TIP DANA: Brest – Rems: Brest grabi ka Ligi šampiona!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i dva veoma interesantna meča u okviru pretposlednjeg kola francuske Lige 1, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Bresta i Remsa.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 21h
.

Brest: Ova ekipa je jako blizu plasmanu u Ligu šampiona!

Brest je prošlu sezonu završio na četrnaestom mestu na tabeli, uz čak devet bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju ispao u Ligu 2, a sve to nam pokazuje da se opstanak u elitnom rangu francuskog fudbala ni u jednom trenutku nije ni doveo u pitanje.
Pred početak sezone je primarni cilj takođe bio opstanak u Ligi 1, međutim, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će popularni Pirati igrati ovako dobro ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Erika Roja koji radi fantastičan posao na klupi Bresta nalaze na trećem mestu na tabeli, a poznato je da ta pozicija na kraju šampionata znači i direktan plasman u Ligu šampiona, što bi bio zaista nestvaran uspeh za ekipu kojoj je do sada najveći uspeh bio osvajanje Lige 2, ali i četvrtfinale francuskog Kupa.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, hit ovogodišnjeg izdanja Lige 1 je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, mada treba biti realan pa priznati da je Brest imao izuzetno težak raspored u poslednje vreme.
U prošlom kolu su puleni Erika Roja odigrali meč bez golova na svom stadionu protiv Nanta, kome su ruku na srce bodovi iz tog duela bili preko potrebni, pošto se Kanarinci bore za opstanak.
Pre toga je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Lige 1 ostvarilo veoma važan trijumf na gostovanju kod Rena, u jednom spektakularnom duelu na kom smo videli čak devet golova, a na kraju su gosti slavili sa 4:5 i to golom Brasijea u petom minutu sudijske nadoknade, a po mnogim mišljenjima bio je to najbolji duel u dosadašnjem toku šampionata.
Trenutno Brest ima dva boda viška u odnosu na četvrtoplasirani Lil, koji u ovom kolu putuje na teško gostovanje kod Nanta, međutim, moramo pomenuti da od ove sezone i četvrta pozicija donosi plasman u Ligu šampiona, ali kroz kvalifikacije, pa je gotovo izvesno da ćemo popularne Pirate gledati makar u kvalifikacijama za elitno takmičenje, pošto ova ekipa trenutno ima čak šest bodova viška u odnosu na petoplasiranu Nicu.
Za kraj, kada se radi o mečevima na domaćem terenu do sada su izabranici Erika Roja odigrali šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili osam trijumfa, šest remija i samo dva poraza.

Rems: ‘Trener bez licence’ otišao iz Remsa!

Rems je prošle sezone bio hit francuskog šampionata, a najzaslužniji čovek za to bio je trener Vil Stil. Zanimljivo je da je on bio najmlađi trener u “ligama petice”, i čovek koji je od debija na klupi Remsa nanizao čak 14 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a sve to bez Uefine PRO trenerske licence zbog čega je klub morao da plaća kaznu od 25.000 evra za svaku utakmicu koju je mladi belgijski stručnjak vodio. Moramo pomenuti i da je u trenutku preuzimanja Rems bio u opasnoj zoni, a na kraju je ova ekipa sezonu završila na odličnom jedanaestom mestu na tabeli, što je svakako podatak koji zavređuje pažnju.
Ipak, “trener bez licence” kakav je bio nadimak Stila, je pre nekoliko dana napustio Rems, a iz kluba je stiglo zvanično saopštenje, da je perspektivni stručnjak dobio otkaz nakon što je bio poznato da on neće biti trener Remsa sledeće sezone, i po nekim nagoveštajima, Stil je već dogovorio prelazak u Sanderlend, koji ima velike ambicije sledeće sezone.
Bilo kako bilo, ovo je bio izuzetno čudan potez čelnika ove francuske ekipe, koja se u ovom trenutku nalazi na dvanaestom mestu na tabeli i odavno je obezbeđen opstanak.
Ruku na srce, crveno-beli se nisu proslavili u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila dva remija, uz čak tri poraza, i to sva tri u poslednja tri kola, pa možda čak i u tome leži razlog smene Stila.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa poražena na gostovanju kod Klermona, kada je bilo više nego ubedljviih 4:1, uz konstataciju da je Klermon tim koji je do sada najmanje pokazao od svih timova u elitnom rangu francuskog fudbala, i evidentno je da ovoj ekipi predstoji selidba u niži rang.
Pre toga je Rems poražen na svom stadionu od Monpeljea, koji igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Kada se radi o partijama na strani, do sada su crveno-beli odigrali šesnaest susreta na strani i ostvarili pet trijumfa, četiri remija i čak sedam poraza, a poslednji trijumf van svog terena ekipa Remsa je ostvarila još krajem februara kod Avra, kada je bilo 1:2, uz napomenu da su gosti stigli do trijumfa golom sa bele tačke u petom minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, prvi ovosezonski meč između Remsa i Bresta je odigran sredinom septembra prošle godine, kada su Pirati slavili sa 1:2, iako je Rems prvi deo igre rešio u svoju korist.

Naš predlog

Računica je ovde i više nego jasna, pošto će domaćin ukoliko pobedi veoma verovatno i obezbediti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a ako ne to, onda će definitivno Brest obezbediti četvrtu poziciju koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa i ne treba pominjati koliki motiv ima ova ekipa za ovaj meč protiv Remsa, koji na sve to u poslednje vreme igra jako loše, pa vam zato toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Utisak je da će domaćin od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu Remsa, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1, koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.47.

Za kraj, mišljenja smo da će domaća ekipa bez većih problema postići dva ili više pogotka na jednom od dva premijerna meča pretposlednjeg kola francuske Lige 1, pa vam predlažemo da okušate sreću sa igrom D2+, a sve to uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.