Najava i analiza: LaLiga, 33. kolo: Borba za titulu je završena, ali ima još dosta nepoznanica!

Ovog vikenda je pred nama 33. kolo popularne La Lige, a pošto je Real slavio u El klasiku prethodnog vikenda moglo bi se reći da je trka za šampionski tron završena. Međutim još uvijek je aktuelna borba za opstanak ali i borba za Evropu, a kao meč koji nam donosi najviše izbuđenja je onaj između Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa, koji bi mogao odlučiti poslednjeg putnika u Ligu šampiona. Utakmica između Real Madrida i Real Sosijedada koja se igra večeras je van naše analize, pošto je posebno analizirana u našoj rubrici “Tip dana”. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Las Palmas – Đirona – GG @ 1.68 u MozzartBet

Prvi meč subotnjeg programa odigraće ekipa Las Palmasa i Đirone. Domaći sastav je sve do početka proljećnjeg dijela sezone izgledao kao ekipa koja će se do kraja sezone boriti za izlazak u Evropu, međutim kada su obezbijedili opstanak njihova igra se potpuno raspala. U najgoroj su formi od svih timova, pošto na poslednjih 5 mečeva imaju svih 5 poraza, a na trijumf čekaju još od sredine februara. Na tih poslednjih 5 mečeva su primili 10 golova a postigli samo 1, dok Đirona igra veoma promjenljivo. U poslednja 3 kola su ostvarili 2 trijumfa i 1 poraz, a u poslednjem kolu su trijumfovali protiv Kadiza sa 4:1. Trenutno se nalaze na 3. mjestu na tabeli sa 68 osvojenih bodova, pa se već sada može reći da su obezbijedili plasman u Ligu šampiona. Mišljenja smo da će uslijed rasterećenosti obje ekipe odigrati dobar meč, pa vam shodno tome predlažemo igru GG po kvoti 1.68 u MozzartBet kladionici.

Almerija – Hetafe – 2 @ 2.80 u MeridianBet

Prežaljena Almerija je već na polusezoni bila najveći kandidat za relegaciju u Segundu, a sada nakon 32 odigrana kola čini se da je to završena stvar. Sa svega 14 osvojenih bodova nalaze se na poslednjem mjestu na tabeli, uz samo 1 ostvaren trijumf u čitavoj sezoni. Iako su u poslednje vrijeme podigli formu, njihova igra je ispod prosijeka elitnog ranga. U poslednjem kolu su na domaćem terenu poraženi od Viljareala rezultatom 1:2, a sa 64 primljena gola imaju i najgoru odbranu u ligi. Hetafe je trenutno na 10. mjestu na tabeli sa 40 osvojenih bodova, a na poslednjih 5 mečeva su ostvarili po 2 remija, 2 poraza i 1 trijumf. U poslednjem kolu su remizirali protiv Real Sosijedada (1:1), a uz malo bolje rezultate u poslednjih nekoliko kola mogli bi da se uključe u borbu za Evropu. Gosti su van svog stadiona ostvarili samo jedan trijumf ove sezone, a ovo je idealna prilika da se drugi trijumf upiše protiv najslabije ekipe u ligi. Prema tome predlažemo pobjedu gostiju po kvoti 2.80 u MeridianBet kladionici.

Alaveš – Selta – X2 @ 1.60 u MaxBet

Prekinula je ekipa Alaveša negativan niz od 3 uzastopna poraza, pošto su u poslednjem kolu trijumfovali protiv Atletiko Madrida na domaćem terenu sa 2:0. Moglo bi se reći da ih je taj trijumf i zvanično ostavio u eliti i za narednu sezonu, pošto su sa 35 osvojenih bodova na 14. mjestu na tabeli, što je 10 više od opasne zone. Selta još uvijek nije osigurala mjesto u La Ligi za narednu sezonu, pa će im svaki bod do kraja sezone biti zlata vrijedan. Trenutno se nalaze na 17. mjestu na tabeli sa 31. osvojenim bodom, što je 6 bodova više od opasne zone, ali daleko od toga da je trka za opstanak završena. Selta u poslednje vrijeme igra dosta bolje, pa smo mišljenja da u ovom meču neće biti poraženi. Prema tome predlažemo igru X2 po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Atletiko Madrid – Atletik Bilbao – 1X&2-5 @ 1.90 u SuperBet

Poslednji meč subotnjeg programa je ujedno i najzanimljiviji meč na papiru u ovom kolu. Oba tima se bore za poziciju broj 4, koja garantuje plasman u Ligu šampiona. Domaćini iz Madrida su nakon eliminacije iz Lige šampiona poraženi na gostovanju od Alaveša sa 2:0, što je svakako zakomplikovalo njihovu složenu situaciju. U poslednjih 5 kola su poraženi čak 3 puta, a trenutno se nalaze upravo na 4. mjestu sa 61. osvojenim bodom. Gosti iz Bilbaa su nakon osvojenog istorijskog trofeja nakon 40 godina, odigrali 2 meča u La Ligi i oba puta su remizirali. Prvi put sa Viljarealom, a potom sa poslednjeplasiranom Almerijom i to na domaćem terenu, što je svakako veliki kiks. Trenutno se nalaze na 5. poziciji sa 3 boda manje u odnosu na Atletiko i ovo će biti idealna prilika da dobrom partijom priđu najvećem konkurentu. Mišljenja smo da Atletiko neće dozvoliti novi poraz, pogotovo na domaćem terenu, pa vam predlažemo igru 1X&2-5 po kvoti 1.90 u SuperBet kladionici.

Kadiz – Majorka – 1X&0-2 @ 1.80 u PrimoBet

Mora Kadiz do kraja sezone da se bori za svaki bod kako bi imali i minimalne šanse da obezbijede opstanak u eliti. Trenutno se nalaze na 18. mjestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova, što je 6 manje od sigurne zone. U poslednja 2 kola su upisali 2 poraza, od kojih je polednji bio na gostovanju protiv Đirone rezultatom 4:1. Slaba realizacija je njihov najveći problem, pošto su sa 22 postignuta gola najslabije efikasan tim u čitavoj ligi. Majorka je jedan od njihovih direktnih konkurenata u borbi za opstanak, pošto su sa 31. osvojenim bodom na 16. mjestu na tabeli. Nakon poraza u finalu nacionalnog kupa upisali su 2 vezana poraza u La Ligi, od kojih je poslednji bio protiv Sevilje sa rezultatom 2:1. Oba tima igraju veoam tvrdo tokom čitave sezone, a ujedno će ovo biti duel između 2 najmanje efikasna tima u čitavoj ligi. Prema tome naš prijedlog je igra 1X&0-2 po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Granada – Osasuna – PIK X @ 1.65 u MozzartBet

Granada je uz Almeriju tim koji je već viđen u drugoj ligi, pošto su trenutno na pretposlednjem mjestu sa 18 osvojenih bodova, uz samo 3 ostvarena trijumfa tokom sezone. Nakon serije loših rezultata, upisali su pobjedu protiv Alaveša i potom remi protiv Bilbaa u poslednjem kolu (1:1). Sa 61. primljenim golom imaju drugu najgoru odbranu u čitavoj ligi, dok Osasuna ima skoro 20 primljenih golova manje. Gosti se trenutno nalaze na 11. mjestu na tabeli sa 39 osvojenih bodova, a njihova forma u poslednje vrijeme ne obećava. Na poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 poraza i samo 1 trijumf, a u poslednjem kolu su poraženi na gostovanju od Rajo Valjekana sa 2:1. Ni jedna ni druga ekipa nemaju neki rezultatski imperativ i mišljenja smo da će neriješen ishod biti viđen makar na kraju jednog poluvremena. Prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici.

Viljareal – Rajo Valjekano – 3+ @ 1.80 u MeridianBet

Dugo vremena je popularna “Žuta podmornica” bila u donjem dijelu tabele i njihovi rezultati nisu nimalo obećavali. Međutim po ulasku u novu kalendarsku godinu kao da su u potpunosti promijenili svoj stil igre, nakon čega su počele da se nižu pobjede. Vrlo brzo su napredovali na tabeli, pa se tako trenutno nalaze na 9. mjestu sa 42 osvojena boda. Još uvijek imaju priliku da se uključe u borbu za Evropu, a nakon 2 meča bez ostvarenog trijumfa, u poslednjem kolu su slavili protiv Almerije sa 1:2. Rajo Valjekano je sa 34 osvojena boda obezbijedio opstanak u eliti i za narednu sezonu, a trenutno se nalaze na 14. poziciji. Značajno su podigli nivo svoje igre u poslednje vrijeme, pa tako na poslednja 4 meča imaju po 2 remija i trijumfa. U poslednjem kolu su slavili protiv Osasune na domaćem terenu sa 2:1. Mišljenja smo da ćemo ovde gledati jedan zanimljiv i efikasan meč, pa vam shodno tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.80 u MeridianBet kladionici.

Betis – Sevilja – GG @ 1.82 u PrimoBet

Kao poslastica na kraju nedeljnog programa očekuje nas derbi Sevilje u kom će sedmoplasirani Betis dočekati svog gradskog rivala Sevilju. Betis je nakon serije katastrofalnih rezultata i poraza, uspio da upiše 2 vezana trijumfa od kojih je poslednji bio na gostovanju protiv veoma kvalitetne Valensije sa 1:2. Tri boda su daleko od mjesta koje direktno vodi u grupnu fazu Lige Evrope, što je svakako njihov cilj za ovu sezonu. Sevilja je sa 3 vezana trijumfa uspijela da se uzdigne na tabeli i pobjegne iz donjeg dijela tabele, gdje su se nalazili veći dio sezone. Ovo je svakako sezona za zaborav, pošto nakon dugo vremena Sevilja neće igrati u Evropi naredne sezone. Oba tima se trenutno nalaze u dobroj formi, a njihovi mečevi tradicionalno donose golove na obje strane, pa smo mišljenja da će tako biti i u ovom susretu. Prema tome naš prijedlog za ovaj meč je igra GG po kvoti 1.82 u PrimoBet kladionici.

Barselona – Valensija – GG @ 1.75 u MaxBet

Porazom u El klasiku u poslednjem kolu, Barselona je i zvanično izgubila sve šanse u borbi za odbranu šampionskog trofeja. Ovo će biti sezona koju će završiti bez osvojenog ijedno trofeja, pošto su prethodno eliminisani i iz Lige šampiona i to na domaćem terenu. Do poraza od Reala u poslednjem kolu, igrali su u sjajnoj formi u La Ligi, pa očekujemo da će se uslijed rasterećenosti slična forma i nastaviti. Valensija je nakon dugo godina uspijela da se umiješa u borbu za Evropu, a trenutno se nalaze na 8. mjestu na tabeli sa 47 osvojenih bodova, što je svega bod manje od mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Slijepi miševi su na poslednja 3 susreta svima postigli makar po jedan gol, a u ovom meču će sigurno biti dodatno motivisani. Ovde očekujemo jedan efikasan duel sa golovima na obje strane, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.