Tip dana košarka: Partizan – Budućnost: Ovo je apsolutno meč sezone za branioca trofeja!

Partizan će okviru trećeg meča polufinala ABA lige dočekati ekipu Budućnosti. Podgorički tim je slavio u prethodnom meču i tako izjednačio rezultat u seriji, te će večerašnji meč u Beogradu odlučiti putnika u finale, gdje se već plasirana Crvena zvezda. Utakmica je na programu od 19 časova.

Partizan: Biti ili ne biti!

Odigrali su loš meč izabranici Željka Obradovića u Morači i sasvim zasluženo izgubili u dramatičnom finišu od Budućnosti rezultatom 74:73 iako je moglo da bude potpuno drugačije. Sada će konačna odluka pasti u Beogradu. Majstorica polufinala ABA lige igraće se večeras u Areni od 19 časova.
Ponovio se scenario od prošle sezone. Partizan je tada u Ljubljani izgubio od Cedevite, pa morao da igra majstoricu. Sada je kiksnuo u Podgorici pa će morati da vadi sezonu večeras pred svojim navijačima.
U dramatičnom finišu najviše će se pamtiti promašaj Alekse Avramovića koji nije pogodio zicer pored Kenana Kamenjaša koji bi donio pobjedu i direktan plasman u finale. Prije toga pomenuti centar Budućnosti je promašio dva slobodna bacanja koja su dala crno-bijelima priliku da dođu do trijumfa. Imali su sedam sekundi izabranici trenera Obradovića da organizuju poslednji napad. Lopta je došla do Avramovića koji je uhvatio zalet, prevario Kamenjaša kada je naglo usporio i došao u idealnu situaciju da pogodi, ali loptu je poslao previsoko na tablu koja je potom ostala na obruču.
Posle toga, Avramović je mogao samo da se uhvati za glavu u nevjerici da je sve sjajno odradio, ali ono najbitnije…. nije. Promašio je.
Mnogo toga je za kritiku u igri Partizana. Nedovoljno agresivnosti, problemi sa izgubljenim loptama i skokom. Zbog toga je Budućnost i imala devet poena prednosti početkom poslednjeg kvartala kada je sa utakmice izbačen Frenk Kaminski zbog dvije tehničke greške.
Prilikom izlaska sa parketa i navijači su se uključili u sve, pa je mogao da izbije i incident. U svađu se uključio i Naneli, ali su saigrači uspijeli da ga smire.
Čitava sezona staje u večerašnji meč, pa je za očekivati da će Obradović kao nikada ranije motivisati svoje igrače! Koliko su bili neraspoloženi u napadu dovoljno govori podatak da su crno-bijeli pogodili samo tri trojke iz čak 19 pokušaja. U tom segmentu prednjačio je Kevin Panter koji je ubacio jedan od sedam šuteva za tri. Uprkos tome bio je najefikasniji sa 17 poena. Dvocifren je bio još samo Pi Džej Doužer sa 10 poena. Svih 10 je ubacio u prvom poluvremenu. Ostatak tima je bio daleko ispod nivoa, a posebno su falili poeni Zek Ledeja koji je imao dva poena i četiri skoka. U igru nisu ulazili Danilo Anđušić i Uroš Trifunović.

Budućnost: Nemaju šta da izgube!

Košarkaši Budućnosti srušili su Partizan u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige – 74:73, pa je pred večerašnji meč neriješeno u seriji (1:1).
Prije šest godina Matijas Lesor je u velikom finalu promašio zicer za pobjedu Crvene zvezde u “Morači”, bila je to najava velike fešte i prve regionalne titule Budućnosti.
Prije par dana je u najvećoj dvorani u Crnoj Gori zicer imao Partizanov Aleksa Avramović, mogao je da završi polufinalnu seriju, ali nije uspio – Budućnost je preživjela i zaslužila je to, a promašaj košarkaša gostiju mogao bi da bude najava neke nove velike priče.
Budućnost je dobila tešku, rovovsku, bitku protiv šampiona ABA lige (74:73) i izborila majstoricu u polufinalu plej-ofa – odluka o putniku u finale pada večeras u Beogradu.
Bila je to prva pobjeda “plavih” nakon šest vezanih poraza od Partizana, a stigla je u veoma uzbudljivom meču u kojem su se ekipi često smjenjivale u vođstvu.
Možda nije to bio perfektan meč momaka Andreja Žakelja, ali ogromna želja, borbenost i fenomenalna odbrana iskovali su jednu od najvažnijih pobjeda u posljednjih nekoliko godina.
Mučila se Budućnost u prvom poluvremenu, nije išao šut za tri poena (promašila sedam prvih šuteva van linije 6,75), čekao se i pravi Jogi Ferel, pa je Partizan na odmor otišao sa 40:36.
U ritmu iz finiša prvog dijela Partizan je krenuo i u trećem kvartalu, dva puta je imao do tada maksimalnih šest razlike (46:40 i 48:42), ali se onda konačno probudio Ferel – sa njegovih prvih šest poena, uz koševe Kenana Kamenjaša i Mekinlija Rajta Budućnost je okrenula rezultat (54:52).
“Morača” je osjetila da je to pravi trenutak, bila je vjetar u leđa plavima, a oni su se razletjeli – Flečer Megi, jedini koji je do tada pogađao trojke, ubacio je slobodno bacanje nakon tehničke Zeka Ledeja, a onda je Joan Makundu još jednom eksplodirao i drugim “atomskim” zakucavanjem odveo crnogorskog prvaka na 57:52.
Nastavio je Makundu da “zakucava” koš Partizana i u posljednjoj četvrtini, a nakon još jedne atrakcije i dodatnog slobodnog Budućnost je imala i velikih plus osam (65:57), a brzo nakon isključenja Frenka Kaminskog i rekordnih devet razlike – 68:59 na šest minuta i 59 sekundi do kraja.
Činilo se da su plavi na pravom putu da zatvore meč, ali zakuvalo se u finišu – Petar Popović je promašio tri šuta za tri poena zaredom, griješio je u tim trenucima i Rajt, ali su podgorički tim u igri držali Nikola Tanasković i Ferel. Na 15 sekundi prije kraja pri rezultatu 74:73 Kamenjaš je imao dva slobodna, nije ih iskoristio nakon čega je Avramović promašio za dva poena iz dobre pozicije.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf crno-bijelih je 1.25 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.80.

Mišljenja smo da će Partizan od samog starta odigrati maksimalno fokusirano te da će protivnika svesti na minimalan broj poena, te ja naš prijedlog igra G- (granica 78.5) po kvoti 1.85 u PrimoBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će Partizan voditi na poluvremenu, te da će na kraju trijumfovati u ovom meču, pa vam predlažemo igru 1/1 po kvoti 1.50. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP- (granica 164.5) po kvoti 2.35 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.