TIP DANA: Atalanta – Fiorentina: Ko će u finale italijanskog Kupa?

Sreda nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Atalante i Fiorentine što je ujedno i revanš meč polufinala italijanskog Kupa.
Prvi duel koji je odigran u Firenci je završen pobedom Viole od 1:0, a revanš susret koji će nam dati i odgovor koji od ova dva tima će doći do plasmana u veliko finale se igra večeras od 21h u Bergamu
.

Atalanta: Boginja bi da ovu sjajnu sezonu završi sa trofejom!

Prethodnih sedmica se dosta priča o Atalanti, a naravno, najviše zbog eliminacije Liverpula iz Liga Evrope, pogotovu nakon onog spektakularnog trijumfa na Enfildu, kada je bilo 0:3, pošto nekadašnji šampion Evrope nijednom ove sezone nije nadigran, kao što je to bio slučaj na tom duelu.
Ruku na srce, u revanšu je popularna Boginja poražena sa minimalnim rezultatom, ali je i to bilo dovoljno za istorijski plasman u polufinale Liga Evrope, gde će italijanski predstavnik odmeriti snage sa Marsejom i kako sada stvari stoje utisak je da tim iz Bergama ima realne šanse da dođe do velikog finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, s obzirom da se Marsej ove sezone blago rečeno nije proslavio.
Ipak, vrlo je moguće da to neće biti jedino finale za izabranike Đanpjera Gasperinija, koji večeras u revanš meču polufinala italijanskog Kupa dočekuju Fiorentinu na svom stadionu, uz napomenu da je Viola prvi duel u Firenci rešila u svoju korist rezultatom 1:0.
Nije to naravno nenadoknadiva bodovna prednost za Boginju, pogotovu ako uzmemo u obzir da Atalanta i ove sezone igra na veoma visokom nivou na svom stadionu. Naravno, zadatak neće biti nimalo lak, pošto je poznato da je tim iz Firence prošle sezone stigao do velikog finala italijanskog Kupa, ali smo mišljenja da će domaćin biti taj koji će se o svemu pitati na ovom duelu.
Što se tiče Serije A, pre svega moramo reći da je nedavno postalo i zvanično da će najkvalitetniji rang italijanskog fudbala ove sezone dati pet predstavnika u Ligu šampiona, a samim tim skaču i šanse Atalante da se domogne Lige šampiona, pošto se u ovom trenutku Gasperinijevi puleni nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na petoplasiranu Romu, koja je u ponedeljak pomalo i neočekivano na svom stadionu poražena od Bolonje sa 1:3.
U prošlom kolu su fudbaleri Atalante ostvarili veoma važan trijumf na izuzetno teškom gostovanju kod Monce, a taj duel je završen rezultatom 1:2, iako je tim iz Bergama do trijumfa stigao dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, pošto je Monca prvi pogodak na meču postigla u poslednjim trenucima susreta.
Za kraj, moramo vas podsetiti da će i tim koji osvoji Ligu Evrope izboriti direktan plasman u Ligu šampiona, što znači da Boginja na više načina može da dođe do plasmana u elitno klupsko takmičenje, pa je izvesno da se za sada radi o jednoj i te kako uspešnoj sezoni.

Fiorentina: Mogu li Ljubičasti da se odbrane u Bergamu?

Fiorentina se prošle sezone nije preterano proslavila u Seriji A, pošto su Ljubičasti i pored ogromnih ambicija završili samo na osmom mestu na tabeli, za koje je poznato da na kraju šampionata ne donosi plasman u neko od evropskih takmičenja.
Ipak, Ljubičasti su imali i neverovatnu dozu sreće, pošto je Juve, koji je sezonu završio na sedmom mestu na tabeli, izbačen iz evropskih takmičenja zbog finansijskih malverzacija, a njegovo mesto u Ligi konferencije je zauzela Fiorentina.
Podsećamo vas da je tim iz Firence prošle sezone igrao u dva finala i da je oba izgubio. U italijanskom Kupu je tim sa Artemio Frankija poražen od Intera, dok je u LK italijanski predstavnik izgubio od engleskog Vest Hema, ali i pored ta dva izgubljena finala, sezona je sasvim sigurno jedna od najuspešnijih u poslednjih dvadesetak godina.
Naravno, trener Vinčenco Italijano je zadobio poverenje uprave, a moramo napomenuti da Viola i ove sezone igra na veoma visokom nivou u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto je tim iz Firence drugu godinu zaredom obezbedio plasman u polufinale, gde će ova ekipa odmeriti snage protiv Klub Briža, i biće veliko iznenađenje ukoliko belgijski predstavnik prođe dalje, pa ćemo po svemu sudeći klub iz Firence ponovo gledati u velikom finalu.
Nekako je ova sezona kao preslikana u odnosu na prošlu, pošto se Fiorentina nalazi i nadomak plasmanu u finale italijanskog Kupa, pošto su izabranici Vinčenca Italijana u prvom polufinalnom susretu na svom terenu savladali Atalantu sa 1:0, ali se revanš igra u Bergamu kod u poslednje vreme odlične Atalante.
Što se tiče Serije A, vrlo je moguće da Fiorentina ne uspe ovog puta da se plasira u neko od evropskih takmičenja, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na devetom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Lacio.
U prošlom kolu je tim sa Artemio Frankija zabeležio izuzetno važan trijumf na gostovanju kod Salernitane, a taj duel na jugu Italije je završen pobedom gostiju od 0:2, što je bio prvi trijumf u Seriji A za Fiorentinu još od kraja februara, kada je ova ekipa na svom stadionu savladala Lacio sa 2:1.

Naš predlog

Pomenuli smo već da svi u Bergamu silno žele da njihov tim dođe u situaciju da se bori za trofej, pa je po našem mišljenju Atalanta veliki favorit na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.78.

Za očekivati je da izabranici Đanpjera Gasperinija od prvog minuta susreta krenu ofanzivno ka golu Viole kako bi što pre stigli do prednosti, zbog čega vam hrabro savetujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za revanš susret polufinala italijanskog Kupa je da će domaćin postići dva ili više pogotka na ovom duelu protiv Fiorentine, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate igru D2+, a sve to uz kvotu 1.77 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.