TIP DANA: Marsej – Atalanta: Boginja iz Bergama u marsejskoj luci traži siguran gaz!

U četvrtak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a između ostalog, ovaj dan nam donosi dva polufinalna meča iz Liga Evrope, ali i Lige konferencija.
Ovog puta smo za vas analizirali susret koji će biti odigran na Velodromu, na kom će fudbaleri Marseja ugostiti Atalantu.
Početak ovog susreta između francuskog i italijanskog predstavnika je zakazan za 21h.

Marsej: Tim sa Velodroma igra za spas sezone!

Generalno, ovo je dosta loša sezona za ekipu Marseja, pošto se u ovom trenutku nekadašnji šampion Francuske nalazi tek na sedmom mestu na tabeli, i kako sada stvari stoje francuskom velikanu visi plasman u neko od evropskih takmičenja, što i jeste primarni cilj godinama unazad.
Čak su pre početka ove sezone sa Velodroma najavljivali i borbu za plasman u Ligu šampiona, pogotovu što je Francuska dobila još jedno mesto u elitnom takmičenju, već posle prvog dela sezone je bilo jasno da od svega toga nažalost neće biti ništa.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji šampion Evrope je ostvario samo jedan trijumf, uz po dva remija i poraza, a zanimljivo je da je do te pobede ova ekipa stigla u prošlom kolu na svom stadionu protiv nimalo naivne ekipe Lansa, inače još uvek aktuelnog vicešampiona Francuske.
Pre toga je Marsej remizirao na svom stadionu protiv Nice, u jednom zaista sjajnom duelu na kom smo videli čak četiri pogodaka, a na kraju je bilo 2:2.
Inače, tim sa Velodroma je prerano eliminisan iz francuskog Kupa, i to još u šesnaestini finala, nakon što je ova ekipa poražena od Rema, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Jedino takmičenje gde ova ekipa igra na veoma visokom nivou je zapravo Liga Evrope. Pre svega, Marsej je u jednoj veoma teškoj grupi uspeo da stigne do plasmana u šesnaestinu finala, i to sa drugog mesta u grupi, iza Brajtona.
U šesnaestini finala žreb nije bio naklonjen Marseju koji je odmerio snage sa Šahtjorom, koji je eliminisan nakon sjajnog meča na Velodromu kada je francuski predstavnik slavio sa 3:1, da bi nakon toga Olimpik odmerio snage sa Viljarealom, i dosta lakše nego što su svi očekivali prošao dalje.
U četvrtfinalu je francuska ekipa naišla na Benfiku i svi su bili mišljenja da je portugalski velikan favorit, međutim, Marsej je ipak nekako uspeo da dođe do plasmana u polufinale drugog po kvalitetu evropskog takmičenja i svakako da je trenutno prioritet Liga Evrope, pošto klub sa Velodroma kroz prvenstvo nema prevelike šanse da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja.

Atalanta: Polufinale je već najveći uspeh u istoriji!

Godinama unazad Atalanta igra na veoma visokom nivou, a prošle sezone je to bilo dovoljno za plasman u Ligu Evrope i upravo to i jeste bio primarni cilj za ekipu koju već dosta dugo sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja moramo pomenuti da popularna Boginja igra na veoma visokom nivou, a o tome najbolje svedoči i plasman u polufinale, što je najveći uspeh u istoriji kluba iz Bergama.
U grupnoj fazi je italijanski predstavnik bez većih problema završio na prvom mestu na tabeli ispred Sportinga, a zanimljivo je da su ove dve ekipe odmerile snage i u osmini finala, gde je Atalanta uspela da eliminiše tim iz prestonice Portugala, iako i Lavovi ove sezone igraju na veoma visokom nivou, o čemu svedoči i novi naslov prvaka u portugalskoj Primeiri.
Nakon toga je tim iz Bergama za protivnika u četvrtfinalu dobio Liverpul, koji je slovio za glavnog favorita za osvajanje Liga Evrope, ali je onda Atalanta odigrala svoj verovatno najbolji meč u prethodnih deset godina i demolirala Redse, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
U revanšu je engleski predstavnik slavio sa 0:1, međutim, to naravno nije bilo dovoljno za prolazak dalje, pa je Atalanta tako stigla do svog najvećeg evropskog uspeha.
I u Seriji A tim iz Bergama igra poprilično dobro, čak moramo reći i da je popularna Boginja u igri za plasman u Ligu šampiona, pošto će Italija naredne sezone dati čak pet predstavnika u elitnom takmičenju.
Naime, trenutno se Gasperinijevi puleni nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Romu, a na sve to ova ekipa ima i meč manjka u odnosu na Rimljane, što znači da bi Atalanta eventualnom pobedom stigla do toliko željene pete pozicije. U prošlom kolu je ova ekipa bez mnogo problema savladala Empoli na svom stadionu a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inače, moramo pomenuti i da je tim iz Bergama nedavno nakon trijumfa nad Fiorentinom obezbedio plasman u finale italijanskog Kupa, gde će Boginja odmeriti snage protiv Juventusa, pa je za sada ovaj tim u igri za dva trofeja, uz konstataciju da će sasvim sigurno puleni trenera Gasperinija pre svega dati sve od sebe da dođu do velikog finala Liga Evrope, što bi bio novi najveći uspeh ovog tima na evropskoj sceni, ali treba istaći i da sve to neće biti nimalo lak zadatak, pogotovu što je Marsej eliminisao timove poput Šahtjora, Viljareala i Benfike.

Naš predlog

Ako analiziramo sve ono što su u dosadašnjem toku sezone pružili i jedni i drugi, stiče se utisak da je Atalanta ipak favorit u ovom dvomeču, a pre svega vam hrabro preporučujemo da se ovde opredelite za duplu šansu X2, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.53.

Prošlo gostovanje tima iz Bergama u Ligi Evrope se završilo na najbolji mogući način, pošto je italijanski predstavnik mimo svih očekivanja slavio na gostovanju kod Liverpula sa 0:3, što je bez ikakve sumnje najbolja partija ovog tima u evropskim takmičenjima u poslednjih dvadesetak godina, pa deluje da bi i na Velodromu četa Đanpjera Gasperinija mogla da postigne dva ili više pogotka, zbog čega savetujemo igru G2+ uz kvotu 2.55.

Za kraj, i jednima i drugima je odbrana slabiji deo tima, pa je vrlo izvesno da ćemo makar na ovom prvom polufinalnom duelu između francuskog i italijanskog predstavnika videti makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.