TIP DANA: Đenova – Lacio: Može li Tudor da probudi uspavane Lacijale?

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali i ovaj dan nam donosi pregršt zanimljivih susreta širom Evrope.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Marasiju gde će fudbaleri Đenove ugostiti Lacio, a početak susreta je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Đenova: Grifoni blistaju ove sezone!

Prošlu sezonu je Đenova igrala u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala, međutim, nakon sjajnih partija u Seriji B ovaj tim je uspeo da dođe do plasmana u Seriju A, što naravno i jeste bio primarni cilj za ovu ekipu.
Kada govorimo o ciljevima za ovu sezonu, svakako da se razmišljalo isključivo o opstanku u društvu najboljih, međutim, u delu sezone kada polako ali sigurno počinju da se svode računi, deluje zaista da svi navijači popularnih Grifona imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Alberta Đilardina koji radi sjajan posao u ovom klubu nalaze na sredini tabele, preciznije na dvanaetom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa nema apsolutno nikakve sumnje da ćemo Grifone i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Do sada je tim sa Marasija odigrao 32 meča u elitnom rangu italijanskog fudbala i ostvario devet trijumfa, čak dvanaest remija (najviše nerešenih ishoda odmah posle Udinezea), ali i jedanaest poraza.
Na pet poslednjih mečeva povratnik u Seriju A je ostvario jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa odigrala nerešeno na gostovanju kod favorizovane Fiorentine, a taj duel u Firenci je završen rezultatom 1:1.
Pre toga su Đilardinovi puleni ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Verone kojoj su bodovi bili preko potrebni, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su Grifoni odigrali petnaest mečeva na svom stadionu i doživeli samo četiri poraza, uz pet trijumfa, ali i šest remija.
U prvom delu sezone je Đenova mimo svih očekivanja uspela da pobedi Lacio i to na sred Olimpika, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:1, uz konstataciju da je jedini pogodak delo Retegija, u šesnaestom minutu susreta. Nakon toga su ove dve ekipe odmerili snage i u osmini finala italijanskog Kupa, a tu su Lacijali bili bolji i golom Genduzija slavili sa 1:0, i kako sada stvari stoje deluje da nas i ovog puta očekuje jedan veoma interesantan duel između ova dva tima.

Lacio: Može li Tudor da prodrma Lacijale?

Lacio je fantastično igrao prošle sezone, a najbolji pokazatelj za to je i vicešampionska titula, pošto je ova ekipa na kraju završila na drugom mestu na tabeli iza Napolija, koji je mimo svih očekivanja stigao do Skudeta.
Sve to je bilo dovoljno za dugo očekivani plasman u Ligu šampiona, gde se italijanski predstavnik nimalo nije obrukao. Pre svega, tim sa Olimpika je uspeo da dođe do drugog mesta u jednoj nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored Lacijala tu bili još i Atletiko Madrid, Fejnord i Seltik, a na kraju je ova ekipa imala četiri boda viška u odnosu na trećeplasirani Fejnord.
U prvom meču osmine finala italijanski predstavnik je sa 1:0 savladao Bajern iz Minhena, nakon čega se možda pomalo i bespotrebno stvorila velika euforija, da bi nakon toga Bavarci ipak u revanšu odigrali sjajno i bez većih problema eliminisali Rimljane.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, mora se priznati da se dosta više očekivalo od aktuelnog vicešampiona Italije.
Naime, trenutno se ovaj tim nalazi na deobi sedmog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Napoli, a nedavno je tim iz prestonice Italije dobio novog trenera, pošto je Sarija nasledio Igor Tudor i kako vreme prolazi čini se da to nije bio nimalo loš posao.
Tačno je da je Lacio poražen u gradskom derbiju od Rome, kada je bilo 1:0 za Vučicu, međutim, u premijernom susretu na klupi tima iz Rima, hrvatski trener je uspeo da savlada Juventus i to golom Marušića u poslednjim trenucima susreta.
U prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan vrhunski meč i to na svom stadionu protiv Salernitane, koja ipak slovi za najslabiju ekipu u Seriji A, a taj duel na Olimpiku je završen pobedom domaćeg tima od 4:1, čime se ova ekipa i probila do sedmog mesta na tabeli, koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Za kraj, sigurno je da će Lacijali dati sve od sebe da se revanširaju Grifonima za poraz u prvom delu sezone kada je bilo 0:1, ali ruku na srce, sve to neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, a biće ovo verovatno i poslednji voz za ekipu Lacija da se uključi u borbu za plasman u Ligu Evrope, pa vam zato hrabro savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.65.

Pristojna je i dupla šansa na Lacijale, koja u kladionici Meridianbet iznosi 1.43, a ako na duplu šansu dodate i da će pasti makar dva gola na ovom susretu, dolazimo do odlične kvote 2.14.

Generalno, kakav god ishod susreta da bude, mišljenja smo da će tim iz prestonice postići makar dva pogotka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.