MEČ DANA: Zenit – CSKA Moskva: Može li Zenit do šeste uzastopne titule?

U subotu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta smo u našoj sve popularnijoj rubrici ‘Meč dana’, analizirali najzanimljiviji susret 28. kola ruske Premijer lige, na kom će snage odmeriti Zenit iz Sankt Petersburga i CSKA iz Moskve, što će sasvim sigurno biti prava poslastica i za sve neutralne ljubitelje fudbala, pogotovu što ruski šampionat odavno nije bio tako zanimljiv kao što je to slučaj ove sezone.
Početak ovog meča između dva ruska velikana je zakazan za 18 časova.

Zenit: Loše partije kad im vreme nije!

Zenit poslednjih godina vlada Rusijom, a najbolji pokazatelj za to je što je ova ekipa pet puta zaredom osvajala najkvalitetniji rang ruskog fudbala.
Zbog poznate situacije, Premijer liga nema prohodnost u evropska takmičenja, a deluje da odavno nisu prisustvovali zanimljivijem šampionatu Rusije, nego što je to slučaj ove sezone.
Kako sada stvari stoje borba za naslov prvaka vodiće se posle baš dosta vremena do poslednjeg kola, a glavni akteri biće naravno Zenit, ali i Krasnodar, mada se u igru iz drugog plana uključio i Dinamo iz Moskve.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Sankt Petersburga nalazi na prvom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na Krasnodar i Dinamo iz Moskve, a ono što je veoma zanimljivo je da i Zenit i Krasnodar igraju veoma loše u poslednje vreme, za razliku od Moskovljana koji su vezali čak četiri trijumfa.
Primera radi, petostruki uzastopni šampion Rusije na tri poslednja meča ne zna za trijumf, a u tom periodu su izabranici Sergeja Semaka dva puta poraženi uz jedan remi.
Posebno zanimljivo je bilo u prošlom kolu kada je Zenit na gostovanju kod Fakela vodio sve do samog finiša susreta, a onda je za domaću ekipu sviran penal, koji je u pogodak pretvorio Markov i to u dvanaestom minutu sudijske nadoknade.
Zanimljivo je da je malo pre toga ruskom velikanu poništen pogodak Klaudinja nakon intervencije VAR-a, ali je opšti utisak da je Zenit dosta pre morao da reši pitanje pobednika na tom susretu.
Ni pre toga se lider na tabeli ruskog šampionata nije proslavio pošto je klub iz Sankt Petersburga vezao dva poraza.
Prvo je za izabranike Sergeja Semaka bio koban Rubin, koji je potpuno neočekivano slavio na gostovanju kod ove ekipe sa 0:2, da bi nakon toga Zenit doživeo poraz i na gostovanju kod Dinama iz Moskve kada je bilo 1:0, a na veliku sreću svih navijača ovog ruskog tima, te loše partije nije iskoristio drugoplasirani Krasnodar, koji je u prošlom kolu imao zicer na svom stadionu protiv Ahmata iz Groznog, ali je taj duel završen pobedom gostiju od 0:1. Međutim, sve to je iskoristio Dinamo iz Moskve, koji je sa četiri uzastopna trijumfa prišao Zenitu na samo bod zaostatka.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je lider na tabeli ruske Premijer lige odigrao trinaest mečeva na svom stadionu i ostvario osam trijumfa, dva remija i tri poraza.

CSKA Moskva: Moskovljanima “leži” Zenit u poslednje vreme!

CSKA spada u red najtrofejnijih ruskih klubova, a do sada je ova ekipa osvojila čak trinaest naslova prvaka ove zemlje, isto toliko trofeja u Kupu, ali i sedam Superkupa Rusije.
Od evropskih uspeha moramo izdvojiti trofej u Kupu UEFA (današnja Liga Evrope), i to 2005. godine nakon trijumfa nad ekipom Sportinga, kada je bilo 3:1.
Prošlu sezonu je ekipa CSKA završila na drugom mestu na tabeli, iza Zenita, što bi u normalnim okolnostima bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, međutim, poznato je da ruski klubovi i dalje imaju zabranu učestvovanja u evropskim takmičenjima.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni trofej u ruskom Kupu, a sve to nakon trijumfa nad ekipom Krasnodara, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Primarni cilj za ovu sezonu bila je borba za naslov prvaka Rusije, međutim, vrlo brzo je bilo poznato da od toga na veliku žalost svih navijača ruskog velikana neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se Moskovljani nalaze tek na osmom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, kod koga i gostuju u ovom kolu.
U poslednje vreme nekadašnji šampion Rusije ima baš dosta problema u prvenstvu, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva bez trijumfa, a u tom periodu je CSKA tri puta remizirao uz dva poraza.
U prošlom kolu je ruski velikan odigrao jedan dobar meč na svom stadionu protiv u poslednje vreme odličnog Rubina, na kom smo videil čak četiri pogodaka, a na kraju je bilo 2:2.
Nažalost, gosti su stigli do izjednačenja u trećem minutu sudijske nadoknade, iako su Moskovljani dobrim delom susreta kontrolisali stvari na terenu.
Pre toga je CSKA doživeo težak poraz na strani kod Baltike, koja je slavila sa 3:1, uz podatak da smo sva četiri gola videli u drugom delu igre.
Ne smemo zaboraviti ni da Armejci i ove sezone igraju dosta dobro u ruskom Kupu, pa je tako ova ekipa drugu godinu zaredom stigla do same završnice, tačnije do velikog finala, koje se igra na dva meča.
U prvom duelu koji je odigran u Moskvi, CSKA je remizirao upravo protiv Zenita, kada je bilo 1:1, a revanš je na programu uskoro i ostaje da se vidi da li če nekadašnji šampion Rusije uspeti da odbrani prošlosezonski trofej u Kupu.
Za kraj, što se tiče partija na strani, do sada je osmoplasirani tim na tabeli ostvario samo dva trijumfa, čak sedam remija, ali i četiri poraza.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma interesantnom susretu, međutim, poznato je da Zenit godinama unazad dominira ruskim fudbalom, i mišljenja smo da će ova ekipa kada je to najpotrebnije biti na vrhunskom nivou, a na sve to, Moskovljani igraju jako loše u poslednje vreme, i više od mesec dana ova ekipa ne zna za trijumf u Premijer ligi, pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Poslednjih nekoliko susreta između ova dva tima nam nisu donela dosta pogodaka, međutim, smatramo da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji meč u kom se ni jedni ni drugi neće previše štedeti, pa vam savetujemo da se opredelite za igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98.

Za kraj, mišljenja smo da će lider na tabeli Premijer lige od prvog minuta krenuti silovito ka golu svog ljutog rivala, a sve kako bi domaćin što pre stigao do prednosti i tako olakšao sebi posao u nastavku susreta, i zbog svega toga vam predlažemo da vaš fokus usmerite na prelaz 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.