DERBI DANA: Crvena zvezda – Partizan: Fudbal u drugom planu ali neko mora u finale!

U sredu nas širom Evrope očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na najvećem srpskom stadionu gde će snage u polufinalu italijanskog Kupa odmeriti Crvena zvezda i Partizan. Zanimljivo je da su ova dva tima pre samo nekoliko dana odigrala međusobni duel u kom su crveno-beli slavili rezultatom 3:2, a nakon tog duela su u Partizanu bili ogorčeni na suđenje i njihov nastup na ovom derbiju je bio pod velikim znakom pitanja, međutim, po poslednjim informacijama, crno-beli fudbaleri će istrčati na najveći srpski stadion.
Početak novog večitog derbija je zakazan za 19 časova, a ukoliko ne bude pobednika posle regularnih 90 minuta susreta, pristupiće se izvođenju jedanaesteraca.

Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli do nove “duple krune”?

Kako sada stvari stoje, crveno-beli su veoma blizu da dođu do svoje sedme uzastopne titule šampiona Srbije, pošto izabranici Vladana Milojevića trenutno imaju čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Partizan.
Upravo ove dve ekipe su u prošlom kolu odigrale međusobni meč u kom je aktuelni šampion Srbije slavio rezultatom 3:2, iako su crno-beli dva puta dolazili do prednosti, ali su dva puta fudbaleri Zvezde stizali prednost svog najljućeg rivala i na kraju preko Kataija sa bele tačke stigli do verovatno i ključnog trijumfa u borbi za naslov prvaka Srbije. Pre toga je nekadašnji šampion Evrope na svom terenu savladao Železničar iz Pančeva, obezbedio prvo mesto na tabeli, a poznato je da upravo liderska pozicija u regularnom delu šampionata donosi i domaćinstvo u večitom derbiju u plej-ofu, uz pretpostavku da Partizan završi na drugom mestu na tabeli.
Za najtrofejniji klub je sve krenulo na bolje od kako je trener ovog tima po drugi postao Vladan Milojević, nakon neuspešne epizode Baraka Bahara u Zvezdi, koji je jesenji deo šampionata završio na drugom mestu na tabeli, ali i da ispadne iz Lige šampiona, zauzevši četvrto mesto na tabeli što znači da srpski predstavnik nije uspeo ni da izbori proleće u Ligi Evrope, a upravo to je i označeno kao primarni cilj u nimalo lakoj grupi u kojoj su još bili i Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs.
Zanimljivo je da je izraelski stručnjak otpušten nakon poraza u večitom derbiju na stadionu Partizana, kada su crno-beli slavili sa 2:1, i tako je Partizan na zimski odmor otišao sa bodom prednosti.
Ipak, kao što smo već napomenuli, dolaskom Vladana Milojevića su se mnoge stvari u klubu promenile, a pedantni stručnjak je do sada ostvario sve pobede osim jednog remija i to nedavno protiv Partizana, kada je bilo 2:2, uz podsećanje da su crveno-beli na tom susretu propustili pregršt neverovatnih prilika za postizanje pogotka, što je između ostalog bio slučaj i na poslednjem večitom derbiju, ali to ovog puta nije bilo kobno za nekadašnjeg šampiona Evrope.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je Crvena zvezda odigrala šesnaest mečeva na svom terenu i ostvarila četrnaest trijumfa, uz dva remija, i to protiv TSC-a i Partizana.
Ogroman motiv će sasvim sigurno na ovom polufinalnom duelu srpskog Kupa imati ekipa Crvene zvezde, pošto je pobednik polufinala ogroman favorit i u velikom finalu, a ukoliko crveno-beli dođu do novog trofeja u Kupu, biće to četvrta uzastopna “dupla kruna” što nikada pre nikome nije pošlo za rukom na ovim prostorima.

Partizan: Prethodni poraz od Zvezde je svima u klubu dosta teško pao!

Za ekipu Partizana je ova sezona krenula najgore moguće, pošto su crno-beli eliminisani iz kvalifikacija za Ligu konferencije od Nordsjelanda, a da stvari budu još gore po tim ih Humske, danski predstavnik je u prvom duelu slavio sa 5:0, što je jedna od većih blamaža Partizana u poslednje vreme na evropskoj sceni.
Ne smemo zaboraviti i da su pre toga puleni Igora Duljaja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeli da eliminišu slabašni Sabah, a kasnije će se ispostaviti da je to bila jedina pobeda nekog srpskog tima u Evropi ove sezone, što je bez ikakve sumnje katastrofalan podatak.
Bilo kako bilo, Duljaj je za veoma kratko vreme uspeo da trgne nekadašnjeg šampiona Srbije, i prvi deo šampionata je bio za svaku pohvalu, pošto su crno-beli na kraju završili na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na svog najljućeg rivala, koji je u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata savladan u Humskoj, rezultatom 2:1.
Naravno, bilo je i nekoliko jako loših mečeva Partizana u kojima su Duljajevi izabranici do bodova dolazili u finišu susreta, a pamti se svakako i katastrofa na domaćem terenu protiv ekipe TSC-a iz Bačke Topole, koja je mimo svih očekivanja slavila rezultatom 0:4.
Na startu drugog dela prvenstva je Partizan odigrao nekoliko dosta dobrih mečeva, a posebno se tu izdvajaju pobede na domaćem terenu protiv IMT-a kada je bilo 5:2, ali i protiv Železničara, kada je bilo 3:1, uz konstataciju da su pored ta dva trijumfa fudbaleri Partizana ostvarili i dve tesne pobede na strani.
Ipak, sve je krenulo nizbrdo od kako je ova ekipa poražena na svom terenu od Napretka i to samo nekoliko dana pošto su crno-beli uspeli da odole na gostovanju kod Zvezde, u duelu koji je završen rezultatom 2:2. Posle toga je tim iz Humske jedva uspeo da izvuče bod i na gostovanju kod Mladosti iz Lučana, pa je Crvena zvezda već stekla pristojnu prednost na tabeli.
Vezao je Partizan nekoliko trijumfa u šampionatu, sve do gostovanja kod Čukaričkog kada je ova ekipa poražena rezultatom 3:2 i to nakon gola koji je ovaj tim primio u sudijskoj nadoknadi, a odmah nakon toga je usledio i poraz od Zvezde u derbiju, istim rezultatom, iako su fudbaleri Partizana imali dosta zamerki na suđenje, zbog čega je i njihov nastup na polufinalu Kupa bio neizvestan, ali je ipak uprava kluba donela odluku da Partizan izađe na teren.
Sve u svemu, crno-beli igraju za spas sezone, a zadatak neće biti nimalo lak, pošto je tim iz Humske poslednji trijumf na gostovanju kod Crvene zvezde ostvario još 2019. godine u finalu Kupa, kada je bilo 0:1.

Naš predlog

Prethodna dva duela između Crvene zvezde i Partizana su nam donela dosta pogodaka a kako sada stvari stoje sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.60.

Iako je na oba duela Partizan bio u podređenom položaju, crno-beli su uspeli na oba duela da postignu dva pogotka, a deluje da će i na ovom gostovanju izabranici Igora Duljaja postići makar jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom G1+ uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Za kraj, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je aktuelni šampion Srbije favorit i na ovom duelu protiv svog najljućeg rivala, zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 1.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.