976. godine. Pored toga, popularni Bikovi u svojim vitrinama imaju i pet trofeja u italijanskom Kupu, ali i jedan trofej Superkupa.
Što se tiče evropskih takmičenja, moramo napomenuti finale Kupa UEFA (današnja Liga Evrope), 1992. godine, kada je italijanski predstavnik u velikom finalu poražen od Ajaksa.
Prošla sezona je bila zadovoljavajuća za Torino, pošto je ovaj klub na kraju završio na desetom mestu na tabeli, uz podsećanja da poslednjih godina Bikovi sezone uglavnom i završavaju na sredini tabele.
Nikako da nekadašnji šampion Italije napravi iskorak i dođe u situaciju da ponovo zaigra u nekom evropskom takmičenju, a treba napomenuti da je to i ovog puta bio primarni cilj.
U ovom trenutku se izabranici Ivana Jurića nalaze na devetom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Lacio, koji zauzima sedmu poziciju trenutno, a poznato je da je to sedmo mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Ipak, ono što bi mogla da bude olakšavajuća okolnost po popularne Bikove je ta što su Lacijali već odigrali svoj meč ovog kola, i naravno, bez većih problema savladali Salernitanu na svom terenu, ali ono što ne valja je što je protivnik Jurićevim pulenima u ovom kolu gradski rival Juventus, koji nije savladan punih devet godina.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A, desetoplasirani tim na tabeli je ostvario dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to baš u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Empolija i to nakon gola primljenog u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
Pre toga je Torino odigrao veoma dobar meč i slavio na svom terenu protiv veoma neugodne ekipe Monce, a taj susret između dva tima koja se nalaze na sredini tabele je završen rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu gde Bikovi tradicionalno dobro igraju, u dosadašnjem toku najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala Torino je odigrao petnaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, šest remija i samo dva poraza.

Juventus: Gradski rival je redovna mušterija!

Juventus je prošlu sezonu koja je bila katastrofalna već arhivirao, a moramo podsetiti još jednom da je ova ekipa na kraju završila tek na sedmom mestu na tabeli, i na sve to, ovaj tim je izbačen iz Evrope na godinu dana zbog finansijskih malverzacija, pa je umesto Stare dame u Ligi konferencija zaigrala Fiorentina, i ne samo to, već je ovaj tim ponovo na pragu same završnice takmičenja.
Bilo kako bilo, od početka se znalo da je primarni cilj tima iz Torina plasman u Ligu šampiona, a i kada je u jednom trenutku Stara dama bila na prvom mestu na tabeli, Alegri je medijima govorio da se ne zavaraju i da njegov tim nema dovoljno kvaliteta da se bori za Skudeto.
Iako se tada ta izjava činila prilično nepopularnom, sva je prilika da je trener Bjankonera bio u pravu, pošto, kako je vreme prolazilo tako je i nekadašnji šampion Italije pružao sve slabije partije, pa smo došli do toga da se Juventus u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, pa je i ta treća pozicija dovedena u pitanje, ali ne i plasman u Ligu šampiona, jer petoplasirana Roma trenutno ima čak sedam bodova manjka.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Dušan Vlahović i drugari su ostvarili samo jedan trijumf, uz dva remija i isto toliko poraza, a u prošlom kolu je Stara dama na svom terenu bila bolja od Fiorentine, i taj meč je završen rezultatom 1:0.
Pre toga je poslednji trijumf u prvenstvu tim koji sa klupe predvodi Masimilijano Alegri ostvario još krajem februara protiv Frosinonea, i sigurno je da je ta pobeda baš prijala.
Kada se radi o partijama na strani u Seriji A, Juve se u poslednje vreme nije proslavio, pošto je na četiri poslednja meča doživeo čak tri poraza i jedan remi, a generalno, na petnaest odigranih susreta Stara dama je ostvarila osam trijumfa, tri remija i četiri poraza.
Podsećamo vas da je Juventus veoma blizu plasmanu u finale italijanskog Kupa, što trenutno i jeste prioritetno takmičenje, pošto je ova ekipa u prvom duelu polufinala na svom stadionu bez većih problema savladala ekipu Lacija sa 2:0, i deluje da bi Bjankoneri morali da sačuvaju tu prednost i na Olimpiku, iako se Lacijali koje od skoro predvodi Igor Tudor polako ali sigurno bude.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Torina i Juventusa odigran je početkom oktobra, a Stara dama je slavila na tom susretu sa 2:0.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Juventus poslednjih godina dosta lako izlazi na kraj u međusobnim mečevima protiv svog gradskog rivala, međutim, mišljenja smo da ovog puta to neće biti slučaj, pošto Staroj dami malo šta polazi za nogom u poslednje vreme.
Smatramo da će Torino ostati neporažen na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67
.

Deluje da nam ovaj derbi Torina neće doneti previše pogodaka, kojih ruku na srce retko kada i ima kada su Bikovi domaćini u derbiju, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Za kraj, savetujemo da kombinujete našu prvu i drugu prognozu, odigrate igru 1X&0-2 i dobijate fantastičnu kvotu 2.28 samo u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.