MEČ DANA: Đirona – Barselona: Ulog je pozicija broj dva!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zanimljivih duela, a po našem mišljenju meč dana se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Đirona i Barselona, što će ujedno biti i susret između trećeplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Početak ovog duela je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Đirona: Katalonci overavaju Ligu šampiona!

Malo ko je mogao da pretpostavi da će Đirona ove sezone igrati na ovako visokom nivou, i kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo ovu ekipu naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, što je bez ikakve sumnje ogroman uspeh.
Moramo se vratiti na početak šampionata, kada je ovaj tim dosta dugo držao i prvo mesto na tabeli i već tada se videlo da će tim iz Katalonije biti nezgodan protivnik za apsolutno sve timove u La Ligi.
Trenutno, na pet kola pre kraja se ovaj tim nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, koja između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa ukoliko izabranici trenera Mičua slave na tom duelu, doći će do druge pozicije na samo četiri kola pre kraja šampionata i apsolutno sve držati u svojim rukama.
Naravno, druga pozicija osim prestiža i zvanja vicešampiona Španije ne donosi previše, ali je sigurno da će fudbaleri Đirona dati sve od sebe da ova sezona bude završena na najbolji mogući način.
Setimo se samo svi prvog duela između Barselone i Đirone koji je odigran na Monžuiku. Bila je to jedna fantastična predstava fudbalera najprijatnijeg iznenađenja u ovogodišnjem izdanju La Lige, a na kraju su gosti mimo svih očekivanja slavili sa 2:4, a nećemo preterati ukoliko kažemo da je ta pobeda Katalonaca mogla da bude i ubedljivija.
Drugi put zaredom je ekipa koju sa klupe predvodi Miču uspela da odoli Barseloni u prvenstvu, pošto je prošlosezonski duel na Nou Kampu završen bez pobednika, ali i bez golova.
Inače, u prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Las Palmasa na Kanarskim ostrvima, a taj susret je završen rezultatom 0:2. I pre toga je Đirona odigrala dobar meč, ovog puta na svom stadionu protiv Kadiza, koji je bez većih problema savladan sa 4:1.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala Đirona je ostvarila tri trijumfa, uz dva poraza, i to oba na gostovanjima kod Atletiko Madrida i Hetafea, uz konstataciju da i jedan i drugi tim igraju veoma dobro na domaćem terenu.
Što se tiče partija Đirone na domaćem terenu, do sada su Katalonci odigrali šesnaest susreta na svom stadionu i ostvarili trinaest trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz, i to od Real Madrida (0:3).

Barselona: Barsa ne da drugo mesto!

Prošla sezona će svim navijačima Barselone dugo ostati u sećanju, pošto je njihova omiljena ekipa nakon četiri godine posta ponovo stigla do naslova prvaka Španije, i to na jedan veoma ubedljiv način gde se pitanje šampiona ove zemlje i nije previše dovodilo u pitanje, a sve to zbog ne toliko dobrih partija Real Madrida, koji je na kraju završio na drugom mestu na tabeli.
Bilo kako bilo, Katalonci su i u novu sezonu ušli sa namerom da pre svega odbrane naslov prvaka, ali i naprave iskorak u Ligi šampiona, pošto je u dva poslednja učešća španski predstavnik takmičenje završavao u prvoj fazi.
U jednoj ne preterano teškoj grupi su Ćavijevi puleni uspeli da dođu do prvog mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Porto, međutim, već tada je bilo jasno da su Katalonci ponovo mogli dosta više, jer je u grupnoj fazi ovaj tim doživeo neočekivane poraze na gostovanjima kod Šahtjora i Antverpena.
Bilo kako bilo, na kraju se piše prolazak u osminu finala, gde je španski predstavnik uspeo da eliminiše italijanski Napoli, koji ni blizu ne igra ove sezone onako dobro kao što je to bio slučaj prošle, kada je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla do Skudeta. Nakon toga je usledio dvomeč sa PSŽ-om, i nakon prvog duela koji je Barsa na Parku Prinčeva dobila, u drugom meču su Katalonci poraženi na svom stadionu sa 1:4, mada je zaista veliko pitanje kako bi se odvijao rezultat na tom duelu da Arauho nije dobio crveni karton u prvom delu igre.
U Kupu Kralja je Barsa prerano eliminisana od Bilbaa, koji je na kraju i stigao do trofeja u ovom takmičenju, dok je u Superkupu tim iz Katalonije u velikom finalu doživeo debakl od Reala (4:1).
Što se La Lige tiče, kako sada stvari stoje od titule ove sezone neće biti ništa, pošto kraljevski klub na pet kola pre kraja ima čak jedanaest bodova viška i zaista je teško očekivati da će Madriđani dozvoliti sebi taj luksuz da prokockaju ovu ogromnu prednost, mada i Barsa ima težak raspored do kraja.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Ćavijevi puleni su ostvarili četiri trijumfa, uz jedan poraz, i to upravo na gostovanju kod Reala kada je bilo 3:2.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope slavio na svom stadionu protiv Valensije, i to nakon preokreta, pošto su gosti otišli na odmor rezultatom 1:2, da bi na kraju Barsa slavila sa 4:2, uz tri gola Roberta Levandovskog.
Inače, na gostovanjima su Katalonci do sada odigrali šesnaest mečeva i ostvarili devet trijumfa, šest remija i samo jedan poraz, i to u pomenutom El Klasiku od Reala.

Naš predlog

Veoma zanimljiv susret je pred nama, a pre svega, smatramo da nas očekuje jedan duel sa baš dosta pogodaka, bez obzira što je ulog drugo mesto na tabeli, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08.

Smatramo da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan pogodak na ovom duelu u Kataloniji, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.40.

Za kraj, pomenuli smo već da ovaj duel predstavlja i direktnu borbu za drugo mesto na tabeli, koje samo po sebi ne donosi ništa posebno osim vicešampionske titule. Ipak, svakako da će Barselona dati sve od sebe da ne dozvoli Đironi da na kraju završi ispred njih na tabeli, a na sve to smatramo i da Ćavijevi puleni imaju daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.