Tip dana košarka: Monako – Fenerbahče: Ko god da se plasira na F4 biće zasluženo!

Monako će u okviru poslednjeg petog meča četvrtfinalne serije ugostiti ekipu Fenerbahčea, pa će o svojoj sudbini odlučivati pred svojim navijačima. Sigurno je da će u slučaju plasmana na F4 i jedne i druge ekipe, to biti sasvim zasluženo. Ostaje žal što se ova serija završava ali se nadamo još boljim duelima na samoj završnici turnira. Ovaj duel je na programu od 19 časova.

Monako: Sada je sve u njihovim rukama!

Monako je trijumfovao na gostovanju Feneru 65:62, izjednačio na 2-2 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige i izborio majstoricu podno fudbalskog stadiona Luj II večeras.
Morala su oba tima da rudare za svaki koš na utakmici. Ničim četvrta utakmica nije podsjećala na onu treću, a Monako nijednog trenutka nije spustio gard. Majk Džejms nije mogao da učini ništa u srijedu, ali je u petak pogodio trojku za 59:63 na minut do kraja utakmice i tako odbio smrt snova o drugom uzastopnom plasmanu tima iz Kneževine na fajnal-for elitnog takmičenja.
Čitav tok utakmice ukazivao je da će sve biti riješavano u foto-finišu, a do minut pred kraj i pomenute Džejmsove trojke nije se moglo naslututiti ko bi mogao da pobjedi. Za razliku od duela odigranog 48 časova ranije, nisu se Monakovi igrači prepali i između ostalog limitirali ofanzivne kvalitete Tarika Biberovića i Nika Kalatesa.
Možda Majk Džejms ni u poslednjem meču nije briljirao, sagledavano na nivou čitave utakmice (deset poena, 4/14 iz igre), ali je trojka na minut do kraja neutralisala sve prethodne neuspiješne pokušaje. Najefikasniji igrač Monaka bio je Eli Okobo sa 13 poena, dok su Džejms i Donatas Motiejunas dali po 10.
Navijači Fenerbahčea ušli su na teren u želji da se verbalno, a neki i fizički, obračunaju sa pojedinim košarkašima Monaka posle poraza svog tima. Zakuvao je situaciju Džarod Blosomgejm, dolivao je ulje na vatru Majk Džejms, dok se Saša Obradović trudio da spriječi eskalaciju sukoba. Uspio je u tome, a sve što se dešavalo u Ulker Areni podsjetilo je na fizički obračun iz prethodne sezone, u kome su učestvovali igrači Reala i Partizana.
Sigurno je da večeras neće biti toliko uzavrela atmosfera, a Monako će ipak uprkos svemu imati psihološku prednost.

Fenerbahče: Nisu iskoristili prednost domaćeg terena!

Sklopio je leta 2006. godine KK Fenerbahče sponzorski ugovor sa Ulkerom – turskim multinacionalnim proizvođačem hrane i pića, a sve u cilju dominiranja turskom košarkom i postankom relevantnog faktora na kontinentalnom nivou. Brzopotezno je klub osvojio prvu titulu šampiona države posle 16 godina i vratio se u Evroligu, ali su sve do sredine prethodne decenije i dolaska Željka Obradovića na mjesto trenera oni najviši rezultati izostajali. Pet puta zaredom se sa srpskim stručnjakom istanbulski klub plasirao na Fajnal for u periodu od 2015. do 2019. godine, između ostalog osvojio titulu prvaka Evrope 2017, ali je po odlasku Čačanina iz metropole na Bosforu ponovo postao tim kom je četvrtfinale maksimalan domet.
Vodio je Fener 2-1 u seriji protiv Monaka, imao sve u svojim rukama, šansu da pred 15.000 gledalaca pokori izrabranike Saše Obradovića i plasira se na svoj prvi fajnal for posle pet godine, prvi bez Željka Obradovića na mjestu trenera. Jeste Šarunas Jasikevičijus preporodio Kanarince od svog dolaska u decembru, ali je u prethodnom meču njegov tim prokockao ogromnu šansu da unese ekstazu u istanbulsku noć, a Litvanac mogućnost da već sada ponese epitet trenera za velika, najveća dijela.
Iako je istanbulski tim skoro svo vrijeme bio u deficitu, uspio je Fener da se vrati trojkom Marka Gudurića za 63:62, a onda zbog trapavosti igrača Monaka i neubacivanja lopte za pet sekundi došao čak i u situaciju da ima napad za pobjedu. Promašio je Skoti Vilbekin flouter na oko pet sekundi do kraja i tako vratio Monaku pol-poziciju u borbi za odlazak u berlinsku Mercedes Benc Arenu.
Marko Gudurić je uspio da meč završi kao najefikasniji igrač sa 14 poena, što dovoljno govori o teškoći davanja koševa u jednoj pravoj plej-of utakmici, sa mnoštvom teških duela pod obručima, visokim intenzitetom i otvorenim šutevima svedenim na minimum. Srpski reprezentativac je imao šut iz igre 5/7 (3/3 za tri i 2/4 za dva), a pratili su ga Skoti Vilbekin sa 11, i Najdžel Hejs Dejvis i Jorgos Papajanis sa po 10 poena. Izostanak Biberovićevih koševa (tri poen, 1/8 iz igre) možda je i ključno uticalo na činjenicu da Fener nijednog momenta nije mogao da prelomi meč na svoju vodenicu.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Monaka je 1.65 u MozzartBet kladionici. Potencijalni trijumf tima iz Istanbula plaća se kvotom 2.30.

Sigurno je da nas večeras očekuje jedan uzbudljiv meč, a kao osnovnu igru za ovaj meč predlažemo vam igru UP+ (granica 159.5) po kvoti 1.75 u MozzartBet kladionici. Iako je Fenerbahčea imao sve u svojim rukama u prethodna dva meča, serija se ipak vraća u Monako, a mišljenja smo da će domaćini iskoristiti tu činjenicu i uz psihološku prednost prije meča, slaviti prolazak među najbolje 4 ekipe. Kvota na trijumf domaćina je kao što smo rekli 1.80, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ po kvoti 3.15 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.