Tiket dana: Poeni igrača

Znamo dva učesnika fajnal-fora Evrolige i večeras ćemo saznata preostala dva. Rea je jedini sve završio posle samo tri utakmice protiv Baskonije dok su u ostala tri četvrtfinala serije stigle do majstorice. Nikada se nije dogodilo, od kada se četvrtfinale igra na tri dobijena meča, da gostujući tim slavi u majstorici. Sinoć to nije uspeo ni Makabi a videćemo da li mogu Fener ili Olimpijakos. Što se poena tiče kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Donatas Moteijunas (Monako) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.85 u SuperBet

Moramo da priznamo da nismo verovali u Monako pred četvrti meč u Istanbulu. Fenerbahče je bio na korak od fajnal-fora i tada je jako teško pobediti u paklu Sinan Erden arene. Međutim, Kneževi su uspeli a pobede i seriju vrate u Monte Karlo na peti meč, tkz ”majstoricu”. Zanimljivo je da je Monako do pobede stigao odbranom a ne napadom. Konačan rezultat glasio je 65:62, a najefikasniji pojedinac kod pobednika bio je Eli Okobo sa 13 poena. Dvocifreni su još bili Majk Džejms i Donatas Moteijunas sa po 10 koševa. Dakle, svi su bili u ”minusu”, ali je Monako pobedio, što je najvažnije. Trener Saša Obradović je poštedeo napora gotovo sve prvotimce u prvenstvenom meču sa Šoleo, pa su Kneževi poraženi u tom duelu. Jasno je da je ovo utakmica sezone za Monako, ali i za Fenerbahče. Moteijunas je bio odličan u ovoj četvrtfinalnoj seriji, na svakom meču bio je dvocifren a najviše je ubacio u drugoj utakmici čak 18 poena. Prosek u plej-ofu mu je bolji nego u ligaškom delu i verujemo da će litvanski centar biti dvocifren i u odlučujućem meču koji Monako može doneti novi plasman na fajnal-for. Granica je na 9,5 poena a za (+) kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

Jorgos Papajanis (Fenerbahče) – Poeni + (granica 6,5) @ 1.80 u SuperBet

Moraće Fener težim putem do Berlina. Činilo se da će jedna pobeda u Monte Karlu biti dovoljna za plasman među četiri najbolja tima ali je Monako uspeo da vrati brejk u četvrtom meču i sada sledi ono ”kom obojci kom opanci”. Šarunas Jasikevičijus je uradio odličan posao u Istanbulu bez obzira kako se bude okončao ovaj duel. Zamenio je Dimitrosa Itudisa i nasledio tim koji nije birao, ali mu to nije smetalo da ga odvede na prag fajnal-fora. Veliki problem za turski tim je povreda startnog centra Džonatana Motlija, koga najverovatnije neće biti ni u ovom meču. Njegove minute delili su Sertač Šanli i Jorgos papajanis, ali se čini da Grk ima veće poverenje litvanskog stručnjaka. Gorostasni centar je tokom sezone igrao nešto više od 15 minuta a sada je na 22 u plej-ofu. Prosek poena mu nije značajnije veći, u prva četiri meča ubacivao je 7 koševa po utakmici, ali bi mogao da bude ”x faktor” u Kneževini. U prošlom meču je ostvario dabl-dabl učinak, imao je 10 poena i 11 skokova i verujemo da će i u petoj utakmici ići iznad granice. Ona je na 6,5 poena a za (+) kvota je 1.80 u kladionici SuperBet.

Tomaš Satoranski (Barselona) – Poeni + (granica 6,5) @ 1.85 u SuperBet

Uspela je i Barselona da dobije jedan meč u pireju i vrati se u svoju Blaugranu na odlučujući peti meč. Za razliku od Monaka oni su pobedili u trećoj utakmici i to nakon dramatičnog finiša i prekršaja Petruševa nad Parkerom u poslednjoj sekundi. U četvrtom meču Olimpijakos je ubedljivo slavio i izborio 2:2. Na tojčetvrtoj utakmici svi su igrali slabo kod Katalonaca i samo je Džabari Parker imao 10 koševa na svom kontu. Jedino dobro je što se baš svih 12 igrača upisalo u strelce. Što se tiče trećeg meča junak trijumfa bio je Tomaš Satoranski. Iskusni češki plejmejker je meč završio sa 13 poena a ne zna se koji je bio važniji. Posebno su bitne bile tri trojke iz četiri pokušaja i to uglavnom na isteku napada. U seriji prosečno je ubacivao 6,5 poena, što je manje od 7,2 tokom sezone. Ipak, u njega se Grimau uvek može pouzdati, posebno kada ne ide Nikolasu Laprovitoli, koji je jako slab u ovoj seriji. Pred peti meč granica na Satoranskog je na 6,5 koševa a za (+) dobija se kvota 1.85 u kladionici SuperBet.

Najdžel-Vilijams Gos – Poeni + (granica 9,5) @ 1.85 u SuperBet

Čini nam se da je merički plejmejker najkonstantniji igrač Olimpijakosa u ovoj četvrtfinalonoj seriji. Radi se o košarkašu koji je u Atinu stigao sa oreolom evropskog prvaka a i prošle sezone u realu bolje je igrao u plej-ofu nego u toku sezone. I sada je jedno vreme proveo u senci Tomasa Vokapa koga je sada istisnuo iz tima i na parketu provodi skoro 25 minuta u odnosu na 20 iz ligaškog dela. Bolji mu je i učinak, u četiri meča protiv Katalonaca je ubacivao prosečno 11,3 poena, u odnosu na 8,4 ranije. Bio je junak one pobede Pirejaca u Barseloni u prvom meču sa ubačenih, uglavnom presudnih, 15 poena. U naredna tri meča u proseku je ubacivao 10 koševa a promašio je važan šut u finišu trećeg meča kada je Barsa vratila brejk. Vilijams-Gos je iskusan igrač, karijeru u Evropi započeo je u dresu partizana a onda je igrao za Olimpijakos, Lokomotivu Kubanj, real Madrid i opet ga je put odveo u Pirej. Granica za poene u odlučujućem meču u Blaugrani je 9,5 na Najdžela Vilijamsa-Gosa i mi očekujemo da on bude dvocifren. Za (+) koševe na plejmejkera Pirejaca kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici SuperBet iznosi 11.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.