Tiket dana (četvrtak, 09.05.2024)

Tiket dana

Večeras se igraju preostale revanš utakmice polufinala u Ligi Evrope i Ligi konferencija. Već pred ponoć znaćemo učesnike sva tri evropska finala za sezonu 2023/24. Kvote i granice važile su u vreme sastavljanja predloga.

Olimpijakos – Aston Vila – 2,2+ @ 2.35 u MaxBet

Sigurno je rezultat prve utakmice polufinala Lige konferencija šokirao ljubitelje fudbala širom Evrope, a posebno pasionirane kladioce. Olimpijakos je pobedio Aston Vilu sa 4:2 i stigao na korak od svog prvog evropskog finala u istoriji. Međutim, neće biti lako Pirejcima u revanšu i pored solidne prednosti. Engleski tim je blizu plasman u Ligu šampiona preko Premijer lige i pored poraza u Brajtonu u nedelju. Imaju 7 bodova više od Totenhema, jedinog tima koji im ugrožava četvrto mesto, ali Pevci imaju i jedan zaostali meč. S obtirom da igraju sa Sitijem tu odloženu utakmicu, sva je prilika da će Vila ostati četvrta bez obzira na svoje rezultate u dva poslednja kola. Ukoliko bi Totenhem napravi inenađenje protiv Građana, onda bi i Vila morala da dobije jednu od dve preostale utakmice, a rivali su Liverpul u Birmingemu i Kristal Palas u Londonu. Olimpijakos je dobio ”poštedu” u domaćem prvenstvu prošlog vikenda, i za grčki fudbal bi jedno evropsko finale mnogo značilo i to bi bio najveći uspeh još od one titule Helena na Evropskom prvenstvu u Portugaliji. Bez obzira na ishod prvog meča smatramo da će Vila uspeti da pobedi na Karaiskakiju i da će bar dva puta tresti mrežu protivnika, ali ne znamo da li će i to biti dovoljno. Za kombinaciju 2,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.35.

Arau – Sion – 2,2+ @ 2.00 u MaxBet

Poraz Siona od Tuna doveo je u pitanje njihov direktan plasman u Super ligu Švajcarske. Dugo je izgledalo da je Sion nepobediv i da će se bez problema, posle samo jedne sezone, vratiti u društvo najboljih. Uporni Tun nije odustajao i sada, na tri kola pre kraja, zaostaje samo tri boda. Ipak, i to bi trebalo da bude dovoljno Sionu da prvi preseče vrpscu i da Tun pošalje u baraž. Posle gostovanja kod Araua imaju još gostovanje Belinconi i na svom terenu dočekuju Šafhauzen. Radi se o timovima koji su pri samom dnu tabele ali ne mogu na poslednje mesto i ostaće sigurno drugoligaši. Sion i jeste najbolji u Čelendž ligi i još uvek nam nije jasno kako su sebi dozvolili prošlog proleća da ih u baražu eliminiše Lozana ouši, tim koji je bio treći u drugoj ligi. Pošto Sion ima mnogo bolju gol razliku od Tuna, njima za sigurno prvo mesto trebaju dve pobede u posladnja tri kola i verujemo da će ih ostvariti već u narednih par dana. Arau je vezao dva poraza, trenutno je peti ali bi, potencijalno, mogao i do treće pozicije. Ni ona ne donosi ništa specijalno i oni će igrati u Čelendž ligi i naredne sezone. Ovde dajemo prednost Sionu za koga smatramo da će slaviti uz bar dva gola. Za 2,2+ kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Silkeborg – Orhus – 1 @ 2.60 u MaxBet

Ovo je najznačajnija utakmica za ove dve ekipe u prethodnih više od 20 godina. Naime, Silkeborg je osvojio kup na početku veka, a šampion je bio poslednji, i jedini, put još 1994. godine. Orhus je imao više uspeha u svojoj istoriji ali ni oni odavno ne znaju za neku veliku radost. Kup su osvojili 1996. a prvenstvo poslednji put deset godina pre toga. Obe ekipe igrau u plej-ofu čime su ispunili takmičarske ciljeve u prvenstvu. Nalaze se na dve poslednje pozicije u doigravanju, na 5. odnosno 6. mestu, a Orhus ima 6 bodova više i verovatno će on na krju biti peti. To u ovom momentu uopšte nije važno, najvažniji je ovaj meč na Parkenu u Kopenhagenu, gde će Silkebrog i Orhus odlučiti o trofeju u kupu a samim tim i učešću u Evropi. Nisu u dobroj formi ni jedni ni drugi ali umeju da zablistaju, poput pobede Silkeborga nad Mitjilandom pre desetak dana i to sa 3:0. Orhus u prvenstvu nije pobedio od sredine marta, još za vreme regularnog toka Super lige, ali je u kupu izbacio Nordsjeland u polufinalu i lidera šampionata Brondbi u četvrtfinalu. Silkeborg je imao dosta lakše rivale do finala, pa je i u polufinalu igrao protiv drugoligaša Fredericije. Šanse za trijumf su bukvalno podjednake, u toku sezone igrali su tri puta jedni protiv drugih a dva puta je bilo nerešeno i jednom je slavio Orhus. Ovo je četvrti okršaj a sredinom maja sledi i peti, potpuno nevažan u odnosu na ovaj. Nama je Silkeborg bliži trijumfu te predlažemo nejgovu pobedu. Pošto su formalni domaćini, za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 2.60.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 12.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.