TIP DANA: Monca – Lacio: Može li zahuktali Lacio da prenoći na mestu koje vodi u Ligu Evrope?

U subotu je sjajna ponuda za klađenje, a u moru zanimljivih duela za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran u Monci, gde će istoimena ekipa na svom stadionu ugostiti Lacio.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova
.

Monca: Primarni cilj je ostvaren!

Monca je prošle sezone uspela da dođe do svog premijernog učešća u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala. Klub koji je bio u vlasništvu pokojnog Silvija Berluskonija nije na najbolji mogući način započeo prošlo izdanje Serije A, međutim, na kraju je debitant u Seriji A bez većih problema stigao do opstanka u društvu najboljih, što je naravno bio primarni cilj.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je trener ovog kluba Rafaele Paladino, koji je upravo u ovom klubu i završio svoju igračku karijeru, a pre preuzimanja prvog tima Monce, nekadašnji fudbaler Juventusa i Parme je radio kao trener u mlađim kategorijama ovog kluba.
Naravno, pred početak ove sezone su ambicije bile u potpunosti iste, i kako sada stvari stoje deluje da svi navijači ovog simpatičnog kluba ponovo imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, na četiri kola pre kraja ekipa Monce se nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz čak petnaest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, pa je ovaj tim još u prošlom kolu i definitivno obezbedio opstanak u društvu najboljih, što znači da izabranici Rafaelea Paladina do kraja šampionata mogu da odigraju maksimalno rasterećeno.
Ruku na srce, Monca u poslednje vreme ne igra baš najbolje, pa tako jedanaestoplasirani tim na tabeli na pet poslednjih susreta u prvenstvu ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa dva puta remizirala uz čak tri poraza.
U prošlom kolu su Paladinovi puleni remizirali na gostovanju kod Lećea, i to nakon pogotka Pesine sa bele tačke u šestom minutu sudijske nadoknade. Pre toga je ova ekipa poražena na svom stadionu od Atalante, rezultatom 1:2.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je Monca odigrala sedamnaest susreta na svom stadionu i ostvarila šest trijumfa, isto toliko poraza, ali i pet remija. Poslednju pobedu na svom terenu ovaj tim je ostvario sredinom marta, kada je savladan Kaljari sa 1:0, a ne treba zaboraviti da je malo pre toga ovaj tim deklasirao Milan na svom stadionu, rezultatom 4:2, što je kada se sve sabere i oduzme vrlo verovatno i najbolja partija Monce u ovogodišnjem izdanju Serije A.

Lacio: Igor Tudor je preporodio Lacijale!

Poznato je da je Lacio prošle sezone stigao do vicešampionske titule, a sve to je ovom klubu donelo plasman u Ligu šampiona, gde se italijanski predstavnik nije obrukao, pošto su Lacijali prvo stigli do plasmana u osminu finala, a onda i eliminisani od Bajerna u nokaut fazi, iako su Rimljani na prvom duelu slavili na svom stadionu sa 1:0.
Veoma zapaženu ulogu je ova ekipa imala i u italijanskom Kupu, gde je tim sa Olimpika nažalost eliminisan u polufinalu od Juventusa. Prvi duel je Stara dama rešila u svoju korist rezultatom 2:0, da bi u drugom meču Lacio na svom terenu bio bolji i slavio sa 2:1, međutim, to nije bilo dovoljno za plasman u finale drugog po važnosti fudbalskog takmičenja u Italiji.
Što se Serije A tiče, tim iz prestonice Italije je od samog starta šampionata imao baš dosta problema, a nakon serije loših rezultata na startu drugog dela sezone, Maurisio Sari je dobio otkaz, a na njegovo mesto je seo Igor Tudor, i iz ove perspektive deluje da je to bio sjajan posao uprave nekadašnjeg šampiona Italije.
Naime, hrvatski stručnjak je za veoma kratko vreme uspeo da prodrma Rimljane, i od ekipe koja je bila na sredini tabele dođe do toga da će Lacio ukoliko pobedi na ovom duelu protiv Monce, makar prenoćiti na šestoj poziciji koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, ali i prići petoplasiranoj Romi na samo bod zaostatka, a poznato je da od skoro to peto mesto donosi i plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Na poslednja tri duela u prvenstvu Lacijali su ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ekipa iz prestonice na svom stadionu savladala Veronu sa 1:0.
Pre toga su Rimljani slavili na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod ekipe Đenove, i to sa istim rezultatom, a serija dobrih mečeva je započela na domaćem terenu protiv Salernitane kada je bilo 4:1.
Ne smemo naravno zaboraviti ni da je Igor Tudor na debiju uspeo da savlada Juventus i to nakon pogotka Marušića u poslednjim sekundama susreta.
Kada se radi o partijama na gostovanjima, do sada je nekadašnji šampion Italije odigrao sedamnaest mečeva na strani i ostvario osam trijumfa, isto toliko poraza i samo jedan remi.

Naš predlog

Pisali smo već o tome da Lacio igra daleko bolje od kako je na klupu ovog tima seo Igor Tudor. Sigurno je da će gosti imati veliki motiv da slave na ovom duelu, pošto pobeda makar za kratko donosi poziciju koja na kraju šampionata znači i plasman u Ligu Evrope, pa vam zbog svega toga savetujemo da se opredelite za 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Do sada su Monca i Lacio odigrali četiri međusobna susreta i na tri su slavili Rimljani, a jednom je bilo nerešeno. Nije bilo previše pogodaka ni na jednom od tih četiri susreta, međutim, deuje da nas ovog puta očekuje nešto drugačiji meč, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Za kraj, utisak je da će Lacijali od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu Monce, koja praktično nema takmičarskih motiva, jer je opstanak obezbeđen, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 2-2, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.