TIP DANA: Bajern – Arsenal: Bavarci igraju za spas sezone!

U sredu su na programu poslednja dva četvrtfinalna meča ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili susret između Bajerna i Arsenala.
Prvi duel između nemačkog i engleskog predstavnika je završen bez pobednika (2:2), a revanš je na programu večeras u 21h.

Bajern: Mogu li Bavarci do polufinala?

Jedanaest puta zaredom je ekipa Bajerna iz Minhena dolazila do naslova prvaka Nemačke i bilo je samo pitanje trenutka kada će se ta neverovatna serija prekinuti.
Mnogi su bili mišljenja da jedino Borusija iz Dortmunda može da prekine strašan niz Bavaraca, međutim, ova sezona nam je donela jedan krajnje neočekivani epilog.
Naime, pobedom u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Verdera iz Bremena, Leverkuzen je stigao do svoje prve titule u istoriji, čime će verovatno ova ekipa da se oslobodi onog krajnje nepopularnog nadimka ‘Neverkuzen’.
U ovom trenutku izabranici Ćabija Alonsa koji radi sjajan posao na klupi Farmaceuta imaju čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena što je nenadoknadiva bodovna razlika.
U prvom delu šampionata su Bavarci koliko toliko bili u igri, međutim, u drugom delu prvenstva izabranici Tomasa Tuhela igraju zaista katastrofalno, i kako sada stvari stoje biće uspeh ukoliko ova ekipa uspe da sačuva i drugo mesto na tabeli, pošto trenutno trećeplasirani Štutgart ima isti broj bodova, a na sve to popularne Švabe igraju fenomenalno ove sezone.
U prošlom kolu su Tuhelovi puleni ostvarili trijumf na domaćem terenu protiv Kelna, a taj duel je završen rezultatom 2:0. Pre toga je još uvek aktuelni šampion Nemačke odigrao loš meč na gostovanju kod Hajdenhajma, koji je slavio rezultatom 3:2, a moramo podsetiti da je nemački velikan u jednom trenutku imao i dva gola prednosti, međutim ni to nije bilo dovoljno za trijumf na gostovanju kod novajlije u Bundesligi.
Inače, moramo da vas podsetimo da je Bajern drugu godinu zaredom eliminisan u Kupu od trećeligaša, a ovog puta je Sarbriken bio koban za nekadašnjeg šampiona Nemačke.
Stvari za sada jedini funkcionišu u Ligi šampiona, gde je ova ekipa pre svega u konkurenciji Mančester Junajteda, Kopenhagena i Galatasaraja stigla do prvog mesta u grupi, a potom je tim iz Minhena u osmini finala u dvomeču bio bolji od Lacija, iako je italijanski predstavnik u prvom meču na Olimpiku slavio sa 1:0. U revanšu je nemački predstavnik odigrao sjajan duel i potpuno zasluženo stigao do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa, a u prvom duelu četvrtfinala su Bavarci odigrali dobar meč na gostovanju kod ove sezone odličnog Arsenala, u kom nije bilo pobednika (2:2), pa će odluka o polufinalisti Lige šampiona pasti u Minhenu.

Arsenal: Poraz od Aston Vile nije smeo da se desi!

Kako sada stvari stoje Arsenal bi vrlo verovatno mogao da ponovi loše stvari iz prošle sezone. Pamtimo svi da je ova ekipa imala u jednom trenutku čak i dvocifrenu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale i titula je praktično bila na vidiku, a onda su puleni Mikela Artete u završnoj fazi šampionata odigrali nekoliko mečeva ispod svakog nivoa.
Primera radi, pre prošlog kola Premijer lige su se Tobdžije nalazile na prvom mestu na tabeli i praktično držale sve u svojim rukama kada je u pitanju naslov prvaka Engleske, pošto je ovaj tim imao bolji međusobni skor i od Sitija, ali i od Liverpula.
U međuvremenu su Građani savladali Luton i izbili na prvo mesto na tabeli, ali je Liverpul doživeo šokantan poraz na svom stadionu od Kristal Palasa, i sve što je bilo potrebno Tobdžijama za prvo mesto na tabeli je bila pobeda na svom terenu protiv Aston Vile, međutim, izabranici Mikela Artete su mimo svih očekivanja na svom stadionu poraženi od tima iz Birmingema sa 0:2, pa se trenutno nekadašnji šampion Engleske nalazi na deobi drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Liveerpul, ali uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Siti, koji je na pragu nove titule šampiona Engleske.
Pre toga je Arsenal odigrao nekoliko zaista vrhunskih mečeva i činilo se zaista da je ova generacija spremna za naslov prvaka Engleske, međutim, sada više ništa ne zavisi od Sake i drugara.
Inače, pre tog kobnog poraza u prošlom kolu od Aston Vile koji bi nažalost mogao i da odluči borbu za šampiona Engleske, ova ekipa je slavila na veoma teškom gostovanju kod Brajtona, kada je bilo 0:3.
Liga šampiona se ponovo igra na Emirejtsu posle čak šest godina posta, a što se ovog takmičenja tiče, deluje da svi u klubu za sada moraju da budu i više nego zadovoljni.
Primarni cilj je naravno bio plasman u narednu fazu, a to je engleski predstavnik ostvario kolo pre kraja, kada je ova ekipa ujedno obezbedila i prvo mesto na tabeli, ispred PSV-a, a u toj grupi su podsećanja radi bili još i Sevilja i Lans.
U osmini finala puleni Mikela Artete nisu imali nimalo lak posao pošto su za protivnika dobili Porto, koji poslednjih godina beleži dobre rezultate u Ligi šampiona, a na kraju je engleski predstavnik do plasmana u četvrtfinale stigao nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Prvi duel četvrtfinala je Arsenal pre nedelju dana odigrao na svom stadionu protiv Bajerna, i ako uzmemo u obzir kako Bavarci igraj ove sezone, utisak je da su Tobdžije bili favoriti na tom duelu, međutim, ipak je taj susret završen bez pobednika, pa nema nikakve sumnje da tim iz Londona u revanšu očekuje izuzetno težak zadatak protiv silno motivisanog protivnika koji želi da spasi sezonu.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Bajern igra za spas sezone i sigurno je da fudbaleri ove ekipe žele da se iskupe svojim navijačima za katastrofalne partije u nemačkom šampionatu, pa vam zato savetujemo da se oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.40.

Prvi duel nam je doneo dosta pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i večeras, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55.

Za kraj, za očekivati je da nemački predstavnik krene od prvog minuta na sve ili ništa, a sve u cilju da što pre stekne prednost i uđe u mirnu završnicu meča, pa vam hrabro preporučujemo da pokušate sa prelazom 1-1 uz kvotu 3.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.