TIP DANA: Dortmund – PSŽ: Još dva koraka do sna, ko će u finale?

U sredu je takođe poprilično siromašna ponuda za klađenje, ali će u centru pažnje biti drugi polufinalni duel u okviru ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, u kom će fudbaleri Dortmunda na Signal Iduna Parku ugostiti ekipu PSŽ-a.
Početak ovog duela između nemačkog i francuskog predstavnika je zakazan za 21h.

Dortmund: Mogu li Milioneri do finala Lige šampiona?

Dortmund je prošle sezone kao što smo to već dosta puta napomenuli ostao bez šampionske titule u Bundesligi u poslednjem kolu, nakon što je ova ekipa na svom stadionu samo remizirala protiv Majnca.
Bilo kako bilo, ostvaren je primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, a kada smo već kod ovog takmičenja, moramo i te kako pohvaliti partije nemačkog predstavnika.
Pre svega, Milioneri su bili u ubedljivo najtežoj grupi, i to zajedno sa PSŽ-om, Milanom i Njukaslom, i u toj paklenoj konkurenciji su izabranici trenera Terzića uspeli da izbore prvo mesto na tabeli i kolo pre kraja obezbede plasman u osminu finala, što je svakako bio ogroman podvig.
Tamo je Borusija naišla na PSV, koji je ruku na srce bio protivnik po meri, a na kraju je nekadašnji šampion Evrope uspeo da preskoči prvu prepreku i zakaže sebi duel sa Atletiko Madridom, koji je bio veliki favorit u tom dvomeču. Prvi duel su puleni Čola Simeonea rešili u svoju korist, da bi u drugom duelu koji je odigran na Signal Iduna Parku, Dortmund verovatno odigrao svoj najbolji meč ove sezone, slavio sa 4:2 i mimo svih očekivanja stigao do polufinala Lige šampiona, gde će nemački predstavnik u dvomeču odmeriti snage protiv PSŽ-a.
Dakle, u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju je Borusija osvetlela obraz, ali to nažalost ne možemo reći i za nemačku Bundesligu.
Naime, trenutno se Terzićevi puleni nalaze na petom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Lajpcig, pa kako sada stvari stoje, sva je prilika da Dortmund naredne sezone nažalost nećemo gledati u Ligi šampiona, pogotovu što je do kraja nemačkog šampionata ostalo još samo tri kola da se odigra.
U prošlom kolu su Milioneri u direktnom duelu za pomenuto četvrto mesto poraženi upravo kod Lajpciga, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Generalno, Dortmund u Bundesligi igra dosta slabo u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva u šampionatu ostvarila dva trijumfa, ali i dva poraza uz jedan remi.
Trenutno su svi u klubu fokusirani na polufinale Lige šampiona, koje je i prioritetno takmičenje u ovom trenutku, pošto je poznato da i šampion Evrope obezbeđuje direktan plasman u elitno klupsko takmičenje.

PSŽ: Da li je ovo konačno ta sezona?

Od kako je PSŽ dobio prebogate vlasnike, primarni cilj ove ekipe je osvajanje Lige šampiona, međutim, od toga za sada nije bilo ništa. Najbliži tome su popularni Sveci bili u onoj “korona” sezoni, 2020. godine, kada je francuski predstavnik poražen sa 1:0 od Bajerna iz Minhena.
Naravno, prošle sezone su Parižani ponovo stigli do naslova prvaka Francuske, a do titule su Mbape i drugari stigli i ove godine, i to tri kola pre kraja, a to je definitivno bilo poznato nakon mečeva prošlog kola.
Naime, PSŽ je na svom stadionu samo remizirao protiv Avra, u jednom fantastičnom meču na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3. Ipak, i to je bilo dovoljno za naslov prvaka Francuske, pošto je trenutno drugolasirani Monako poražen na gostovanju kod Liona, takođe u jednom spektakularnom susretu koji je završen pobedom Lavova od 3:2, pa su Sveci povećali svoju prednost u odnosu na tim iz kneževine na čak dvanaest bodova viška, što je na tri kola pre kraja nenadoknadiva bodovna razlika.
Moramo napomenuti da tim iz prestonice Francuske uskoro očekuje i finale francuskog Kupa u kom će ova ekipa odmeriti snage protiv Liona, gde Parižani jesu favoriti, uz napomenu da Lion igra na veoma visokom nivou u drugom delu šampionata.
Kada se radi o Ligi šampiona, PSŽ pre svega nije imao sreće pri žrebu za ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali je ova ekipa ipak nekako uspela da dođe do drugog mesta na tabeli u konkurenciji Dortmunda, Milana i Njukasla.
U osmini finala je PSŽ na papiru imao težak posao, pošto je za protivnika dobio Sosijedad, koji je igrao veoma dobro u grupnoj fazi, ali je španski predstavnik počišćen u oba meča, pa su Parižani sebi zakazali duel protiv Barselone.
I pored toga što je tim iz Katalonije bio fenomenalan u prvom meču na Parku Prinčeva, PSŽ je bio još bolji na Monžuiku i slavio sa 1:4, uz konstataciju da je Parižanima bio znatno olakšan posao nakon što je dobar deo susreta Barselona igrala sa igračem manje, nakon isključenja Arauha.
Bilo kako bilo, PSŽ je nikad bliži novom plasmanu u veliko finale Lige šampiona, međutim, poznato je da Dortmund u evropskim takmičenjima igra poprilično dobro na svom Signal Iduna Parku.

Naš predlog

Generalno, mišljenja smo da PSŽ ima daleko veće šanse u ovom dvomeču, a po našem mišljenju će aktuelni šampion Francuske pokušati sve da reši već u prvom duelu na Signal Iduna Parku pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.75.

Za one koji nisu baš toliko ubeđeni u siguran trijumf Parižana, izuzetno prihvatiljiva je i dupla šansa X2 koja u kladionici Meridianbet iznosi 1.47, dok za čistu dvojku dobijate fantastičnu kvotu 2.45.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj duel na Signal Iduna Parku je da će Sveci postići makar dva ili više pogotka, pa vam savetujemo da se opredelite za igru G2+ uz kvotu 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.