Tip dana košarka: Barselona – Olimpijakos: Mogu li gosti iznenaditi već u prvom meču?

Barselona će u okviru prvog meča četvrtfinala Evrolige dočekati ekipu Olimpijakosa. Katalonski klub je regularni dio sezone završio na četvrtoj, dok je tim iz Pireja na kraju završio na petoj poziciji. Utakmica je na programu od 21 čas.

Barselona: Katalonci nisu pompezno ušli u ovu sezonu!

Bez većih problema bitku za fajnal-for elitnog evropskog takmičenja započinje Barselona koja je ligaški dio okončala na četvrtoj poziciji sa skorom od 22 pobjede i 12 poraza. Identičan skor imao je i Olimpijakos što garantuje krajnje interesantnu seriju.
Katalonci su dugo vremena držali drugu poziciju u svojim rukama, ali je po ulasku u novu kalendarsku godinu tim iz Blaugrane je počeo da igra veoma promjenljivo, što je na kraju dovelo da pada na poziciju broj 4. Po završetku regularnog dijela Evrolige i meča sa Asvelom koji su izgubili u poslednjem kolu, Barselona je odigrala i dva meča u okviru ACB lige. Prvo su slavili protiv Điorne sa 75:81, dok su za vikend na domaćem terenu slavili protiv Mursije rezultatom 97:86, te se trenutno nalaze na 3. mjestu.
Barselona je blizu da završi jedan od važnih poslova za narednu sezonu. Kako navodi španski Encestando, Džabari Parker nadomak je potpisivanja novog jednogodišnjeg ugovora sa katalonskim timom.
Pomenuti portal ističe da nije bilo većih komplikacija tokom pregovora. Parkeru je navodno ponuđen produžetak ugovora još sredinom februara, posle finala Kupa Kralja – koje je Barselona izgubila – a ideja o obnovi saradnje naišla je na pozitivnu reakciju 29-godišnjeg Amerikanca.
Ipak, Parker je insistirao na ubacivanju izlazne klauzule za NBA u slučaju da dobije ponudu nekog od klubova iz najjače lige na svijetu da se vrati u domovinu, što je odložilo rukovanje dviju strana. Katalonci su u međuvremenu pristali na Parkerov zahtijev, ali uz kompromisno riješenje, te bi iskusni košarkaš najkasnije do sredine jula trebalo da obavjesti Blaugranu hoće li iskoristiti klauzulu i vratiti se u SAD.
Parker je ljetos stigao u Barselonu kao riskantantna opklada uprave španskog kluba, budući da od januara 2022. godine nije odigrao nijednu utakmicu, ali i zbog činjenice da mu je to bilo prvo iskustvo izvan NBA.
Ostaje da vidimo kako će upravo Parker doprinijeti u večerašnjem meču, a sigurno je da se očekuje jedan neizvjestan meč u kom će svi morati maksimalno doprinijeti.

Olimpijakos: Teško će se ponoviti uspijeh iz prethodne sezone!

Sa ne baš obećavajućom kadrovskom situacijom su košarkaši Olimpijakosa krenuli put Barselone na prve dvije utakmice četvrtfinalnog dvoboja u plej-ofu Evrolige. Trening u ponedeljak je zbog bolova u leđima do pola uradio Tomas Vokap, međutim srećom je viješti plejmejker uspio da se oporavi i da se nađe u avionu za Kataloniju. Ipak, nisu svi izabranici trenera Jorgosa Barcokasa bili na broju pošto je zbog bolesti iz rotacije otpao kapiten Kostas Papanikolau.
Sa povišenom temperaturom se borio jedan od najiskusnijih u taboru Pirejaca prethodnih dana i po njihovu žalost, nije uspeo da se oporavi na vreme. Ostaje da se vidi koliko će to uticati na samu ekipu koja i dalje umnogome utiče od njegovog prisustva. U aktuelnoj sezoni prosiječno beleži 7,4 poena uz 3,6 skokova i 2,9 skokova. Tradicionalno univerzalan doprinos je imao na oba kraja terena.
Plan Olimpijakosa je da prije nego što se sezona završi već ima u „džepu“ dvojicu novih igrača za narednu.
Za jednog se manje-više već zna: Kinan Evans, bek Žalgirisa, dogovorio je sve uslove sa crveno-bijelima i naredne sezone braniće boje Olimpijakosa. Očekuje se da kada mu istekne ugovor sa litvanskim klubom potpiše dvogodišnji sa grčkim vrijedan 3.200.000 evra.
A, istim putem, ka glavnom gradu Grčke, mogao bi i Tajler Dorsi. Bek Fenerbahčea, kojem na ljeto ističe ugovor sa turskim klubom, u poodmaklim pregovorima je sa Olimpijakosom.
Dorsi je već jednom bio u Olimpijakosu, u sezoni 2021/22, posle koje se vratio u NBA ligu i potpisao za Dalas.
Olimpijakos je nakon završetka regularnog dijela sezone u Evroligi, odigrao 2 meča u nacionalnom šampionatu, od kojih je jedan bio derbi protiv Panatinaikosa. U tom meču su crveno-bijeli iz Pireja poraženi, čime su izgubili prvu poziciju i samim tim prednost domaćeg terena u daljem doigravanju.
Prošle sezone su se oba tima našla na završnom turniru u Kaunasu, s tim što su Katalonci stali u polufinalu, dok je grčki predstavnik u dramatičnom finišu izgubio evropsku titulu od madridskog Reala. Sada jedan od njih neće biti u prilici da ponovi isti rezultat.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Barse je 1.45 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.85.

Mišljenja smo da će Barsa uspijeti odbraniti domaći teren u prvom meču, pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.50 u SuperBet kladionici. Takođe mišljenja smo da ćemo ovdje gledati jednu veoma tvrdu utakmicu u kojoj će obje ekipe odigrati čvrsto u odbrani, pa nam se igra UP- (granica 157.5) po kvoti 1.70 čini veoma primamljivo. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP- po kvoti 2.85 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.