Tiket dana: Poeni igrača

Dve utakmice plej-ofa igraju se večeras u Evroligi. Za Barselonu i Makabi pobeda znači i odlazak na fajnal-for, a na Olimpijakosu i Panatinaikosu je da to pokušaju da spreče. Evo našeg predloga za učinak košarkaša. Kvote i granice važile su u momentu pisanja predloga.

Najdžel Vilijams-Gos (Olimpijakos) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.80 u Mozzartbet

Plejmejekr Pirejaca je, u neku ruku, tragičar trećeg meča. Promašio je poslednji šut svog tima a onda je Filip Petrušev bespotrebno faulirao Džabarija Parkera u poslednjoj sekundi meča i iskusni NBA centar je doneo pobedu Barseloni i vođstvo od 2:1 u seriji. Pred Olimpijakosom je težak zadatak. Prvo moraju da dobiju poslednji meč na svom parketu a onda da u majstorici slave, još jednom, u Blaugrani. Ništa nije nemoguće, u prve dve utakmice u Kataloniji su igrali odlično, čak bolje nego u Dvorani Mira i prijateljstva. Najdžel Vilijams-Gos je u ovoj seriji ubacvao 11,3 poena prosečno, što je za 3 koša više u proseku nego u toku ligaškog dela. I igra mnogo više, u plej-ofu 25 minuta u proseku a za 25 utakmica u regularnom delu 21 minut. Malo je slabiji bio u poslednjem meču i očekujemo njegovu reakciju. Granica je na 9,5 poena a verujemo u njegov dvocifren učinak. Za (+) poene kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Aleks Abrines (Barselona) – Poeni + (granica 6,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Imala je Barselona petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom u trećem meču četvrtfinalne serije u Atini. Izdvojili su se Veseli, Satoranski, Parker, Laprovitola i Ernangomez, ali su i svi ostali, na neki drugi način, doprineli važnoj pobedi Barselone i brejku u glavnom gradu Grčke. Nije lako pobediti u Pireju, posebno kada pre toga izgubite prednost domaćeg terena. Sada je Barsa u situaciji da pobedom izbori novi odlazak na fajnal-for, ali i ako ne pobedi imaće novi pokušaj pred svojim navijačima u ”majstorici”. Aleks Abrines, španski reprezetantivac, nije imao idealnu sezonu do sada. Očekivalo se više od odličnog šutera, pogotovo u ligačkom delu kada je prosečno ubacivao samo 6,6 poena po meču. Malo se popravio u četvrtfinalnoj seriji sa Olimpijakosom. U prva dva meča postigao je 20 poena ukupno, dok je u trećem brojao do šest koševa. Granica za njega za četvrti meč je 6,5 poena, a pošto se radi o šuteru, koji ako uđe dobro u meč, to vrlo lako može da preskoči. Za (+) poene na Aleksa Abrinesa koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Lorenco Braun (Makabi) – Poeni + (granica 15,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Verovatno ova granica izgleda jako visoko, bar za utakmicu plej-ofa, ali ko je gledao Lorenca Brauna u ovoj seriji sa Panatinaikosom, ali i u meču plej-auta protiv Baskonije, jasno mu je zašto mislimo da može preko nje. Makabi je dobio treći meč protiv Panatinaikosa i bez Vejda Boldvina. On i Lorenco Braun čine jedan od najboljih tandema u spoljnoj liniji nekog evroligaškog tima. Sada je Makabi na pobedu od odlaska na fajnal-for, i to u sezoni kada je u Tel Avivu odigrao samo jedan meč, onaj u prvom kolu protiv Partizana. Ukoliko pobede Pao i plasiraju se na završni turnir, imaće priliku da ponovo nešto što je Partizan uradio 1992. godine, kada je gotovo kompletnu sezonu odigrao van svoje zemlje. Lorenco Braun je konstantan u ova tri meča sa Atinjanima, dva puta je ubacio po 16 poena, a jednom 18. Protiv Baskonije se zaustavio na 29 koševa i gotovo sam odveo svoj tim u plej-of. Sada je granica na 15,5 koševa, a plejmejker Makabija moraće najviše da ”povuče” da bi Ponos Izraela pobedio. Za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Kendrik Nan (Panatinaikos) – Poeni + (granica 17,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Ono što je u prethodnom tekstu važilo za Lorenca Brauna važi i za Kendrika Nana. Plejmejekr Panatinaikosa je, po mnogima, najbolji igrač Evrolige ove sezone. Sve ono što su Zeleni uradili tokom leta u prelaznom roku ne bi bilo ni približno dovoljno da u toku sezone nije stigao ovaj košarkaš. Odmah je preuzeo dirigentsku palicu u svoje ruke i pored činjenice da nije prošao pripreme sa Atinjanima. Dobio je odromnu slobodu od Ergina Atamana, nešto što je kod njega imao Šejn Larkin i Vasa Micić u šampionskim godinama Anadolu Efesa. Kendrik Nan je ubacio 25 poena pre dva dana u Beogradu protiv Makabija ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu Zelenih. Sada je Pao pred zidom, ako ne pobedi u ovom meču opet ostaje bez fajnal-fora iako su najviše uložili u tim u pauzi između dve sezone. Ova je ipak bolja od prethodne koju su završili pri dnu tabele ali bi izostanak završnog turnira bio shvaćen kao neuspeh. Nan ove sezone ubacuje nekih 15 poena u proseku a u ovom meču će imati maksimalnu minutažu i verujemo da može i preko 17,5 u ovoj utakmici. Za (+) poene kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 12.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.