Tiket dana (sreda, 24.04.2024)

Tiket dana

Danas je baš raznovrsna i inspirativna ponuda. Igraju se završnice u evropskim ligama i u svakom kolu reši se neka dilema. Predložene kvote važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Anderleht – Serkl Briž – 1 @ 1.93 u Primobet

Kao i svake godine borba za titulu je najzanimljivija u belgijskoj Župiler ligi. Prošle sezone je trka rešena u poslednjem kolu a čak tri tima su se smenjivala na vrhu u toku tih poslednjih 90 minuta. I sada je došlo do velike promene, ponovo je gubitnik ekipa Rojal Uniona koja je ispustila veliku prednost i trenutno je tek na trećem mestu. Ispred njih je Klub Briž, koji ih je pobedio prošlog vikenda, i vodeći Andreleht. Sva tri tima nalaze se u samo tri boda razlike a u igri je i Genk koji ima 4 boda zaostatka za Anderlehtom. Upravo je Genk savladao Anderleht prošlog vikenda i sada slavni klub iz Brisela nema prostora za neki novi kiks, posebno na svom terenu. U goste im dolazi Serkl Briž, tim koji nema neke velike ambicije u plej-ofu pošto je njihov cilj ispunjen plasmnom među šest najboljih timova. Čini nam se da će se ova ekipa boriti sa još uvek aktuelnim prvakom Antverpom za petu poziciju, ali u suštini to i nije tako važno. Serkl Briž je u četiri kola plej-ofa jednom pobedio, dva puta igrao nerešeno a prvi poraz doživeli su od Antverpa pre nekoliko dana. Anderleht je veliki favorit na svom Loto Parku i naš predlog za ovaj meč je jedinica sa kvotom 1.93 u kladionici Primobet.

AEK – Panatinaikos – 1 @ 1.83 u Primobet

Ništa manje interesantno u borbi za titulu nije ni u Grčkoj. Tu se za pehar bore četiri ekipe, mada su Olimpijakos i PAOK sa nešto manjim izgledima u odnosu na AEK i Panatinaikos. Upravo se ova dva tima sastaju u 33. kolu, tačnije 7. u plej-ofu. Domaćin je AEK ali pošto su oba tima iz prestonice, to je i gradski derbi Atine. AEK je aktuelni šampion ove zemlje dok Zeleni čekaju na pehar prvaka punih 14 godina. Nisu odavno bliži bliži nego što su sada, imaju samo bod manje od AEK-a i priliku da u međusobnom duelu naprave rokadu na vrhu. Do kraja sezone Pao igra sa Arisom i Olimpijakosom kao domaćin a gostuje još samo kod PAOK-a na Tumbi. Svaki taj meč biće malo finale, kao što je to i ovaj OPAP Areni. AEK je popravio formu u odnosu na start sezone, jedini poraz u psoeldnjih sedam meseci u domaćem prvenstvu doživeli su baš od Panatinaikosa u plej-ofu. Nisu bili loši ni u Evropi ove sezone a možda je ovo meč istine za njih. Pobeda bi AEK-u širom otvorila vrata odbrani titule i verujemo da će do nje stići, na teži ili lakši način. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.83.

Austrija Klagenfurt – Salcburg – 2,2+ @ 1.62 u Primobet

Mrtva trka vodiće se, kako se sada čini, do poslednjeg kola između Šturma i Salcburga za titulu prvaka u austrijskoj Bundesligi. Trenutno ova dva tima imaju isti broj bodova i jedini su kandidati da se okite šampionskim lovorom. Aktuelni šampioni iz Mocartovog grada do kraja sezone gostuju u Klagenfurtu, Rapudu u Beču i Hartbergu, dok će na svom terenu ugostiti Šturm i LASK. Dakle, igraju na Red Bul Areni sa onim najjačim rivalima i to je sigurno povoljna okolnost za osvajanje još jedne titule u Bundesligi, jedanaeste uzastopne. Jedna od lakših utakmica trebalo bi da bude ova u Klagenfurtu jer domaća Austrija nema prevelike ambicije i njima je plasman u plej-of ispunio sve takmičarske ciljeve. Istina, Austrija ima šanse da se domogne makar 5. mesta i izbori plasman u Ligu konferencija. Pre četiri dana ova dva tima su se sastala u Salcburgu i tada su Bikovi slavili sa 4:2. Austrija je bez pobede u poslednjih 7 utakmica u ligi i to nam sve govori o njihovim ambicijama. Uz pobedu gostiju verujemo i dve lopte u mreži domaćina. Za 2,2+ kvota u kladionici Primobet iznosi 1.62.

Koventri – Hal Siti – 3+ @ 1.70 u Primobet

Ono što se dogodilo Koventriju u nedelju u polufinalu FA kupa teško da bi bilo ko mogao brzo da zaboravi i pripremi se za ovaj zaostali meč Čempionšepa, ma koliko on bio važan. Ko nije gledao silno je pogrešio. Koventri je stigao minus od tri gola protiv slavnog Mančester Junajteda u samo dvadesetak minuta u finišu susreta, postigao gol u poslednjem minutu produđetaka koji je poništen zbog minimalnog ofsajda, a onda su ispali na penala i pored činjenice da su imali prednost na početku. Eto, ukratko – tragedija. Do kraja sezone Koventri će odigrati još 4 meča i ukoliko bi ih sve dobio ušao bi u plej-of. Neće to biti lako, ne samo zato što su rivali jaki, pogotovo Ipsvič i Hal, nego i zbog motvacije fudbalera. Za Tigrove iz Hala to može biti velika šansa. Oni su trenutno 5. i ako bi slavili u Koventriju bili bi jako blizu tog 6. mesta, poslednjeg koje vodi u plej-of. Sada imaju 4 boda manje od Noriča ali i utakmicu manje. Do karja sezone Tigrovi igraju još sa Ipsvičem u Halu i gostuju Plimutu, pa se može reći da sami odlučuju o svojoj sudbini. Što se ovog meča tiče remi ne odgovara ni jednima ni drugima i igraće se na pobedu, a kad je tako golova mora biti. Naš predlog je 3+ sa koeficijentom 1.70 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Primobet iznosi 9.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.