Tiket dana (ponedeljak, 15.04.2024)

Tiket dana

Posle uzbudljivog vikenda pred nama je ponedeljak sa nešto slabijom ponudom ali sasvim dovoljnom za sastavljanje tiketa. Predložene kvote su važile u vreme pisanja predloga.

Atalanta – Verona – 1,2+ @ 1.67 u SuperBet

Ekipa iz Bergama je u četvrtak odigrala sigurno najbolji meč u poslednjih par godina. pobedili su Liverpul, i to na Enfildu, sa 3:0 i sada su na korak od plasmana u polufinale Lige Evrope. Na taj način je to takmičenje postalo najznačajnije za ”Boginju iz provincije” do kraja sezone. Ukoliko bi osvojili Ligu Evrope, ne samo da bi stigli do evropskog trofeja prvi put u istoriji, već bi izborili i nastup u Ligi šampiona za narednu jesen, što im preko Serije A ove sezone, najverovatnije, neće biti izvodljivo. Istina, na ruku im je išao kiks Bolonje u subotu pa sada Atalanta ima 9 bodova manje i dve utakmice mnaje od Bolonjeza, pa bi sa maksimalnim brojem bodova iz tih zaostalih utakmica bili u igri. U Bergamo dolazi Verona, ekipa koja se grčevito bori za opstanak. Pred ovo kolo su bili na samo bod od prvog tima ispod crte, a bez trijumfa su u poslednj tri kola. U prošlom su napravili veliki kiks porazom od Đenove na svom terenu. Atalanta je favorit i mada im za tri dana dolazi Liverpul, ne bi smeli da ostanu bez pobede u ovom meču. Za jedinicu, uz dva gola domaćina, u kladionici SuperBet dobija se kvota 1.67.

Alanijaspor – Galatasaraj – 2,2+ @ 1.70 u SuperBet

U turskoj Super ligi nastavlja se trka udvoje između Fenera i Galatasaraja. Trenutno Galata ima dva boda više i ako želi da sačuva prednost u odnosu na najvećeg rivala mora da pobedi u poznatom letovalištu u Alaniji. Nevolja je što je domaći tim u sjajnoj formi i iza sebe ima četiri vezana trijumfa i čak 7 utakmica u nizu na kojima nije doživeo poraz. Nije ni Galatasaraj slabiji, lider je u seriji od 12 uzastopnih pobeda u prvenstvu i jedni kiks u ovom periodu dogodio se u Kupu Turske iz koga su ispali od Karagumruka i to porazom na domaćem terenu. Alanija je ovom serijom pobeda rešila svoje brige oko opstanka ali je i dalje na dosta niskom 10. mestu. Možda postoje neke šanse da se uključe u bitku za plasman u Evropu, ali ne verujemo da su im šanse velike u trci sa, na primer, Trabzonom i Bešiktašom. Neće biti lako Galatasaraju ali moraju da pobede kako znaju i umeju. Jesenas je to bilo lako, 4:0 u Istanbulu, a sada je i minimalna pobeda premija. Za dvojku, uz dva gola gostiju, u kladionici SuperBet se dobija kvota 1.70.

Silkeborg – Nordsjeland – 2 @ 1.95 u SuperBet

Za domaćina prvenstvo može da se završi ovog trenutka. Silkebrog je plasmanom u plej-of ispunio svoje ciljeve ali bolje od 5. mesta verovatno neće moći. To ne donosi plasman u Evropu ali će zato ova ekipa igrati u finalu domaćeg kupa i to će biti utakmica sezone za njih. U finalu će im rival biti Nordseland, tim koji je lako mogao da im bude protivnik u tom finalu Kupa Danske. Naime, i ekipa iz Faruma je u četvrtak igrala u polufinalu najmasovnijeg takmičenja ali nije uspela da se preko Orhusa domogne finalnog meča. Zato Nordsjeland ima bolje izglede u prvenstvu. On su pred ovo kolo na 4. mestu sa samo dva bod amnaje od trećeplasiranog FC Kopenhagena. Ta ekipa biće njihova meta do kraja sezone i pokušaće da završe ispred aktuelnog šampiona Danske i tako stignu makar do Lige konferencija, u kojoj su ove sezone igrali u grupnoj fazi. U regularnom delu sezone obe ekipe su dobile meč pred svojim navijačima ali sada smatramo da bi bodovi mogli da odu gostujućoj, tačnije Nordsjelandu. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.95.

Bohemijans – Dandalk – 1 @ 1.95 u SuperBet

Za Dandalk su došli teški dani u irskom fudbalu. Ovaj nekadašnji šampion Republike Irske, i tim koji je do pre nekoliko sezona dominirao u ligi, sada je na poslednjem mestu na tabeli sa samo 4 boda iz 9 odigranih utakmica. Još uvek nemaju pobedu u šampionatu i postoji opasnost da već sada, posle prve četvrtine šampionata, imaju veliki zaostatak za drugim ekipama. Zanimljivo je da su na poslednjih 5 utakmica tri puta igrali nerešeno ali je zabrinjavajuće da je sva tri puta to bilo na domaćem terenu i sva tri puta je rezultat bio 0:0. Ukoliko žele da se izvuku sa dna moraju da pobeđuju a kako da pobede ako ne daju gol? Njihov gradski rival Bohemijans je bolje startovao, istakli su se u petak pobedom nad liderom Šelburnom i to u gostima. Oni su sakupili 13 bodova iz 9 mečeva i novim trijumfom bi se priključili vodećima. Svakako je Bohemijans gfavorit u ovom meču, koji je trebalo da se odigra još u okviru 3. kola. Interesantno je da će se ove dve ekipe ponovo sastati već za dve sedmice, samo će tada domaćin biti Dandalk. Za jedinicu se u ovom duelu dobija koeficijent 1.95 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Superbet iznosi 10.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.