Tip dana košarka: Panatinaikos – Olimpijakos: Borba prsa u prsa za pol poziciju pred najvažniji deo sezone!

Panatinaikos će u okviru plejofa domaćeg šampionata dočekati ljutog rivala – ekipu Olimpijakosa. Zeleni su uz utakmicu manje na istom broju pobjeda kao i gosti, pa je zato ovaj meč od izuzetne važnosti i vjerovatno će na kraju odlučiti ko će kao prvoplasirani ući u odlučujući dio sezone. Utakmica je na programu od 19 časova i 15 minuta.

Panatinaikos: 2 vezana poraza u derbijima dodatni motiv!

Ostvario je Panatinaikos važan trijumf u prethodnom kolu nacionalnog šampionata, ali sa ukusom gorčine. Prije svega zbog pristupa i(li) učinka pojedinaca tokom Panatinaikosovog gostovanja Kolososu. Zeleni su potvrdili status favorita, slavili 74:79, međutim, namučili su se i iznervirali trenera Eregina Atamana.
Ljutnju zbog pojednih detalja utakmice drugog kola doigravanja turski stručnjak je prije svega usmjerio ka Luki Vildosi.
Teško je reći da je baš meč sa Kolososom pokazatelj pada Argentinca, ali ukupno posmatrano njegov učinak je drastično slabiji nego prošle sezone kad je igrao za Crvenu zvezdu. Tad je na mečevima Evrolige prosiječno bilježio 12,6 poena, 3,9 skokova i 2,5 skokova, a sad je na prosijeku od 5,7 po broju poena, odnosno, 1,7 što se tiče uhvaćenih lopti i 1,5 kad su u pitanju proigravanja.
Ima i do skraćenje mintaže, jer je u Beogradu provodio na terenu 23 i po minuta, a u Atini svega 15 i po. I nije samo do pleja.
Ergin Ataman je oduvijek važio za kontroverznu ličnost u svijetu košarke i kao takav njegove izjave i stavovi uvijek su privlačili naročitu pažnju.
Ipak košarkaši Panatinaikosa pobjedili su u poslednjem kolu Evrolige na svom terenu u Atini Albu 84:75, u utakmici poslednjeg 34. kola Evrolige i osigurali drugo mjesto pred plej-of.
Panatinaikos je predvodio Kendrik Nan sa 28 poena, četiri asistencije i tri skoka. Kostas Slukas u pobjedi je učestvovao sa 16 poena, sedam asistencija i četiri skoka, a Marijus Grigonis sa 11 poena. Kostas Adetokunbo dodao je devet poena, Matijas Lesor osam, a Huančo Ernangomes pet poena i osam skokova.
Prethodna dva derbija je Panatinaikos izgubio i sigurno je da će u večerašnjem meču ići na sve ili ništa, u nadi da mogu do prvog mjesta.

Olimpijakos: Prošli derbi u gostima je donio radostu crveni dio Pireja!

Sada je zvanično, Olimpijakos sa pete pozicije ide u četvrtfinale Evrolige i na megdan Barseloni koja će imati prednost domaćeg terena. Pirejski velikan dobio je rovovsku borbu sa Fenerbahčeom nakon produžetka rezultatom 84:81, poslednjeg kola Evrolige u meču koji je direktno odlučivao ko će na peto, a ko na šesto mjesto. To znači da će šampion Evrope iz 2017. na Monako u četvrtfinalu.
Odlične vijesti stigle su za srpsku košarkašku reprezentaciju iz Pireja, pošto se u takmičarski sastav Olimpijakosa vratio Nikola Milutinov. Srpski centar i osvajač svetskog srebra u Manili odigrao je četiri i po minuta i skupio pet poena uz tri skoka za indeks 10. Obećavajući povratak srpskog asa, koji je sa lica mjesta mogao da vidi crveno usijanje Ajzee Kenana. Amerikanac je ukrao šou u Dvorani mira i prijateljstva pošto je za 26 minuta imao 27 poena uz pet trojki (5/7) i 8/10 iz igre!
Vrhunsko šutersko veče završilo se pobjedom, mada je sve moglo da se završi i bez odlaska u dodatnih pet minuta. Slobodna bacanja na 38 sekundi do kraja imao je Najdžel Vilijams Gos, ali mu je zadrhtala ruka kod prvog pokušaja, da bi sa drugim donio izjednačenje (69:69). To je ipak bio poslednji poen na obje strane do produžetka, po što su po šut za pobjedu promašili Skoti Vilbekin i Kostas Papanikolau.
Kenan je donio prevagu u produžetku u kojem je ubacio čak devet od 15 ekipnih poena, sve u poslednjih minut i po dodatog vremena. Počeo je trojkom kojom je prekinuo seriju Nika Kalatesa i Marka Gudurića i vratio Olimpijakos na dva poena zaostatka (76:78), da bi ubrzo povezao dva penala, pa hitac kojim je okrenuo rezultat i onda posle tajm-auta gostiju još dva pogotka sa crte za 82:78 na šest sekundi prije kraja! Dodatnu neizvjesnost unio je Vilbekin trojkom kojom je Fenerbahče prišao na poen zaostatka, ali je Tomas Vokap sa crte potpisao trijumf za peto mjesto.
Uz Kenana jedini dvocifreni kod Olimpijakosa bio je Šakil Mekisik sa 12 poena. Vokap je uz dva poena koja je ubacio pred sam istek vremena podijelio šest asistencija, uz po dvije ukradene i uhvaćene lopte.
Plej-of Evrolige startuje 23. aprila i trajaće najkasnije do 8. maja. Igra se na tri pobjede i sigurno je da Olimpijakos ima dosta manje šanse od svog ljutog rivala za plasman na F4.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na pobjedu Panatinaikosa je 1.60 u MaxBet kladionici. Trijumf Olimpijakosa plaća se kvotom 2.60.

Mišljenja smo da su domaći bliže pobjedi, a trenutno se nalaze u sjajnoj formi i sigurno je da će maksimalno motivisano ući u ovaj meč. Kvota na njihov trijumf je kao što smo rekli 1.60 u MaxBet kladionici. Iako su prethodnih par mečeva odigrali veoma čvrsto i na mali broj poena, mišljenja smo da će danas na meču biti viđeno makar 148 poena, pa vam predlažemo igru UP+ (granica 147.5) po kvoti 1.75. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ po kvoti 2.70 takođe u MaxBet kladionici.

Kao bonus predlažemo vam igru poeni (+) na Ajzeu Kenana (Olimpijakos) i Kendrika Nana (Panatinaikos).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.