Tiket dana NBA (subota, 20.04.2024)

Završen je regularni deo sezone u NBA ligi, gotov je i plej-in i sada kreće ono pravo, kreće plej-of. Većeras i kasno noćas igraju se prve četiri utakmice prve runde. Kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Klivlend – Orlando – UP + (granica 207,5) @ 1.89 u Meridianbet

Serija između Klivlenda i Orlanda mogla bi da bude najinteresantnija u prvoj rundi plej-ofa, ne toliko zbog nagomilanog kvaliteta već pre svega zbog neizvesnosti. Prvo, završili su jedni do drugih na tabeli a Klivlend je na kraju imao samo jednu pobedu više i to im je donelo prednost domaćeg parketa u ovoj seriji jer su bili četvrti. U poslednjih 6 mečeva izgubili su četiri puta, ali i to je bilo dovoljno da budu među prve četiri ekipe. Na Istoku je Boston dominirao, Seltiksi imaju najbolji skor u celoj ligi, ali nikad ne smete da potceniti Filadelfiju i Majami, mada su glavni konkurenti Baksi i Niksi, kako sada stoje stvari. Od Orlanda se ne očekuje mnogo, uspeli su da dođu do plej-ofa posle dužeg vremena i prošlaz u polufinale bio bi veliki uspeh. Ovu ekipu predvode braća Vagner, aktuelni šampioni sveta sa Nemačkom ali i prošlogodišnji ”ruki” Paolo Bankero, koji se već izborio za glavnu rolu u timu. Tu je i Džejlen Sags i iskusni šuter Džo Ingliš. Za razliku od Medžika Klivlend ima iskusniji tim sa Garlandom, Štrusom, Moblijem i Alenom. Međutim, zbog povreda nedostaju važni igrači, pre svih Donovan Mičel, najbolji igrač i strelac tima, od nedavno i Keris Levert, a pod znakom pitanja za večerašnji meč je i Darijus Garland. To daje šansu Orlandu koji je pobedio u poslednjem duelu u Klivlendu, ali je naš predlog više poena ukupno. Granica je na 207,5 koševa a kvota za (+) iznosi 1.89 u kladionici Meridianbet.

Minesota – Finiks – 2 @ 2.01 u Meridianbet

Derbi prve runde, ne samo na Zapadu, svakako je duel Minesote i Finiksa. Sve tri ekipe koje su se borile za prvo mesto na Zapadu, Denver, Oklahoma i Minesota želeli su da izbegnu Sanse u prvo rundi a, ako je moguće, uopšte u plej-ofu. ”Srećni” dobitnik na kraju su bili Vulvsi koji su izgubili sva tri ovosezonska duela sa Finiksom. Baš taj treći poraz koštao je Minestonu prvog mesta na Zapadu. U drugom delu sezone tim iz Mineapolisa je igrao bez jednog od dvojice najboljih igrača, povređen je bio Karl Entoni Tauns, ali bi po najavama on trebalo da bude u rosteru. Bez njega sve je u napadu palo na pleća eksplozivnog Entonija Edvardsa, dok su glavne uzdanice u odbrani sjajni Rudi Gober ali i Majk Konli. Problem je što su ostali košarkaši davali mali doprinos i samo je Mekdenijels imao dvocifrenb učinak u poenima. Finiks je napadački možda najpotentnija ekipa ne samo na Zapadu. Kada u sastavu imate Kevina Durenta, Devina Bukera i. od ove sezone, Bredlija Bila, može zatrpati koš svakog rivala. Da bi doveli Bila žrtvovali su Deandre Ejtona koga je zamenio Jusuh Nurkić. Sansi moraju da pokušaju da pobede odmah u Mineapolisu, da ne čekaju da Tauns uđe u formu pa se odlučujemo za dvojku. Za pobedu gosta kvota je 2.01 u kladionici Meridianbet.

Njujork – Filadelfija – UP – (granica 208,5) @ 1.91 u Meridianbet

Niksi su oduševili tokom regularnog dela sezone i osvojili su drugo mesto na Istoku odmah iza neprikosnovenog Bostona. Njihov skor od 50 pobeda i 32 poraza je najbolji u istoriji franšize, tačnije izjednačili su rekord od pre 43 godine. Glavna uzdanica je Džejlen Branson koji postiže skoro 29 poena po meču ali ima i 6,7 asistencija i skoro 4 skoka po utakmici. Igrao je odlično na obe strane terena i vidi se želja omalenog plejmejkera da uradi nešto više sa Njujorkom ove sezone. Problem za Nikse je povreda Džulijusa Rendla drugog strelca tima sa 24 poena u proseku i prvog skakača ekipe. Treći košgerter je Donte Divićenco sa preko 15 koševa po meču. Izostanak Renda moraju da nadoknade Robinson i Hartenštajn. Filadelfija se mučila za vreme povrede prošlogodišnjeg MVP-a Džoela Embida ali se odlični centar vratio u tim pre dvadesetak dana i Siksersi su dobili devet uzastopnih utakmica uključujući i meč plej-ina protiv Majamija. Bez Embida dirigentsku palicu je preuzeo Tajriz Meksi koji je stigao do proseka od 26 poena po meu. treći strelac je iskusni Tobajas Heris. Protiv Majamija je odličnu utakmicu odigrao Nikola Batum koji je ubacio 20 poena i podrška francuskog asa biće neohodna u ovoj seriji. Neće lako Njujork dobiti ovaj meč, moguć je i brejk a naš predlog su minus poeni ukupno. Granica je na 208,5 a kvota za (-) u kladionici Meridianbet iznosi 1.91.

Denver – L.A. Lejkers – H1 (granica 7,5) @ 1.97 u Meridianbet

Već u prvoj rundi plej-ofa na Zapadu gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala u ovoj Konferenciji. Tada su Nagetsi ”počistili” Lejkerse sa parketa i sa 4:0 prošli u veliko finale u kome su na kraju trijumfovali. Možda Jezerdžije nisu najpoželjniji rival za Denver u ovoj fazi takmičenja iako su ih dobili na osam poslednjih međusobnih mečeva. Sigurno je da LeBron Džejms i ostali žele osvetu za ”metlu”, ali su Jezerdžije umorne pošto su morale da odigraju i jedan meč u plej-inu u kome su, kao gosti, slavili protiv Pelikansa. Denver se uzda u svoju Bol arenu, ekipa su koja maksimalno koristi domaći parket, na Zapadu oni i Oklahoma imaju skor 33-8 kada su domaćini. Tu je i najbolji igrač lige Nikola Jokić za koga samo čekamo da bude proglašen za MVP-a, po treći put u poslednje četiri godine. Uz Jokića mnogo se očekuje od Džamala Mareja, Kanađanin je nezaustavljiv kada je zdrav a sa Jokićem čini jedan od najboljih tandema lige. Tu je eksplozivni Aron Gordon ali i sjajni šuter Majkl Porter Junior. Kod Lejkersa je sve poznato. Odbranu nodi Entoni Dejvis, ali je i po poenima i po skokovima glavni igrač i dalje 40-godišnji Džejms. ”Kralj” ubacuje 25,7 poena i hvata 9,6 lopti po meču, a Dejvis ima poen manje u proseku i 9,4 skoka po utakmici. Dvocifreni su i D'Anđelo Rasel, Ostin Rivs i Rui Hačimura. Očekujemo da Denver pobedi i to u hendikepu koji je na 7,5 poena. Za trijumf domaćina sa većom razlikom od 7 koševa kvota je 1.97 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 14.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.