TIP DANA: Lacio – Juventus: Tudor je preporodio Rimljane, imaju li Lacijali snage za preokret?

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili revanš meč polufinala italijanskog Kupa u kom će Lacio na svom stadionu ugostiti Juventus.
Prvi duel između ove dve ekipe je završen pobedom Stare dame od 2:0, a revanš meč je zakazan za večeras u 21h.

Lacio: Rimljani igraju dosta bolje od dolaska Tudora!

Dosta puta smo u našim analizama pominjali perfektne partije Rimljana prošle sezone, pošto je Lacio mimo svih očekivanja na kraju stigao do drugog mesta na tabeli, odnosno do vicešampionske titule, a sve to je naravno bilo dovoljno za plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj ovog kluba godinama unazad.
Maurisio Sari je nastavio tamo gde je stao prošle sezone, međutim, od samog starta je klub iz prestonice imao dosta problema u Seriji A, pa se već posle nekoliko meseci počelo uveliko pričati o smeni iskusnog italijanskog stručnjaka.
Ipak, kako su Lacijali uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, a sve to nakon drugog mesta u grupi sa Atletiko Madridom, Fejnordom i Seltikom, Sari je barem za kratko dobio poverenje.
U osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja tim iz Rima je eliminisan od Bajerna iz Minhena, a na sve to je u tom periodu ovaj klub izgledao jako loše i u nacionalnom šampionatu, pa je Sari smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor, i kako sada stvari stoje deluje da je hrvatski stručnjak za veoma kratko vreme uspeo da preporodi Rimljane.
Odmah na samom startu je bivši trener Verone i Marseja slavio na Olimpiku protiv Juventusa, golom Marušića u dubokoj sudijskoj nadoknadi, ali je usledio poraz od Rome u velikom gradskom derbiju.
Ipak, nakon toga su Rimljani odigrali nekoliko dosta dobrih mečeva, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada su fudbaleri Lacija slavili na gostovanju kod neugodne Đenove, a taj meč je završen minimalnom pobedom gostiju, uz podatak da je jedini strelac na tom susretu bio Luis Alberto i to sredinom drugog dela igre.
Nakon tog trijumfa se Lacijali nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
Naravno, ne treba zaboraviti da je klub iz prestonice stigao do polufinala italijanskog Kupa, ali je nažalost četa Igora Tudora u prvom polufinalnom susretu poražena od Juventusa sa 2:0, pa je sigurno da Rimljane očekuje veoma težak zadatak večeras, međutim, kao što smo već napomenuli, Lacio je nedavno već nadigrao Juve i slavio na svom stadionu sa 1:0, pa nema razloga da nekadašnji šampion Italije ne krene od samog starta silovito ka golu Stare dame.

Juventus: Blede partije Bjankonera u poslednje vreme!

Prošla sezona je bila košmarna za Juventus, ne samo zbog loših partija, već i zbog izbacivanja ovog tima iz Evrope, nakon finansijskih malverzacija.
Na kraju je Stara dama zauzela sedmo mesto na tabeli, koje donosi plasman u Ligu konferencija, međutim, njegovo mesto u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je zauzela Fiorentina, koja je usput drugu godinu zaredom stigla do polufinala.
Početak sezona je bio odličan i slobodno možemo konstatovati da su Dušan Vlahović i drugari u prvom delu šampionata igrali na veoma visokom nivou, o čemu je najbolje svedočilo i sjajno drugo mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na Inter.
Međutim, kako je prvenstvo odmicalo tako je i tim iz Torina pružao sve bolje partije, pa se sada, šest kola pre kraja ovaj tim nalazi na trećem mestu na tabeli, a kako sada stvari stoje utisak je da će Juventus i za tu poziciju morati dosta da se potrudi.
Na poslednjih pet mečeva su izabranici Masimilijana Alegrija, koji će po svemu sudeći napustiti Juve na kraju sezone, ostvarili samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu kada je ova ekipa na gostovanju kod Kaljarija odigrala samo 2:2, uz konstataciju da su timu sa Sardinije bodovi na tom susretu bili daleko potrebniji.
Kada se radi o partijama na gostovanjima, nekadašnji šampion Italije je do sada odigrao sedamnaest mečeva na strani i ostvario osam trijumfa, pet remija i četiri poraza, uz napomenu da je Juventus poslednji trijumf na strani ostvario još sredinom januara kod Lećea, kada je bilo 0:3.
Kako vreme prolazi, utisak je zaista da će primarno takmičenje za Juventus ove sezone biti italijanski Kup, pošto se tim iz Torina nalazi na pragu plasmana u veliko finale, jer je u prvom polufinalnom susretu Stara dama odigrala dosta dobar meč na svom terenu i potpuno zasluženo nadigrala ekipu Lacija sa 2:0.
Ujedno, Kup će biti i jedina prilika za najtrofejniji italijanski Kup da ovu sezonu završi sa jednim trofejom, uz pretpostavku da će Bjankoneri završiti na jednoj od prvih pet pozicija u Seriji A i doći do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što naravno i jeste primarni cilj.
Za kraj, moramo pomenuti da Juve godinama unazad teško izlazi na kraj sa Lacijom, a Rimljani su na dva poslednja međusobna susreta na Olimpiku ostvarili isto toliko trijumfa.

Naš predlog

Sigurno je da će Lacijali dati sve od sebe da dođu do pozitivnog rezultata na ovom duelu, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u veliko finale, pošto Juve ima dva gola prednosti.
Očekuje se da Rimljani od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Stare dame zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 4.90.


Poprilično dobra kvota u Meridianu je i na pobedu domaćina, i to 2.90, a ne bi bilo loše ni da okušate sreću sa duplom šansom na Lacijale, uz kvotu 1.53 u Meridianu.

Za kraj, deluje da bi izabranici Igora Tudora ovde mogli da postignu makar dva pogotka, pa toplo preporučujemo fokus usmerite ka igri D2+ uz kvotu 3.05 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.