Tip dana košarka: Partizan – Budućnost: Crno-beli žele uspešno da započnu seriju!

Partizan će u okviru prvog meča polufinalne serije ABA lige dočekati ekipu Budućnosti. Sjajna dešavanja u klubu iz Humske ovih dana, pošto je aktuelni trener Željko Obradović produžio ugovor i tako obradovao navijače, te je tako jasno dao do znanja da najbolje stvari tek predstoje. Utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Partizan: Trijumf je jedina opcija!

Rezultatski gledano, prolazi Partizan kroz najbolji period u kalendarskoj godini. Spojio je šest pobjeda i tako razgalio navijača uoči završnice sezone, a na sve to obradovao Grobare produžetkom saradnje sa Željkom Obradovićem, pa u povoljnom ambijentu dočekuje Budućnost u okviru polufinalne serije ABA lige.
Crno-bijeli će probati da se domognu projektovanog finala sa Crvenom zvezdom (njen rival je Mega) i tako pokušaju da odbrane trofej osvojen 2023.
Četiri slobodna dana imali su igrači Partizana posle trijumfa nad Igokeom i plasmanom u polufinale. Bilo je to u nedelju kada je Obradović dao igračima mini-odmor kako bi osvježeni krenuli sa pripremama za Budućnost i polufinale. Crno-bijeli su se u četvrtak u popodnevnim časovima okupili u maloj areni gdje su odradili prvi trening u sklopu priprema za polufinale ABA lige.
Ono što je najbitnije napomenuti jeste povratak Pi Džeja Doužera. Američki internacionalac je propustio duele protiv Igokee, a u četvrtak je normalno trenirao sa ekipom i biće spreman za prvi meč polufinala. To znači da je Obradović imao sve igrače na raspolaganju.
Puno je istorijskih datuma u Partizanu, ali jedan od njih će biti i 27. april 2024. Dan kada je Željko Obradović ozvaničio ostanak na klupi crno-bijeli i stavio tačku na goruće pitanje kod navijača kluba iz Humske. Više se niko neće razmišljati da li će najtrofejniji trener Evrolige nastaviti da vodi Partizan, ali sada se fokus prebacuje na igrače i njihov status u budućnosti. U trenutnom sastavu od 14 košarkaša u Partizanu, čak osmorici ističe ugovor 30. juna.
To su Alen Smailagić, Džejms Naneli, Frenk Kaminski, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Pi Džej Doužer i Džejlin Smit. U tu grupu možemo da svrstamo i Mateuša Ponitku koji doduše ima opciju produžetak postojećeg ugovora na još jednu sezonu.

Budućnost: U ovom meču nema šta da se izgubi!

Odigrali su Budućnost i Partizan veoma interesantan duel u Podgorici prije mjesec dana, a tada se odlučivalo ko će sa druge pozicije ući u plejof. Partizan je tada slavio u neizvjesnoj završnici, a tim iz Podgorice se žalio na sudijski kriterijum u tom meču. Budućnost je kao trećeplasirana ekipa ABA lige započela svoju borbu za trofej, a tamo su u prvom meču doslovno počistili ekipu Zadra rezultatom 100:69.
Budućnost je posle prvog poluvremena vodila sa šest poena razlike (42:36), a igra gostiju potpuno se raspala u trećoj četvrtini. Posebno raspucan bio je Jogi Ferel. Amerikanac je završio meč kao najefikasniji igrač sa 17 poena, a pogodio je pet trojki iz šest pokušaja. Odličnu partiju pružio je i momak iz Smederevske Palanke Nikola Tanasković. Doskorašnji igrač Igokee meč je završio sa 15 poena i sedam skokova, uz šut iz igre 7/11. Dvocifren učinak među domaćima imali su i Flečer Magi (12) i Kenan Kamenjaš (10) poena.
Budućnost je nakon toga pobjedila na gostovanju u dvorani Krešimira Ćosića 73:80 i tako trijumfovala 2:0 u seriji protiv Zadra. Ekipa Andreja Žakelja sastaće se u polufinalu protiv aktuelnog šampiona Jadranske lige – Partizana. Sve je izvjesnije da ćemo krajem aprila i u prvoj polovini maja gledati dva ili tri spektakularna okršaja u srpskoj i crnogorskoj prestonici.
Za razliku od prve utakmice i pravog debakla (100:69), Zadrani su pružili značajno jači otpor favoritu i do četvrte četvrtine držali priključak. Samo tri poena prednosti imala je Budćnost posle 30 minuta, ali su se internacionalci u redovima Podgoričana raspucali u završnih deset minuta i dali ključan doprinos plasmanu u ABA polufinale. Francuski košarkaš Joan Makundu bio je najefikasniji igrač na utakmici sa 19 poena, a dvocifren učinak imali su i Jogi Ferel (13), Kenan Kamenjaš (12) i Flečer Magi (11).

Naš prijedlog:

Partizan kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćih je 1.21 u MaxBet kladionici. Potencijalni brejk gostiju plaća se kvotom 5.40.

Mišljenja smo da će Partizan od samog starta ući maksimalno fokusiran u meč, pošto su imali dovoljno vremena za odmor, ali i za skauting gostiju. Naš prijedlog za ovaj meč je igra H1 (granica 8.5) po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da ćemo na ovom meču vidjeti makar 165 poena, pa vam prema tome predlažemo i igru UP+ (granica 170.5) po kvoti 1.80. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1-1&UP+ po kvoti 2.50 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.