MEČ DANA: River Plejt – Boka Juniors: Superklasiko odlučuje putnika u polufinale!

River Plejt i Boka Juniors će večeras na neutralnom terenu odigrati još jedan vaterni derbi u kom će se boriti za plasman u polufinale kupa! Boka nije slavila pune 2 godine, a na poslendjih 5 mečeva nije viđeno više od 2 gola po utakmici. Ovaj duel je na programu od 20 časova i 30 minuta.

River: 4 gola na poslednja 3 derbija!

Moćni River Plejt, šampion Argentine, posledjih godina nije pretnja po brazilske klubove u Kopa Libertadores. Fabrika talenata na Monumentalu i dalje štancuje igrače za najbolje evopske klubove. Martin Demikelis je vratio šampionski pehar sa Bombonjere u debitantskoj sezoni posle odlaska legendarnog Marsela Galjarda, najtrofejnijeg trenera u istoriji Rivera. Klaudija Ečeverija je kupio Mančester Siti, dok je nova zlatna koka 16-godišnji Franko Mastantuono koji je na pragu velikog Reala. Ove godine eksplodirao je iskusni Kolumbijac Migel Borha koji je postigao 10 golova. Prethodne godine je bio u sijenci Lukasa Beltrana i Solomona Rondona, ali posle odlazaka dvojice napadača, u Fjorentinu, odsnono meksičku Pačuku, iskočio je u prvi plan. Odlazak Nikolasa de la Kruza u Flamengo je oslabio vezni red gdje je i dalje komandant iskusni Naćo Fernandez. Ove sezone nosioci igre su Pablo Solari i Fakundo Kolidio. Franko Armani je i sa 37 godina nezamjenjiv na golu. Najveće pojačanje u 2024. godini je Ezekijel Barko iz Atlante za 6.500.000 evra. River je prinuđen da prodaje bisere u Evropu, nije platežno moćan kao najboji brazilski klubovi, ali na Monumentalu sanjaju titulu Kopa Libertadores koja je poslednji put osvojena posle epskog finama sa Bokom i pehara koji je dodijeljen u Madridu 2018. godine.
Poslednje kolo grupne faze u A grupi Liga kupa Argentine je donijelo dramatičnu, ludu borbu najboljih šest timova za četiri mjesta koja vode u četvrtfinale. Drama je vladala do poslednjeg sekunda uz mnoštvo preokreta i na kraju je završena eliminacijom Taljeresa i Independijentea u međusobnom okršaju. Mnoštvo scenarija je bilo u opticaju pred odlučujućih 90 minuta, a plasmanu među četiri najbolja i nokaut fazi su se nadali Argentinos Juniorsi, River Plejt, Barakas, Veles, Taljeres i Independijente.
Na kraju, svi su odigrali pošteno kako se to radi u pravim fudbalskim zemljama, a ceh su platili Taljeres i Independijente. Oni su u međsuobnom okršaju sapleli jedni druge, odigrali 2:2 i zajedno su ispali.
Iako Institutu protiv Rivera bodovi nisu ništa značili, rano je poveo golom Pueble iz penala i skoro sat vremena držao taj rezultat i trenirao živce Riverovim navijačima. A onda se razgoropadio Riverov napadač Fakundo Kolidio koji je u poslednja dva i po mjeseca dao samo dva gola. Sada je za 15 minuta sredinom drugog poluvremena postigao het-trik i potpisao pobjedu (3:1) za plasman Milionera u plej-of i duel sa Bokom za plasman u četvrtfinale.

Boka: Samo jedan gol na prethodna 3 duela!

Šest puta osvajač Kopa Libertadores, kao i klub koji se tri puta peo na sam vrh svetskog klupskog fudbala, Boka Juniors je ove godine izostala iz elitnog kontinentalnog nadmetanja, i nastupaće u drugom po snazi takmičenju za klubove u Južnoj Americi. Navikli smo da Đenovljane gledamo, ne samo u eliti, već u samim njenim završnicama, ali veoma loša kampanja iz minule sezone, prouzrokovala je da se klub sa čuvene Bombonjere nađe u Kopa Sudamerikani, i to uz parolu spasavanja sezone, jer su zauzeli tek 4. mjesto minulom izdanju argentinskog fudbala. Za Boku se, pored slavne istorije, može reći da je jedan od favorita u ovom takmičenju, a čiji je osvajač već bila 2004. i 2005. Poslednja međunarodna titula u La Boku stigla je još 2008. godine u vidu Rekopa Sudamerikane, a od tada Đenovljani su izgubili čak tri finala, sva tri u Kopa Libertadoresu, uključujući i prošlogodišnji poraz od Fluminensea.
Iako je imala igrača manje od 31. minuta, kada je drugu javnu opomenu zaradio Kristijan Medina, Boka Juniors je došla do pobjede u odlučujućoj utakmici ovog dijela sezone i obezbijedila plasman u plej-of tamošnjeg Liga kupa, gdje je očekuje Superklasiko sa River Plejtom. U poslednjem 14. kolu sastav Dijega Martineza je savladao lidera gupe B Godoj Kruz na svojoj Bombonjeri i zauzela četvrtu poziciju na tabeli.
Heroj Bombonjere bio je legendarni Edinson Kavani. Popularni Matador je sjajno reagovao na dodavanje Luisa Advinkule u 40. minutu i udarcem iz prve matirao Franka Petrolija. Urugvajski napadač je svojim osmim golom u sezoni prosto zapalio preko 57.000 gledalaca na fudbalskom hramu u Buenos Ajresu.
Boka se odlučno snašla sa igračem manje na terenu, iako je Martinezov sastav bio na velikim fizičkim ishušenjima, s obzirom da je sat vremena bio u deficitu. Godoj Kruz je imao veći posijed lopte i nekoliko dobrih šansi, ali ekipa Danijela Oldre nije imala razloga za očajavanje, s obzirom na to da je već bila osigurala lidersku poziciju u svojoj grupi.
Domaćin je morao da ide na sve ili ništa, što je izazvalo i blagu nervozu u njenim redovima. Taj pritisak je očigledno bio preveliki u slučaju Kristijana Medine, koji je u meč ušao potpuno dekocentrisan. Ipak, srećom po Boku i njene navijače, koncentracija i motivacija nisu manjkali kod Edinsona Kavanija koji je i u 38. godini potvrđuje svoju fudbalsku veličinu i vanserijski kvalitet.

Naš prijedlog:

River kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 2.15 u MozzartBet kladionici. Trijumf Boke plaća se kvotom 3.30.

U poslednje dvije godine smo bili svijedoci veoma neizvjesnih derbija u kojima nije viđeno više od 2 gola na mečevima. Mišljenja smo da će i u večerašnjem susretu oba tima ući veoma oprezno, pa vam prema tome predlažemo igru 0-2 po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će makar na kraju jednog poluvremena na semaforu stajati neriješen rezultata, te vam shodno tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.69. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da odigrate čist X po kvoti 3.20 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.