DERBI DANA: Roma – Leverkuzen: Rimska legija formirala kohortu, stižu strašni Farmaceuti!

Širom Evrope nas u četvrtak očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva, a nema nikakve sumnje da se derbi dana igra na rimskom Olimpiku, gde će fudbaleri Rome ugostiti Leverkuzen.
I jedni i drugi igraju na veoma visokom nivou u poslednje vreme, pogotovo se to odnosi na Leverkuzen koji je ove sezone došao do svog prvog naslova prvaka Nemačke u istoriji, mada i Roma igra fenomenalno od kako je na klupu seo Danijele De Rosi, pa je utisak da je ovo možda i finale pre finala.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Roma: Mogu li Rimljani do drugog uzastopnog finala Liga Evrope?

Roma nije na najbolji mogući način započela ovu sezonu, a cenu loših rezultata je platio Žoze Murinjo, koji je i prošle sezone imao dosta propusta, a najviše su mu svi navijači Vučice zamerali da je svesno žrtvovao Seriju A, odnosno četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona, zbog Liga Evrope, gde je ova ekipa na kraju stigla do velikog finala, ali i doživela poraz od Sevilje, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pa nije bilo ništa od plasmana u Ligu šampiona, a upravo to je portugalski stručnjak i obećao pred početak prošle sezone.
Bilo kako bilo, njega je na klupi nasledio Danijele De Rosi i sa ove tačke gledišta deluje da je to bio najbolji mogući potez čelnih ljudi Rome.
Naime, bivši kapiten Rimljana je za veoma kratko vreme uspeo da tim koji se nalazio na sredini tabele dovede do mesta koje vodi u Ligu šampiona, a na sve to moramo napomenuti i da Vučica igra brutalno dobro u Ligi Evrope.
U prošlom kolu Serije A je Roma remizirala na gostovanju kod Napolija, a taj susret na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 2:2, nakon čega se Rimljani nalaze na petom mestu na tabeli koje od ove sezone zbog sjajnih partija italijanskih klubova u evropskim takmičenjima donosi plasman u Ligu šampiona. Pre toga su puleni De Rosija u nastavku susretu u Udinama, koji je prekinut nakon što se Endika srušio na terenu u 80. minutu, slavili sa 1:2, a pobedonosni pogodak delo je Kristantea u poslednjim sekundama susreta.
I u Ligi Evrope pod Murinjom Roma nije na najbolji mogući način odigrala grupnu fazu, pošto je italijanski predstavnik završio na drugom mestu na tabeli iza Slavije iz Praga.
U šesnaestini finala je Vučica bila bolja od Fejnorda, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, da bi nakon toga italijanski predstavnik bez mnogo problema eliminisao prvo Brajton, a potom i Milan, uz konstataciju da je tim sa Olimpika slavio na oba meča protiv nekadašnjeg šampiona Evrope, nakon čega se možda i najbolje videlo da ovaj tim Rome ima pobednički karakter.

Leverkuzen: Da li je vreme za prvi poraz Farmaceuta?

Kako sada stvari stoje, utisak je da će svi navijači Leverkuzena dosta dugo pamtiti ovu sezonu. Naime, ova ekipa je nedavno došla do svog prvog naslova prvaka Nemačke, a fascinantno zvuči podatak da popularni Farmaceuti ove sezone u svim takmičenjima nisu doživeli niti jedan poraz. Krenimo redom.
Ćabi Alonso je prošle sezone preuzeo klub koji je bio u veoma teškoj situaciji, i na kraju je bivši fudbaler Liverpula i Real Madrida uspeo da Bajer dovede do plasmana u Ligu Evrope.
Ova sezona je krenula fenomenalno, u klub je u međuvremenu stiglo nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, a posle nekoliko odigranih kola su Farmaceuti istakli ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka Nemačke. Inače, sve do ove sezone Leverkuzen nikada nije osvojio šampionsku titulu u Nemačkoj, zbog čega je ova ekipa imala nepopularan nadimak “Neverkuzen”.
Ipak, kako je vreme prolazilo Leverkuzen je igrao sve bolje, a posebno to mislimo na drugi deo šampionata, pa sada izabranici Ćabija Alonsa imaju čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bajern, i pre dva kola je Bajer i definitivno stigao do naslova prvaka Nemačke, što je bio povod za ogromno slavlje na ulicama Leverkuzena.
U prošlom kolu su Farmaceuti golom u poslednjim sekundama remizirali na domaćem terenu protiv Štutgarta, kada je bilo 2:2, pa je Bajer i dalje ostao jedina neporažena ekipa, ne samo u Bundesligi, već u svim takmičenjima.
Kada smo kod ostalih takmičenja, Leverkuzen uskoro očekuje finale nemačkog Kupa gde će ova ekipa odmeriti snage protiv drugoligaša Kajzerslauterna, i sigurno je da su Alonsovi puleni na tom duelu veliki favoriti, a ne smemo zaboraviti ni odlične partije u Ligi Evrope.
Grupna faza je završena sa maksimalnim brojem bodova, da bi nakon toga nemački predstavnik eliminisao prvo Karabag, a potom i engleski Vest Hem, i večeras Farmaceute očekuje možda i najteži ispit u dosadašnjem toku ovog takmičenja, pošto gostuju kod Rome, koja im nije ostala u lepom sećanju, pošto je italijanski predstavnik i prošle sezone eliminisao Farmaceute u polufinalu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pa ostaje da se vidi, da li će novi šampion Nemačke uspeti da se revanšira Vučici i tako ostane u igri za sva tri trofeja ove sezone.

Naš predlog

Pomenuli smo već to da i jedni i drugi igraju fenomenalno u poslednje vreme, a bez ikakve sumnje biće ovo jedan veoma težak duel za prognoziranje.
Na kraju krajeva, možda je i vreme za prvi poraz Farmaceuta u sezoni, uz konstataciju da Roma u evropskim mečevima igra dosta dobro na Olimpiku, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.60.


Veoma prihvatljiva igra je i dupla šansa na domaćina, pa vam savetujemo da se opredelite za igru 1X za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.75.

I jedan i drugi trener neguju napadački stil fudbala, pa bez obzira na to što je ulog ogroman, očekuje da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, zbog čega vam savetujemo da se opredelite za igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.