TIP DANA: Real Madrid – Bajern Minhen: Trenutak istine za Bajern, da li je kraj sezone u Madridu?

U sredu nas očekuje i drugi revanš polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona u kom će snage odmeriti Real Madrid i Bajern iz Minhena.
Prvi duel između ova dva tima koji je odigran u Minhenu nam je doneo dosta uzbuđenja, a na kraju nije bilo pobednika, pošto je taj meč završen rezultatom 2:2.
Ulog je finale Lige šampiona, a početak revanša na Santjago Bernabeu je zakazan za 21h
.

Real Madrid: Madriđani su najveći favorit za osvajanje Lige šampiona!

Real Madrid igra fenomalno ove sezone i ona bi vrlo lako mogla da bude možda i najuspešnija u ovoj deceniji, iako naravno ne smemo zaboraviti da je pre dve godine četa Karla Ančelotija stigla do trofeja u Ligi šampiona, La Ligi, Superkupu Evrope i Svetskom klupskom prvenstvu.
Do sada je kraljevski klub već stigao do jednog trofeja, i to do Superkupa Španije, nakon što je u velikom finalu savladana ekipa Barselone sa više nego ubedljivih 4:1.
Jedino takmičenje gde je do sada najtrofejniji klub na svetu podbacio je bez ikakve sumnje Kup Kralja, pošto je Real eliminisan od Atletiko Madrida još u četvrtfinalu, mada to takmičenje i nije bilo prioritetno, pošto su Madriđani prošle sezone došli do trofeja u njemu, nakon trijumfa nad Osasunom.
Pre samo nekoliko dana je četa Karla Ančelotija stigla i do drugog trofeja u sezoni i to u šampionatu, a sve to nakon poraza Barselone od Đirone.
Na četiri kola pre kraja kraljevski klub ima nedostižnih trinaest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Đironu, pa je utisak da će italijanski stručnjak u finišu šampionata dati šansu nekim fudbalerima koji su imali manju minutažu.
Zaista sjajno je od samog starta Real igrao u elitnom rangu španskog fudbala, a u prošlom kolu su Madriđani na svom stadionu u takođe izmenjenom sastavu slavili protiv Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Najzad, dolazimo do Lige šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj španskog predstavnika, i kako sada stvaris stoje utisak je da je najtrofejniji klub na svetu glavni favorit za osvajanje novog “ušatog” trofeja.
Krenimo redom. Grupnu fazu su Ančelotijevi puleni završili na prvom mestu na tabeli uz maksimalan broj osvojenih bodova. Protivnik u osmini finala je bila ekipa Lajpciga, i utisak je da se tu Real baš i nije najbolje pokazao, a na kraju je plasman u četvrtfinale ono što se pamti i piše, i ono jedino pozitivno iz tog dvomeča sa nemačkim predstavnikom, koji je imao dosta povika nakon suđenja u prvom duelu.
U četvrtfinalu smo prisustvovali duelu možda i dve najbolje ekipe u Evropi u ovom trenutku, pošto je ponovo žreb spojio Mančester siti i Real Madrid. Prvi duel u prestonici Španije je završen rezultatom 3:3, dok je revanš na Etihadu pripao Realu, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Najzad, u prvom polufinalnom duelu španski predstavnik je remizirao u gostima kod Bajerna, kada je bilo 2:2, a po rečima Karla Ančelotija, Bavarci su na tom duelu odigrali najbolje što mogu, dok njegova ekipa nije bila ni blizu svog prepoznatljivog nivoa, što znači da je italijanski stručnjak ubeđen u plasman u veliko finale.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, popularni Don Karlo neće moći da računa jedino na Alabu koji se još uvek nije oporavio od povrede, dok se u stroj vratio Kurtoa, ali sva je prilika da će Lunjin dobiti šansu pre belgijskog čuvara mreže.

Bajern Minhen: Meč sezone za Bavarce!

Malo je reči kojim bi se mogla opisati ova sezona nemačkog velikana, uz konstataciju da će ovo sasvim sigurno biti najslabija sezona u poslednjih dvadesetak godina, naravno, ukoliko nemački predstavnik ne uradi nešto značajnije u Ligi šampiona.
Odmah na startu se naslućivalo da bi Bavarci mogli da dožive krah ove sezone, pošto je u finalu Superkupa ova ekipa doživela pravu katastrofu od Lajpciga, koji je na tom duelu slavio sa 3:0, uz tri gola Dani Olma.
Već nakon tog debakla se pominjala mogućnost da Tuhel dobije otkaz, ali je bivši trener PSŽ-a i Čelsija dobio poverenje kluba, i sa ovog aspekta deluje da je to bila velika greška.
Ruku na srce, najtrofejniji nemački klub je podigao formu i stigao bez većih problema do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a na sve to su se stvari dosta bolje odvijale i u nemačkom šampionatu.
Taman kada je Bajern počeo da podseća na onaj tim koji melje sve pred sobom, desila se nestvarna eliminacija iz nemačkog Kupa od trećeligaša Sarbrikena, a zanimljivo je da je to drugi put zaredom da Bajern iz Minhena takmičenje u Kupu završava nakon eliminacije od ekipe iz trećeg ranga nemačkog fudbala.
Ponovo je Tuhel zadobio poverenje, najviše zbog dobrih partija u nemačkom prvenstvu, ali i već pomenutog plasmana u osminu finala Lige šampiona.
Ipak, u drugom delu prvenstva Bajern nije bio ni blizu tih partija iz prvog dela šampionata, pa je Leverkuzen već u ranoj fazi napravio ogromnu bodovnu prednost i dočekali su navijači ovog tima i prvu titulu u istoriji svog kluba, a sve to su popularni Farmaceuti i znali da proslave kako dolikuje.
U ovom trenutku se Bavarci nalaze na drugom mestu na tabeli Bundeslige, uz samo dva boda viška u odnosu na trećeplasirani Štutgart, koji je u prošlom kolu bio koban po četu Tomasa Tuhela, a taj duel je završen pobedom domaće ekipe od 3:1.
Ako generalizujemo stvari, jedino takmičenje gde se Bajern do sada proslavio je Liga šampiona, pošto je u osmini finala eliminisan Lacio, iako su Rimljani slavili u prvom duelu na svom stadionu, da bi nakon toga u četvrtfinalu nemački predstavnik eliminisao Arsenal, što je svakako bio veliki uspeh, pošto Tobdžije ove sezone igraju na vrhunskom nivou.
U prvom polufinalnom duelu su Hari Kejn i drugari pružili bolju partiju u odnosu na Real, ali na kraju ipak nije bilo pobednika, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2, pa će odluka o putniku u finale biti doneta večeras na Santjago Bernabeu, i svakako da je španski predstavnik veliki favorit.
Za kraj, Tuhel, koji će na kraju sezone napustiti redove najtrofejnijeg nemačkog kluba za ovaj duel neće moći da računa na Komana, Gereira, Marušića, Bojea, Sara i Buhmana, dok je Upamekano pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Svakako da će fudbaleri Bajerna dati sve od sebe da slave na ovom duelu u Madridu i dođu do plasmana u veliko finale Lige šampiona, a sve to kako bi spasili ovu očajnu sezonu, međutim, mišljenja smo zaista da to u ovom trenutku nije realno i da je kraljevski klub veliki favorit na svom stadionu, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.93.

Ubeđeni smo da će četa legendarnog Karla Ančelotija od prvog minuta krenuti silovito ka golu Bavaraca, i da ove sezone poprilično slaba odbrana nemačkog kluba to neće moći da izdrži, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa prelazom, uz fantastičnu kvotu 2.90 u Meridianu.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za drugi polufinalni par ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona je da će domaća ekipa postići dva ili više pogotka na svom terenu, pa vam predlažemo da odigrate igru D2+, a sve to uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.