DERBI DANA: Mančester siti – Real Madrid: Očekuje nas novi spektakl!

Sreda je rezervisana za poslednja dva revanš meča ovogodišnjeg izdanja četvrtfinala Lige šampiona, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Etihadu gde će snage odmeriti Mančester siti i Real Madrid.
Prvi duel između ova dva tima je završen rezultatom 3:3, a po mnogim mišljenjima je to bio i najbolji meč dosadašnjeg izdanja najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Revanš duel između engleskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Mančester siti: Građani ubacili u petu brzinu!

Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja, Siti je prošle sezone konačno stigao do titule šampiona Evrope, i to pošto je ova ekipa u velikom finalu uspela da savlada italijanski Inter.
Naravno, ne smemo zaboraviti da su Građani stigli i do novog naslova prvaka Engleske, a kako sada stvari stoje puleni Pepa Gvardiole su na dobrom putu da ponovo dođu do titule u Premijer ligi.
U prošlom kolu najbolje lige na svetu, fudbaleri Mančester sitija su slavili na svom stadionu protiv Lutona sa više nego ubedljivih 5:1, a na sve to su kiksnuli i Liverpul koji je izgubio na svom stadionu od Kristal Palasa, ali i Arsenal koji je poražen na Emirejtsu od Aston Vile sa 0:2, pa je sve to iskoristio Siti i probio se na prvo mesto na tabeli uz dva boda viška u odnosu na ova dva kluba, što dalje znači da popularni Građani trenutno drže apsolutno sve u svojim rukama.
Generalno, na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, ali i dva remija, i to upravo protiv Liverpula i Arsenala, pa je generalni utisak da se puleni Pepa Gvardiole do sada nisu proslavili u međusobnim okršajima protiv direktnih konkurenata za naslov prvaka Engleske.
Trenutno je fokus usmeren na Ligu šampiona, pošto engleski predstavnik želi da dođe do plasmana u drugo uzastopno finale, a to neće biti nimalo lak zadatak.
Krenimo redom. Grupna faza je prošla fenomenalno po Halanda i drugare koji su na kraju na šest odigranih mečeva ostvarili isto toliko trijumfa i na kraju potpuno zasluženo i bez previše muke stigli do prvog mesta u grupi, ispred Lajpciga, Jang Bojsa i Crvene zvezde.
U osmini finala engleski predstavnik nije imao previše težak zadatak protiv Kopenhagena, uz konstataciju da je ova ekipa imala i dosta sreće pri žrebu, pošto je Siti objektivno dobio najlakšeg mogućeg rivala.
Gvardiolini puleni su ostvarili dva lagana trijumfa i voljom žreba je ovaj tim ponovo naišao na Real Madrid, a pamtimo svi da su ova dva kluba u poslednje dve sezone u Ligi šampiona odigrali četiri spektakularna susreta.
Prvi duel u prestonici Španije je završen rezultatom 3:3, a kao što smo već napomenuli, po mnogim mišljenjima je to najbolji meč u dosadašnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a sva je prilika da nas i ovog puta očekuje spektakl bez obzira što je ulog ogroman.
Za kraj, španski stručnjak će za ovaj revanš protiv najtrofejnijeg kluba na svetu konačno moći da računa na sve raspoložive fudbalere, pošto u timu nema ni povređenih, ali ni suspendovanih igrača.

Real Madrid: Madriđani žele osvetu za prošlosezonsku eliminaciju?

Real Madrid po tradiciji redovno dolazi do završnice Lige šampiona, a zanimljivo je da je prošlog puta ova ekipa zaustavljena u polufinalu od Mančester sitija. Samo godinu dana pre toga je španski predstavnik eliminisao Siti, i kasnije u velikom finalu bio bolji od Liverpula, a zanimljivo je da pulenima Karla Ančelotija pre ta dva duela nisu davane velike šanse, što je svakako nešto što ne bi smelo da se događe, pošto je poznato da je Real najtrofejniji tim u Evropi.
Prošla sezona je bila razočaravajuća, pošto je od trofeja tim iz prestonice Španije osvojio samo Kup, i to nakon trijumfa u velikom finalu nad Osasunom.
Bilo kako bilo, deluje da ove sezone puleni legendarnog Karla Ančelotija ponovo igraju na vrhunskom nivou, a to smo najbolje imali prilike da vidimo u dosadašnjem toku španskog šampionata, uz napomenu da je kraljevski klub već stigao do jednog trofeja i to u Superkupu Španije, nakon veoma ubedljivog trijumfa protiv Barselone, kada je bilo 4:1.
U ovom trenutku Madriđani drže sve u svojim rukama kada je u pitanju naslov prvaka Španije, a trenutno se Belingem i drugari nalaze na prvom mestu na tabeli La Lige uz osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, što bi na sedam kola pre kraja prosto morala da bude nenadoknadiva prednost. Inače, u prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija slavili na veoma teškom gostovanju kod Majorke, a taj susret je završen rezultatom 0:1. Pre toga su Madriđani slavili na svom stadionu protiv nimalo naivnog Atletik Bilbaa, koji se ove sezone bori za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U Ligi šampiona je Real bez mnogo problema stigao do plasmana u nokaut fazu, naravno sa prvog mesta u grupi i to ispred Napolija, Brage i Union Berlina.
U osmini finala je tim sa Santjago Bernabea dobrano razočarao sve svoje navijače, pošto su Madriđani odigrali dva ne preterano dobra duela protiv Lajpciga, ali se na kraju pamti prolazak u narednu fazu, uz konstastaciju da su popularni Bikovi u prvom meču dobrano oštećeni od strane sudija.
Prvi duel četvrtfinala protiv Sitija bio je spektakularan pošto smo na njemu videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo nerešeno, 3:3, što je svakako i najpravednije, pa će odluka pasti večeras u Mančesteru.
Inače, kada su u pitanju izostanci, italijanski stručnjak za ovaj duel neće moći da računa na Alabu i Kurtou koji su povređeni, ali i na Čuamenija koji odrađuje suspenziju zbor parnih žutih kartona.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir kako se odvijao prvi duel, pa ako na sve to podsetimo i na prošle mečeve engleskog i španskog predstavnika u elitnom takmičenju, dolazimo do zaključka da je veoma teško prognozirati ovaj duel. Mišljenja smo ipak da će puleni Karla Ančelotija izdržati na Etihadu i da neće doživeti poraz, pa vam hrabro preporučujemo da fokus usmerite ka duploj šansi na Madriđane X2 uz sjajnu kvotu 2.25.

Naravno, ako posmatramo međusobne mečeve između ova dva tima golovi su nešto što se ne dovodi u pitanje, bez obzira što je ulog ogroman pa vam preporučujemo da pokušate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.23.

Za kraj, vrlo lako bi puleni Karla Ančelotija mogli na ovom duelu na Etihadu da postignu dva ili više pogotka, pa toplo preporučujemo igru G2+ uz fantastičnu kvotu 2.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.