DERBI DANA: Leverkuzen – Roma: Može li ranjena Vučica da nadoknadi dva gola minusa?

U četvrtak su na programu revanš mečevi polufinala Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta pripremili meč koji će biti odigran u Leverkuzenu, gde će istoimena ekipa na svom stadionu ugostiti italijansku Romu.
Prvi susret između nemačkog i italijanskog predstavnika koji je pre nedelju dana odigran na Olimpiku je završen pobedom Farmaceuta od 2:0, a videćemo da li će to biti dovoljna zaliha za veliko finale.
Poćetak ovog meča između Leverkuzena i Rome je zakazan za 21h.

Leverkuzen: Perfektna sezona za sada!

Leverkuzen igra jednu nestvarnu sezonu za sada, i stiče se utisak da se ovome nisu nadali ni oni najveći optimisti.
Pre svega, popularni Farmaceuti blistaju u elitnom rangu nemačkog fudbala, gde je ova ekipa još pre dva kola uspela da dođe do naslova prvaka Nemačke, a veoma zanimljivo je da je to i prva titula šampiona ove zemlje za ovaj klub, koji je zbog toga imao i ne baš popularan nadimak “Neverkuzen”.
Od prvog do poslednjeg kola izabranici Ćabija Alonsa koji radi fenomenalan posao na klupi ovog tima su znali šta žele, pa se u ovom trenutku, na dva kola pre kraja Bajer nalazi na prvom mestu na tabeli uz ogromnih petnaest bodova viška u odnosu na ekipu Bajerna iz Minhena, koja će prvi put nakon jedanaest godina ostati bez šampionske titule.
U prošlom kolu je Leverkuzen u jednom meču koji ovoj ekipi nije baš ništa značio stigao do trijumfa na veoma teškom gostovanju kod Ajntrahta, a taj susret u Frankfurtu je završen pobedom novog šampiona Nemačke, rezultatom 1:5.
Podsećamo vas da Farmaceuti još uvek ne znaju za poraz u Bundesligi, međutim, ne samo tu, već u svim takmičenjima, i svakako da će primarni cilj biti da se sezona završi bez poraza, a to znači da će Alonsovi puleni pored Bundeslige, doći i do trofeja u Ligi Evrope, ali i u nemačkom Kupu.
Što se Kupa tiče, tu Leverkuzen veoma brzo očekuje finalni susret protiv drugoligaša Kajzerslauterna, gde pitanje pobednika zaista ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Ruku na srce, i u Ligi Evrope nemački predstavnik praktično ima otvoren put do finala, pošto je Leverkuzen u prvom polufinalnom duelu odigrao sjajan meč na veoma teškom gostovanju kod Rome, a taj susret na Olimpiku završen je pobedom gostujuće ekipe od 0:2, što bi kada se sve sabere i oduzme verovatno i morala da bude dovoljna zaliha za meč koji je na programu večeras.
Grupnu fazu je nemački predstavnik završio sa maksimalnim brojem osvojenih bodova, a na putu do polufinala, Farmaceuti su prvo eliminisali Karabag, i to uz dosta muke, nakon nestvarnog preokreta u revanšu, da bi nakon toga dosta lakše nego što se očekivalo Leverkuzen izbacio engleski Vest Hem, i to ukupnim rezultatom 3:1.
Kao što smo već pomenuli, u prvom polufinalnom susretu je Bajer uspeo da savlada Romu, koja igra na veoma visokom nivou od kako je na klupu ovog tima seo Danijele De Rosi, pa ostaje još 90 minuta na Baj Areni da Alonsovi puleni potvrde plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.

Roma: Može li Roma da nadoknadi dva gola minusa?

Roma je prošle sezone sve podredila osvajanju Liga Evrope, čak je Žoze Murinjo i svesno žrtvovao Seriju A, zarad trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, koje kao što je dobro poznato osim trofeja donosi i direktan plasman u Ligu šampiona, međutim, u velikom finalu su Rimljani poraženi od Sevilje, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pa je generalno i cela sezona proglašena neuspešnom.
Ni na startu ove se Vučica nije proslavila, a negde na sredini šampionata je cenu slabih rezultata platio upravo Murinjo, koga je na klupi pomalo i neočekivano zamenio Danijele De Rosi, i kada se podvuče crta, utisak je da je to bio dosta dobar posao uprave rimskog kluba.
Pre svega zbog plate, pošto De Rosi daleko manje zarađuje od svog prethodnika, a onda i zbog toga što je bivši kapiten Rome za veoma kratko vreme uspeo da preporodi ovaj klub.
Od tima koji je bio bliži sredini tabele, nego li plasmanu u evropska takmičenja, došli smo do toga da se Rimljani na tri kola pre kraja šampionata nalaze na deobi petog mesta na tabeli sa Atalantom, a ta peta pozicija od nedavno donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Ipak, neće biti lako zadržati to mesto do kraja, pošto tim iz Bergama ima i meč manjka, a na sve to Atalanta će u sledećem kolu na svom stadionu ugostiti upravo Romu, i vrlo verovatno će to biti ključan meč za oba tima kada je u pitanju borba za ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Inače, u prošlom kolu Serije A, Vučica je u velikom derbiju italijanskog fudbala remizirala na svom stadionu protiv Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da smo oba gola videli u prvom delu igre, nakon čega praktično više nije bilo ni prilika do kraja meča.
Zanimljivo je da Žoze Murinjo nije čak uspeo da dođe ni do prvog mesta u grupi Liga Evrope, koja je bila sve samo ne jaka, pa je italijanski predstavnik krenuo od šesnaestine finale, gde je prvo eliminisan nimalo naivan Fejnord, pa su Rimljani bez većih problema eliminisali Brajton, i to je praktično sve bilo poznato nakon prvog duela koji je italijanski predstavnik dobio na svom stadionu sa više nego ubedljivih 4:0.
U četvrtfinalu je protivnik bio Milan, kome su svi davali veće šanse da dođe do polufinala, međutim, Vučica je ostvarila dupli trijumf i zakazala sebi dvomeč protiv Leverkuzena, koji u ovom trenutku verovatno igra i najlepši fudbal u Evropi.
Nažalost, puleni Danijelea De Rosija i pored toga što su dali svoj maksimum, poraženi su u prvom duelu na Olimpiku, kada je bilo 0:2, pa ruku na srce, moramo biti objektivni i priznati da italijanski predstavnik nema prevelike šanse da dođe do plasmana u polufinale, međutim, s obzirom da i klub iz prestonice Italije igra na veoma visokom nivou u poslednjih par meseci, apsolutno sve je moguće, i utisak je da nas očekuje jedan spektakularan meč.

Naš predlog

Pomenuli smo već da Bajer još uvek nema nijedan poraz ove sezone, a velika je verovatnoća da tako ostane i nakon ovog duela.
Ipak, Rimljani nemaju drugog izbora nego da napadnu, pa najmanje što može Roma je da ne izgubi na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na duplu šansu X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55.


Jasno je da italijanski predstavnik ne može da prođe dalje ukoliko ne postigne makar dva gola, a iako nismo toliko uvereni da Roma može da prestigne prednost Leverkuzena, nije isključeno da Vučica nekako dođe do dva ili više pogotka, na ovom duelu protiv nemačkog predstavnika, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa igrom G2+, uz nestvarno dobru kvotu u Meridianu koja iznosi 4.20.

Za kraj, bez obzira što je ulog ogroman deluje da golova neće manjkati, a sva je prllika da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogdak, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.