TIP DANA: Bajern Minhen – Real Madrid: Kralj hoće krunu nazad, Bavarci spašavaju obraz!

U utorak je generalno veoma slaba ponuda za klađenje, međutim, ovaj dan nam donosi prvi polufinalni susret ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, u kom će fudbaleri Bajerna u Minhenu ugostiti Real Madrid, i sva je prilika da nas očekuje pravi spektakl.
Početak ovog susreta između nemačkog i španskog predstavnika je zakazan za 21h
.

Bajern Minhen: “Ušati” trofej za spas sezone, ali koliko je to realno?

Bajern Minhen je pre početka sezone slovio za jednog od glavnih kandidata za osvajanje svih mogućih trofeja, pogotovu što je ovaj tim u poslednjem kolu prošlog kola stigao do jedanaestog uzastopnog naslova prvaka Nemačke.
Međutim, nije sve počelo onako kako su to svi očekivali. Naime, Bavarci su u finalu Superkupa doživeli ubedljiv poraz od Lajpciga, kada su popularni Bikovi slavili sa 3:0 i već tada se moglo naslutiti da će ovo biti jedna od najslabijih sezona u poslednjih dvadesetak godina za nemačkog giganta.
Međutim, u prvom delu prvenstva su puleni Tomasa Tuhela igrali generalno dosta dobro, uz nekoliko neplaniranih kikseva, ali i uz podnošljiv zaostatak u odnosu na Leverkuzen, koji je takođe igrao veoma dobro u prvom delu šampionata. Kada su stvari izgledale koliko toliko normalno, tim iz Minhena je drugu godinu zaredom doživeo preranu eliminaciju iz nemačkog Kupa i to od trećeligaša Sarbrikena, nakon čega je ostanak Tomasa Tuhela bio pod velikim znakom pitanja, i ko zna kako bi se sve završilo da je uprava najtrofejnijeg nemačkog kluba odlučila tada da se zahvali osvajaču Lige šampiona sa Čelsijem.
Bilo kako bilo, u drugom delu šampionata je tim iz Minhena pokazao sve svoje slabosti, što je Leverkuzen i te kako umeo da iskoristi i dođe do svoje prve titule šampiona Nemačke u svojoj istoriji, a sve to je bio povod za ogromno slavlje na ulicama Leverkuzena.
U ovom trenutku se Bavarci nalaze na drugom mestu na tabeli uz dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Ajntrahta iz Frankfurta kada je bilo 2:1, i opšti utisak je da puleni Tomasa Tuhela nisu oduševili ni na tom duelu, ali se na kraju pišu tri boda, nakon kojih je Bajern pobegao trećeplasiranom Štutgartu na pet bodova viška, što bi morala da bude dovoljna zaliha makar za očuvanje te druge pozicije na tabeli a samim tim i vicešampionske titule, što će sasvim sigurno biti slaba uteha za sve navijače ovog kluba.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu nemačkog fudbala ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, uz dva poraza, od kojih se jedan dogodio na domaćem terenu od najljućeg rivala Dortmunda, kada je bilo 0:2.
Jedino takmičenje gde je najtrofejniji nemački klub osvetleo obraz je bez ikakve sumnje Liga šampiona, pošto je nemački predstavnik pre svega igrao dosta dobro u grupnoj fazi, osvojivši prvo mesto, a potom je tim iz Minhena uspeo da eliminiše prvo Lacio, i pored poraza u prvom susretu na Olimpiku, a nakon toga i Arsenal, koji ove sezone igra na veoma visokom nivou.
Opšti utisak je da je za eliminaciju Real Madrida potrebna sasvim sigurno najbolja partija Bavaraca ove sezone, uz konstataciju da nemački velikan ove godine ima dosta problema na domaćem terenu.
Kada su izostanci u pitanju, Tomas Tuhel, koji će između ostalog na kraju ove sezone napustiti klupu tima iz Minhena, neće moći da računa na De Lihta, Komana, Lajnera, Bojea, Marušića, Sara i Buhmana, dok su pod velikim znakom pitanja nastupi Musijale, Sanea, Upamekana i Gnabrija.

Real Madrid: Madriđani najveći favorit za osvajanje Lige šampiona!

Prošla sezona nije bila preterano uspešna za Madriđane, koji su od trofeja stigli jedino do onog u Kupu Kralja nakon trijumfa nad ekipom Osasune. Međutim, zaista je teško bilo za očekivati da najtrofejniji evropski klub ponovi sezonu pre toga, kada je ova ekipa stigla do trofeja u Ligi šampiona, La Ligi, Superkupu Evrope i Svetskom klupskom prvenstvu.
Sve ovo je pokazalo da povratak Karla Ančelotija u prestonicu Španije nije bio greška, a kako sada stvari stoje i ova sezona će svim navijačima kraljevskog kluba doneti dosta radosti.
Pre svega, moramo napomenuti da su Madriđani već stigli do jednog trofeja i to u španskom Superkupu, gde je ova ekipa u velikom finalu demolirala svog najljućeg rivala, ekipu Barselone, a taj meč je završen rezultatom 4:1, uz opšti utisak da je Real mogao da dođe i do ubedljivije pobede.
Jedino takmičenje gde je četa Karla Ančelotija podbacila je Kup Kralja, pošto je ova ekipa u četvrtfinalu eliminisana od svog gradskog rivala – Atletiko Madrida, mada, pomenuli smo već prošlosezonski trofej u ovom takmičenju, pa je sigurno da Kup nije bio prioritet, makar ove sezone.
Fokus je pre svega usmeren na špansku La Ligu, pogotovu što je prošle sezone Barselona stigla do svog prvog naslova prvaka posle četiri godine posta, i već sada na nekoliko kola pre kraja slobodno možemo reći da je Real novi šampion Španije, pošto u ovom trenutku kraljevski klub ima čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
U prošlom kolu su Madriđani slavili na veoma teškom gostovanju kod Sosijedada kada je bilo 0:1, a Karlo Ančeloti je iskoristio taj duel da odmori svoje nosioce za prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Bajerna.
Moramo podsetiti da je pre toga kraljevski klub slavio na svom terenu u El Klasiku protiv Barselone, kada je bilo 3:2, a odlučujući pogodak delo je Belingema u poslednjim trenucima susreta.
Najzad, poznato je da godinama unazad španski predstavnik dolazi do završnice Lige šampiona, a to je bio slučaj i ovog puta. Uz maksimalan učinak su Madriđani završili grupnu fazu u jednoj ne preterano teškoj grupi u kojoj su pored Reala tu još bili i Napoli, Union Berlin i Braga.
U osmini finala je uz dosta muke eliminisan Lajpcig, da bi u četvrtfinalu prisustvovali verovatno i finalu pre finala, gde su snage odmerili Real Madrid i Mančester siti. Prvi duel na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 3:3, u verovatno i najboljem meču dosadašnjeg toka Lige šampiona, a u revanšu je najtrofejniji evropski klub slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i zakazao sebi dvomeč sa Bajernom iz Minhena.
Karlo Ančeloti ima daleko manje problema sa izostancima za razliku od svog kolege na klupi Bajerna, a italijanski stručnjak za ovaj duel neće moći da računa na Karvahala koji ima parne žute kartone, dok su Kurtoa i Alaba povređeni.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma teškom duelu za prognoziranje, međutim, mišljenja smo zaista da je Real Madrid veliki favorit u ovom dvomeču i da će ekipa koju sa klupe predvodi legendarni Karlo Ančeloti to pokazati već na ovom prvom duelu, pa vam hrabro savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.75.

U petak je italijanski stručnjak sačuvao gotovo sve najbitnije igrače za ono što sledi večeras, što znači da su nosioci igre odmorni i maksimalno fokusirani za najbitniji meč u dosadašnjem toku sezone. Bez obzira što je ulog ogroman, mišljenja smo da nas očekuje duel sa dosta pogodaka, i sva je prilika da će kraljevski klub postići dva ili više, pa je idealna prognoza igra G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.23.

Kao što smo već napomenuli, očekujemo dosta pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.