MEČ DANA: Čelsi – Totenhem: Londonski derbi koji će rešiti mnogo toga!

Čelsi će u okviru zaostalog meča 26. kola Premijer lige na svom Stamford Bridžu dočekati gradskog rivala Totenhem. Domaćinima će ovo biti poslednja prilika da uhvate priključak za Evropu, dok gosti moraju trijumfovati ukoliko žele da zadrže korak za četvrtoplasiranom Aston Vilom. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Čelsi: Još jedna sezona za zaborav!

Dok je imao svog najboljeg fudbalera da ga uhvati za ruku, Čelsi je više od dva i po mjeseca bio bez poraza u Premijer ligi. Jednom nije mogao da računa na Kola Palmera i odmah je dobio po nosu, prvi put još od početka februara. Doživio je poniženje kakvo nije nikad ranije od Arsenala, jer ono što je tim Maurisija Poketina pretrpeo na Emiratima u zaostalom meču 29. kola protiv Arsenala drugačije se ne može nazvati – 5:0 je na kraju stajalo na semaforu.
Vjerujemo da su navijači u toj utakmici dobili odgovor na pitanje čiji je Čelsi zapravo tim i koliko može bez Palmera u ovom trenutku. Konkrento protiv Arsenala nije mogao – ništa. Iako je do početka drugog poluvremena rezultatski bio u životu, sredinom prvog poluvremena uz malo sreće pogodio i stativu – lopta se posle centaršuta Nikolasa Džeksona odbila od Gabrijela i pogodila spoljni dio okvira gola – Čelsi za 90 i kusur minuta nije uspio da istinski da priprijeti najboljoj odbrani engleskog prvenstva bez fudbalera koji je učestvovao u postizanju gotovo polovine golova Plavaca u Premijer ligi.
Muke za Čelsi, muke za Maurisija Poketina. Prije sedam dana poniženje pred Arsenalom, a prije par dana zaostatak od dva gola protiv Aston Vile, zatim hvatanje priključka, ali i razočaravajuća kulminacija za Plavce koji su vjerovali da će odnijeti sva tri boda sa Vila parka.
Naime, u dubokoj sudijskoj nadoknadi poništen je gol Akeselu Disasiju, a razlog je bio prekršaj koji je prije asistencije zemljaku napravio Benoa Badijašil. Jeste nekadašnji igrač Monaka odgurnuo Dijega Karlosa sa leđa, ali Poketino jednostavno nije mogao da se pomiri sa odlukom koju je, nakon gledanja snimka donio glavni sudija Kreg Poson i zbog koje je rezultat ostao 2:2.
To je bila druga uzastopna utakmica na kojoj Čelsi nije uspio da trijumfuje, a poslednji trijumf izabranici Maurisija Poketina su ostvarili 15. aprila protiv Evertona sa 6:0. Trenutno se nalaze na 9. mjestu na tabeli sa 48 osvojenih bodova, te će ovaj meč biti poslednja prilika za hvatanje priključka u trci za Evropu.

Totenhem: Mnogo važan meč u borbi za Ligu šampiona!

Imao je Totenhem priliku za vikend da saplete najvećeg rivala u trci za titulu ali i da priđe četvrtoplasiranoj Aston Vili na svega 4 boda zaostatka, međutim nisu uspijeli, a posle prvih 45 minuta protiv Arsenala slutilo je na ozbiljnu blamažu Postekogluovog tima.
U Totenhemu će pak još dugo pričati o odlukama glavnog arbitra Majkla Olivera koje su išle protiv njih i izvjesno ih koštale poraza u derbiju sjevernog Londona, drugog uzastopnog na svom terenu.
One su, na nesreću fudbalera Totenhema, došle u prelomnim trenucima meča, pri minimalnom vođstvo Tobdžija, koje je gostima nespretnom reakcijom posle kornera u 15. minutu poklonio Pjer Emil Hejbjerg. Fudbaleri Totenhema nisu klonuli duhom zbog greške jednog od najiskusnijih fudbalera svog tima, već su pokušali da se ekspresno vrate u život. Međutim – nisu uspijeli. Kristijan Romero je u razmaku od samo dva minuta posle kornera – segmenta u kojem je Arsenal ove sezone najjači u Premijer ligi – glavom tukao prvo pored stative, a potom je i uzdrmao. Nedugo zatim na drugoj strani kaznio ga je Bukajo Saka u kontri. Ali u kontri kojoj su prethodile pomenute sporne odluke Olivera.
Glavni arbitar prvo je poništio izjednačujući pogodak Mikija van de Vena zbog ofsajda sa kojim se neće pomiriti nijedan navijač domaćeg tima, da bi zatim previdio kontakt Leandra Trosara i Dejana Kuluševskog u kaznenom prostoru Arsenala koji je definitivno postojao. Oliver ga, međutim, nije vidio, nije dobio ni poziv iz VAR sobe da ga pogleda, a fudbaleri Arsenala se na proteste rivala nisu osvrtali, Kai Haverc je u nastavku iste akcije povukao kontru i sjajnim dodavanjem uposlio Saku, a ovaj lako izašao na kraj sa Benom Dejvisom i duplirao prednost.
Ekipa Ejndža Postekoglua dugo je bila nemoćna, ni petnaestominutna pauza nije joj pomogla da suzbije redove, ali ju je velikom greškom u život vratio David Raja. Španski čuvar mreže je loptu poslao pred svoj šesnaesterac gdje se iznenađujuće našao Kristijan Romero i u maniru najboljih napadača naplatio poklon Arsenalovog golmana. No, ni taj pogodak nije uticao na poboljšanje u igri Pijevaca, koji iz izgrađenje akcije nisu uspijevali da ozbiljnije ugroze protivnički gol.
Uspio je Totenhem da smanji na 2:3 nakon jedanaesterca, međutim to je bilo sve. Pijevci se trenutno nalaze na 5. mjestu na tabeli sa 60 osvojenih bodova, što je 7 manje od Aston Vile ali uz dvije utakmice manje.
Naš prijedlog:

Naš prijedlog:

Domaći tim je favorit u ovom meču, a kvota na njihov trijumf je 2.25 u MaxBet kladionici. Potencijalni trijumf gostiju plaća se kvotom 3.05.

Golovi su nešto što svi očekuju u ovom meču, a kladionice su svojim niskim kvotama doprinijele da potražimo alternativu. Mišljenja smo da će gosti kući otići neporaženi, a igra X2&GG po kvoti 2.05 u MaxBet kladionici nam se čini veoma primamljivo. Takođe kombinacija golova I1-3&II1-3 po kvoti 1.77 nam se čini veoma izgledno, a i kvota je veoma prihvatljiva. I na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom GG1 (oba daju gol u prvom) po kvoti 2.73 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.