TIP DANA: PSŽ – Borusija Dortmund: Gol nade i strepnje za Milionere pred odlazak u ”grad svetlosti”

U utorak je veoma slaba ponuda za klađenje, međutim, u centru pažnje će biti revanš meč polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona u kom će fudbaleri PSŽ-a na svom Parku Prinčeva ugostiti Borusiju Dortmund.
Prvi duel između nemačkog i francuskog predstavnika nam je doneo baš dosta uzbuđenja, a na kraju su popularni Milioneri slavili rezultatom 1:0, i ostaje da se vidi da li će to biti dovoljna zaliha za revanš, koji se igra u prestonici Pariza sa početkom od 21h.

PSŽ: Mogu li Sveci do novog finala?

Utisak je da sportska fudbalska javnost nikada manja očekivanja nije imala od PSŽ-a, nego što je to bio slučaj pre početka ove sezone.
Naravno, tu se posebno osvrćemo na Ligu šampiona, pošto Parižani godinama unazad nemaju dostojnu konkurenciju u francuskom šampionatu.
To je naravno bio slučaj i ovog puta, pošto su Mbape i drugari na tri kola pre kraja stigli do novog naslova prvaka, i to bez većih problema, pošto u ovom trenutku popularni Sveci imaju čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Monako, ali i meč manjka u odnosu na tim iz Kneževine.
U poslednjem meču koji su Parižani odigrali u elitnom rangu francuskog fudbala, lider na tabeli je samo remizirao na svom stadionu protiv Avra, kada je bilo 3:3, međutim, kao što je već pomenuto čak i remi je bio dovoljan za overu šampionske titule, pošto je Monako poražen u gostima kod Liona u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Dosta dobro je klub iz prestonice igrao i u francuskom Kupu, gde su Sveci stigli do plasmana u veliko finale, i uskoro će izabranici Luisa Enrikea odmeriti snage protiv Liona, a kako sada stvari stoje, vrlo je moguće da pored Lige 1, Parižani dođu i do trofeja u Kupu.
Na sve to, francuski predstavnik je i dalje u igri i za treći trofej u sezoni, naravno, mislimo na Ligu šampiona, gde je ova ekipa i pored nešto slabijih partija u grupnoj fazi stigla do plasmana u veliko finale.
Na rubu eliminacije je PSŽ bio i u četvrtfinalu, pošto je Barsa dobila prvi meč na Parku Prinčeva, međutim u revanšu je aktuelni šampion Francuske odigrao sjajan meč, slavio sa 1:4 i potpuno zasluženo stigao do plasmana u polufinale, gde je ovu ekipu sačekala Borusija iz Dortmunda, i objektivno je da je francuski tim veliki favorit u dvomeču.
Nažalost, u prvom duelu koji je odigran na Signal Iduna Parku Borusija je slavila sa 1:0, mada se mora priznati da su Mbape i drugari propustili veliku broj izglednih prilika za postizanje pogotka, pa je veliko pitanje kako će to sve izgledati večeras u revanšu.
Moramo napomenuti da je PSŽ od Lige 1 dobio odmor, pa je tako francuski predstavnik pauzirao u prošlom kolu elitnog ranga francuskog fudbala, a sve kako bi se Sveci što bolje pripremili za duel protiv Borusije iz Dortmunda, koja generalno, igra dosta slabo van svog terena.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, španski stručnjak za ovaj duel neće moći da računa na Ernandeza koji se povredio u prvom meču na Signal Iduna Parku, a pored njega neće biti ni Kimpbembea, Kurzave i duže odsutnog Rika.

Borusija Dortmund: Meč sezone za Milionere!

Svi u Dortmundu su u novu sezonu ušli sa namerom da onu prethodnu što pre zaborave, pošto je poznato da su Milioneri u poslednjem kolu ostali bez već viđenog naslova prvaka Nemačke, pošto je ova ekipa na svom stadionu samo remizirala protiv Majnca, a to je naravno Bajern umeo da iskoristi i u poslednjim minutima poslednjeg kola dođe do jedanaestog uzastopnog naslova prvaka.
Šta je tu je, primarni cilj kada je ova sezona u pitanju je plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, do koga gotovo izvesno ovaj tim ne bi uspeo da stigne da je Bundesliga imala i dalje četiri predstavnika u Ligi šampiona, međutim, nakon trijumfa Borusije nad PSŽ-om, u prvom polufinalnom duelu elitnog takmičenja, Nemačka je dobila još jedno mesto u LŠ, pa će na kraju sezone i petoplasirani tim doći do ovog takmičenja, čime će Borusija ispuniti svoj primarni cilj.
Trenutno Milioneri imaju tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lajpcig, koji je u prošlom kolu kiksnuo na gostovanju kod Hofenhajma, kada je bilo 1:1, pa deluje da će puleni Edina Terzića dati sve od sebe da dođu do te četvrte pozicije, iako ona na papiru ne donosi ništa.
U prošlom kolu Bundeslige trener Dortmunda je dosta kombinovao i izveo jedan zanimljiv sastav na teren protiv Augsburga, a to je bila jedna od najboljih partija Milionera u dosadašnjem toku šampionata, pošto je taj duel završen rezultatom 6:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da je kolo pre toga Borusija poražena na gostovanju kod Lajpciga, a zanimljivo je da u tom trenutku nije bilo poznato da će Nemačka imati pet predstavnika u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Borusiji je malo ko davao šanse da dođe i do plasmana u nokaut fazu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, pošto je nemački predstavnik bio u grupi “smrti”, u kojoj su tu još bili i PSŽ, Milan i Njukasl, a na kraju su Milioneri stigli do prvog mesta na tabeli i kolo pre kraja obezbedili plasman u osminu finala.
Tamo je Dortmund prvo eliminisao PSV, da bi nakon toga ova ekipa napravila pravi podvig eliminisavši Atletiko Madrid, koji je na Signal Iduna Parku savladan sa 4:2, uz konstataciju da se zaista retko dešava da ekipa koju sa klupe predvodi Čolo Simeoene primi četiri gola u jednom meču nokaut faze.
Najzad, u polufinalu je nemački predstavnik odigrao sjajan meč i savladao favorizovani PSŽ, a taj duel je završen rezultatom 1:0, i ostaje da se vidi da li će to biti dovoljna zaliha za revanš na Parku Prinčeva.
Za kraj, Edin Terzić neće moći da računa na Bensebainija i Duranvila, dok je pod velikim znakom pitanja Adejemi, koji je bio jedan od najboljih fudbalera Borusije u prvom meču.

Naš predlog

Bez obzira što je ulog ogroman, pre svega smo mišljenja da će nam ovaj duel na Parku Prinčeva doneti dosta pogodaka, jer se radi o dve ekipe koje neguju izuzetno napadački stil fudbala. Primarna prognoza je igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.49.

Kada se sve sabere i oduzme, PSŽ je dosta bolja ekipa, što ruku na srce francuski predstavnik nije pokazao na prvom meču između ova dva tima na Signal Iduna Parku. Ipak, očekuju se siloviti napadi Parižana od samog starta susreta, a sve u nastojanju da ovaj tim što pre dođe do prednosti i tako olakša sebi posao u nastavku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da fokus usmerite na prelaz 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.96.

Za kraj, smatramo da će PSŽ biti ta ekipa koja će iz ovog dvomeča doći do plasmana u veliko finale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a kvota za prolaz dalje u kladionici Meridianbet iznosi 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.