MEČ DANA: Klub Briž – Fiorentina: Mogu li gosti do drugog uzastopnog finala?

Klub Briž će u okviru revanš meča polufinala Lige konferencija dočekati ekipu Fiorentine. Tim iz Firence je slavio u prvom meču sa 3:2, ali domaći sastav itekako ima čemu da se nada u večerašnjoj utakmici. Susret je na programu od 18 časova i 45 minuta.

Klub Briž: Sjajna forma!

Belgijski predstavnik je poražen u prvom meču polufinala u Firenci sa 3:2, ali itekako imaju čemu da se nadaju u večerašnjem meču. Na tom meču su od 61. minuta imali igrača više zbog dva brza žuta kartona Rafaelu Onjediki.
Kada je riječ o formi Klub Briža, ona govori mnogo toga. Ligaški dio prvenstva završio je na četvrtoj poziciji, a mjesec i po dana kasnije predvodi trku u plej-ofu! Klub Briž od ovog vikenda je sam na vrhu belgijskog šampionata i prvo od preostala tri kola do kraja šampionske trke dočekaće kao lider pošto je prethodne nedelje izbio na čelo kolone.
Plavo-crni su u sedmoj rundi plej-ofa u gostima savladali aktuelnog prvaka Antverpen (1:2), a šest sati kasnije iz Brisela je stigla najbolja moguća vijest – u derbiju kola Union i Anderleht, njegovi izazivači za titulu, odigrali su bez golova.
Klub Briž je bez ikakve sumnje pobjednik prethodne runde, jer je pred početak iste lidersku poziciju dijelio sa Anderlehtom, ali je iz nje izašao sa dva boda prednosti u odnosu na briselski tim, odnosno tri više od Uniona.
U toj poziciji se našao zahvaljujući pobjedi nad šampionom do koje je došao sa dva gola u uvodnih petnaestak minuta drugog poluvremena. Prvi je zapravo bio autogol štopera Antverpena Tobija Aldervejrelda, koji je u 48. minutu nesrećno zatresao svoju mrežu, da bi prednost gostiju po isteku sat vremena igre duplirao Andreas Skov Olsen, koji je u prethodnih mjesec dana odsustvovao zbog povrede.
Pred preostale tri runde, dakle, imaju sve u svojim rukama, ali daleko od toga da je šampionska trka riješena, jer u narednom kolu Klub Briž dočekuje Union, a već u sledećem gostuje Anderlehtu.
Klub Briž je kroz istoriju često igrao protiv italijanskih klubova, ali rijetko ih je pobjeđivao. Pogotovo u 21. vijeku. Sedamdesetih godina prošlog vijeka je umio da pobjedi Romu, Milan i Juventus, ali u novom milenijumu je samo jednom slavio, 2003. godine protiv Rosonera u Ligi šampiona. Iste te sezone je i izgubio od Milana, a kasnije je po dva puta odmjeravao snagu sa Juventusom (1:2, 0:1), Romom (1:2, 1:2), Torinom (0:0, 0:0), Napolijem (0:1, 0:5) i Laciom (1:1, 2:2).

Fiorentina: Mogu li ove godine do trofeja?

Paralelno sa utakmicom Aston Vila – Olimpijakos u Firenci su se sastali Fiorentina i Klub Briž. Italijanski predstavnik je pobjedio sa 3:2 i bliži je drugom uzastopnom finalu trećeg po važnosti evro-kupa, međutim, mogli su domaćini i mnogo bolje da odrade posao, pošto su od 61. minuta imali igrača više i vođstvo sa 2:1, ali su do prednosti za revanš stigli tek pogotkom u nadoknadi.
Junak je bio Mbala Enzola koji je za samo tri minuta u igri uspio da sačuva obraz svojoj ekipi. U karambolu pred golom Belgijanaca prvo je pogodio stativu, ali onda i metu za mirniji put u Briž.
Ponovo je Vinčenco Italijano ostavio Nikolu Milenkovića na klupi, drugu utakmicu zaredom, ali nije mu to mnogo pomoglo da odbrana dijeluje sigurnije. U 15. minutu kapiten Biragi je igranjem rukom skrivio penal iz kog su gosti anulirali pogodak Rikarda Sotila u 5. minutu, a u 63. je Luka Ranijeri očajno reagovao na dugu loptu i omogućio Brazilcu Tijagu da ponovo donese izjednačenje nakon što je prethodno Andrea Beloti u 37. minutu prekinuo golgeterski post od skoro tri mjeseca.
Prošle sezone Viola je u finalu poražena od Vest Hema, a da bi dobili priliku za popravni moraće igrači u ljubičastim dresovima da u večerašnu utakmicu protiv Briža odigraju sigurnije nego prije 7 dana. U podsvesti će im vjerovatno biti i debakl iz polufinala Kupa Italije, gdje ih je Atalanta u revanšu pobjedila sa 4:1 nakon što je u Firenci bilo 1:0 za domaćine.
Kao uvertiru za ovaj meč, Fiorentina je za vikend odigrala ligaški meč protiv Verone u kom je upisala novi poraz. Darko Lazović i drugovi srušili su Fiorentinu na Bentegodiju (2:1), koja je izgubila korak u potjeri za sedmoplasiranim Lacijom. Sigurno je da neće biti nimalo lako za Violu ali ovaj tim je već dosta godina na okupu i sigurno je da će znati kako da se postave od samog starta.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao blagi favorit ulazi u ovaj susret, a njihov trijumf plaća se kvotom 2.50 u MozzartBet kladionici. Potencijalna pobjeda gostiju iz Firence plaća se kvotom 2.75.

U prvom meču smo vidjeli čak 5 golova, a mišljenja smo da bi i večeras mogli da gledamo goleadu. Stil igre Briža je jednostavno takav da su golovi zagarantovani, a igra GG koja je ove sezone dosta puta prolazila plaća se kvotom 1.71 u MozzartBet kladionici. Belgijski predstavnik igra izvanredno u poslednje vrijeme i mišljenja smo da neće biti poraženi na svom terenu, te vam shodno tome predlažemo i igru 1X&GG po kvoti 2.35. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa prolazom domaćina, a ova igra plaća se kvotom 3.20 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.