Tip dana košarka: Baskonija – Virtus: Borba za jedino preostalo mestu u četvrtfinalu!

Baskonija će u poslednjem meču doigravanja za TOP 8 na domaćem parketu dočekati ekipu Virtusa. Tim iz Vitorije je prije par dana poražen u duelu protiv Makabija koji je mogao da im obezbijedi poziciju broj 7, dok je Virtus na opšte iznenađenje mnogih slavio u Turskoj protiv Anadolu Efesa i tako osigurao još jednu priliku za plasman među 8 najboljih. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Baskonija: Meč iz Beograda se ne smije ponoviti!

Imala je Baskonija priliku prije par dana u Beogradu da trijumfom protiv Makabija osigura sebi poziciju broj 7 i direktno se plasira među osam najboljih ekipa. Međutim nisu uspijeli i sada će se sa Virtusom boriti za jedno preostalo mjesto, a pobjednik ovog duela će na noge Real Madridu.
Izmaltretirao je Lorenco Braun ekipu Duška Ivanovića sa 29 poena i sedam pogođenih trojki iz osam pokušaja. Prve dvije ušle su već na samom startu meča za vođstvo 6:0 i tada je bilo jasno da se ruka reprezentativca Španije užarila. Debelo je nadmašio ovosezonski prosijek od 12,1 poena po meču, a pride imao po pet skokova i asistencija za ukupan indek korisnosti 35!
Na poluvremenu je Makabi vodio sa 55:36, a posle 30 minuta igre gostima ubacio čak 86 poena. Tada je bilo jasno da će se još nekolicina evroligaških mečeva igrati u Beogradu. Poslednja dionica predstavljala je odrađivanje posla i bildovanje individualne i timske statistike… Doduše ne samo u izraelskom timu.
Kapa se mora skinuti Kodiju Mileru Mekintajeru iako će njegovih 32 poena, osam skokova i sedam asistencija, odnosno brutalan indeks 45 brzo biti zaboravljeni zbog šamarčine koju je španski tim dobio u tom meču.
Šut za tri poena je napravio ozbiljnu razliku. Makabi je ubacio čak 19 trojki iz 36 pokuašaja, dok su Ivanovićevi puleni pogodili 11, a probali su u 29 navrata.
Međutim, u duelu biti ili ne biti, Duško Ivanović biće lišen usluga jednog od najboljih igrača ove sezone Čime Monekea.
Nigerijac je u susretu sa Ponosom Izraela, malo prije sredine druge dionice, iskrenuo zglob zbog čega se nije vraćao na teren. Vremena između dvije utakmice plej-ina bilo je premalo za oporavak momka koji je ove sezone u Evroligi prosiječno beležio 13,6 poena, 6,6 skokova, 1,4 asistencije i 1,1 ukradenu loptu po meču uz prosiječan indeks korisnosti 18,3.
Utakmica sa italijanskim predstavnikom u Fernando Buesa Areni zakazana je za večeras u 20:30, uz podsjećanje da je sredinom decembra Virtus slavio na tom mjestu sa 81:91, dok je Baskoniji pripao duel u Bolonji prije sedam dana koji joj je obezbijedio osmo mjesto u ligaškom dijelu Evrolige.

Virtus: Na krilima sjajne igre u Turskoj vrebaju novo iznenađenje!

Plej-in Evrolige i dva dijametralno suprotne utakmice. Ona u Beogradu između Makabija i Baskonije lišena bilo kakve neizvjesnosti, dok se u Istanbulu pobjednik nije znao do poslednjih sekundi. Tužna noć na Bosforu i opšte veselje u Bolonji jer je Virtus herojski zategao odbranu u poslednjih 12 minuta utakmice, te trojkom Ifea Lunberga najavio duel sa Baskonijom i meč loptu za četvrtfinale elitnog takmičenja.
Momak koji je polaganjem na tablu srušio Partizan u Beogradu, koji ga je rafalnom paljbom van linije 6,75 zasuo u Italiji, u meču protiv Efesa je pogodio ključnu trojku 11 sekundi prije kraja i utišao dvoranu Sinan Erdem. Nakon što je Danac provukao loptu kroz obruč, italijanski predstavnik poveo je sa 61:67, ali ni instant vraćena trojka u režiji Ilajdže Brajanta (prvo okarakterisana pogotkom za dva), nije pomogla Efesu. Kasnili su izabranici Tomislava Mijatovića sa faulom, tek 1,7 sekundi prije kraja uspijeli da pošalju Toka Šengeliju na liniju penala, a Gruzijac je nakon nerealizovanog prvog, namjerno promašio drugo bacanje. Larkin je iz očaja pokušao sa svoje polovine i nije bio ni blizu.
Sa sedamnaest poraza je Virtus završio ligaški dio sezone dozvolivši sebi da padne na desetu poziciju i plej-in dočeka bez prednosti domaćeg terena. Zaličilo je da bi meč u Turskoj mogao da predstavlja i kraj u eliti, ali je Virtus pregrmio -11 u prvoj dionici, te nakon egala u nastavku meča, u poslednja dva minuta treće i do kraja odlučujuće dionice dozvolio rivalu svega 14 poena!
Uzalud Efesu 22 poena Klajburna i 16 Larkina, kad je Virtus svoje bolje rasporedio. Pobjedu duguje Šengeliji (13), Abasu (12), Lundbergu (12) i Belineliju (11), kao i ostatku tima koji je zategao odbranu kao u najboljim danima ligaškog dijela sezone.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a njihova pobjeda plaća se kvotom 1.90 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.15.

Baskonija od samog starta sezone forsira veoma brzu košarku, a meč sa Makabijem prije par dana je pokazao koliko to nekada može biti pogubno po njih. Ipak granica od 164 poena nam se čini dostižna na ovom meču, pa vam predlažemo igru UP+ (granica 154.5) po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici. Takođe mišljenja smo da je domaći sastav bliži pobjedi, igraju pred svojim navijačima i vrlo rijetko gube na svom parketu, a kvota na jedinicu je kao što smo rekli 1.90. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ (granica 166.5) po kvoti od čak 3.60 takođe u PrimoBet kladionici.

Što se tiče poena igrača, mišljenja smo da će u prvi plan iskočiti glavni igrači obje ekipe. Prema tome predlažemo igru poeni (+) za Markusa Hauvarda (Baskonija) i bivšeg igrača Baskonije – Tornikea Šengeliju (Virtus).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.