Tip dana NBA košarka: Denver – L.A. Lejkers: Ko može 10 puta zaredom da pobedi LeBrona?

Pred drugi meč četvrtfinalne serije plej-ofa NBA lige postavlja se jedno pitanje, može li Denver da pobedi Lejkerse i deseti put zaredom? Prvi meč bio je sjajan, Jezerdžije su bolje počele ali je Denver gotovo rutinski priveo meč kraju i poveo sa 1:0 u seriji. Pred nama je druga utakmica koja se ponovo igra u Bol centru u Denveru. Utakmica je zakazana za 4 sata ujutru u utorak po srednjeevropskom vremenu.

Denver Nagets: Kolektivna igra velika prednost Nagetsa

Naravno da ovaj Denver u najvećoj meri zavisi od Nikole Jokića. Kako i ne bi, srpski centar će postati treći put MVP lige u poslednje četiri godine, a to nije tek onako. Čak njegov učinak iz prvog meča nije bio spektakularan a opet je ubacio 32 poena, uhvatio 12 lopti i podelio 7 asistencija i to uz fantastičan procenat šuta. Pored svega morao je da vodi bitku sa neverovatnim Entonijem Dejvisom u odbrani, dok se centar Lejkera u odbrani odmarao i Jokića prepustio Hačimuri.

Nije samo Jokić zaslužan za vođstvo u seriji, Džamal Marej se probudio u drugom poluvremenu i vukao tim, posebno u trenucima kada je Jokić bio na klupi. Majkla Portera šut, posebno za tri, nije služio ali je došao do 19 koševa i uhvatio 8 lopti. Kentavijus Koldvel Poup je ubacio 4 trojke u trećoj četvrtini i bio je ”iks faktor” u momentu kada je Denver pravio razliku. Aron Gordon, čovek iz senke, koga je malo ko nešto posebno primetio, na kraju je imao skoro tripl-dabl učinak 12-11-7. Od momaka sa klupe najzapaženiji je bio Pejton Votson sa 8 koševa, a rano je kročio na parket zbog činjenice da je Gordon vrlo brzo napravio dva faula.

Pred drugi meč pritisak jeste na Lejkersima koji ne bi smeli da se vrate u ”grad anđela” sa 0:2, kao prošle sezone, ali ni Nagetsi nisu baš opušteni. Nezgodno je kada bilo kod rivala pobedite devet puta uzastopno, a pogotovo kada su u pitanju Lejkersi, najpoznatiji košarkaški tim u istoriji ove igre. Denver je dobio finale Zapada 4:0 prošle godine, dobio je sva četiri meča u regularnom delu ove sezone, a i ovaj prvi u plej-ofu. Drugi meč mogao bi biti ključan, ako Nagetsi slave ubeđeni smo da će u Los Anđelesu dobiti makar jedan, a zna se šta će to značiti.

Znalo se da će Majkl Meloun imati problem u igri kada na klupi bude bilo ko iz startne postave. Protiv Dejvisa je Deandre Džordan odigrao 8 solidnih minuta, ali je jasno da Jokić, Gordon, pa čak Majkl Porter, nemaju adekvatne zamene, a u dugom plej-ofu to su važne stvari. Minutaža najboljim igračima mora da se dozira jer bi povreda bilo koga bila prava katastrofa, a u doigravanju se to često dešava.

L.A. Lejkers: ”Kralj” i Dejvis ne mogu sami

Čak ni odlična igra dvojice najboljih igrača Lejkersa nije bila dovoljna da se dobije u Bol areni. Od 103 poena Lejkersa ovaj dvojac je ubacio 59, zajedno uhvatio 20 lopti i imao 13 asistencija. Na početku je delovalo da ih Nagetsi ne mogu zaustaviti a trojka Džejmsa sa zvukom sirene, na kraju poluvremena sa 10 metara, donela je prednost gostima posle 24 minuta igre. ”Kralj” je leteo po terenu, šutnuo tri trojke i sve tri pogodio, a pogađao je ispod koša bez problema. Dejvis je sakupljao lopte pod oba obruča i prepustio Hačimuri da se ”muči” sa Jokićem u odbrani.

Znalo se da sve to mora jednom da stane, da LeBron ima 40 godina i da ne može da igra na istom nivou ceo meč. I to se u nastavku dogodilo, Džejms je mnogo promašivao, Dejvis nešto manje, a Danđelo Rasel je bio potpuno van ritma. Čini nam se da je razlog poraza Lejkersa u prvom meču baš taj jako slab učinak ostale trojice iz prve petorke, Hačimure, Rasela i Rivsa, ali i igrača koji ulaze sa klupe, sa izuzetkom Tajšona Princa koji je bio sjajan sa 11 ubačenih poena.

Zanimljiv je podatak da je LeBron Džejms sam odigrao skoro isto minuta u plej-of utakmicama kao i cela franšiza Denvera, a više od mnogih NBA klubova. U istoriju se upisao odavno i stvarno zadivljuje njegova posvećenost i želja koja ga ne napušta ni u ovim godina. Biologija je nemilosrdna, on jednostavno ne može da vuče tim 48 minuta i sada je na treneru Darvinu Hemu da proceni kada mu je potrebniji na terenu, da li na startu, kao u Denveru kada je odveo svoj tim do +12, ili mu treba svež u finišu meča kada se pobednik odlučuje. U NBA ligi se zna, najbolji igraju od početka, ali oo je plej-of i Hem mora nešto da smisli ili će Lejkersi na raspust ranije nego što su se nadali.

Naš predlog:

Nagetsi imaju rezervu u igri. Vidi se da Meloun već razmišlja o daljem toku plej-ofa i teškim rivalima koji ih čekaju. Aktuelni su šampioni i žele da ponovo budu najbolji tim na svetu, a imaju sve preduslove za to. Ovaj drugi meč može biti najvažniji u seriji. Ukoliko Džejms i Dejvis ponovo igru iz prve utakmice, a priključe im se Rivs i Rasel eto problema za Nagetse.

U kladionici SuperBet kvota na pobedu Denvera je 1.33 a na Lejkerse čak 3.40. S obzirom da obe ekipe imaju neverovatan napadački potencijal, i da su u prvom meču prebacili broj poena i pored ne tako dobre igre nekih igrača, očekujemo da i sada prebace granicu koja u kladionici SuperBet iznosi 222,5 poena ukupno. Za (+) koševe kvota je 1.78.

Dodaćemo i po jednog košarkaša iz oba tima, kod gostiju biramo Antonija Dejvisa za koga je granica na 24,5 sa kvotom 1.95 za (+) u kladionici SuperBet, a kod domaćina Arona Gordona za koga je procena za koševe na 13,5 sa kvotom 1.90 za (+) u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.