TIP DANA: Keln – Union Berlin: Jarčevi jednom nogom u Cvajti, ali i Unionu gori pod nogama!

U subotu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje pregršt interesantnih susreta, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran u Kelnu gde će istoimena ekipa na svom stadionu ugostiti Union Berlin.
Početak meča između ova dva tima je zakazan za 15 časova i 30 minuta
.

Keln: Mogu li Jarčevi nekako do opstanka?

Keln je prošlu sezonu završio na solidnom jedanaestom mestu na tabeli, a najvažnije je da se opstanak ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje.
To je naravno bio primarni cilj popularnih Jarčeva i u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga nemačkog fudbala, međutim, kako sada stvari stoje velike su šanse da nekadašnjeg šampiona Nemačke naredne sezone gledamo u Cvajti.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Tima Šulca nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na šesnaestoplasirani Majnc, a poznato je da to šesnaesto mesto na kraju sezone znači i baraž meč za opstanak protiv trećeplasiranog tima iz Cvajte.
Iako u tim mečevima uglavnom pobeđuje tim iz Bundeslige, dosta toga će Jarčevima morati da se poklopi kako bi stigli do te pozicije, a na ruku im ide to što Majnc u ovom kolu na svom stadionu dočekuje Borusiju iz Dortmunda, koja će imati ogroman motiv da se osveti ovoj ekipi, pošto je upravo ona kriva zašto popularni Milioneri prošle sezone nisu uspeli da dođu do naslova prvaka Nemačke. Sećate se sigurno svi tog duela na prepunom Signal Iduna Parku, kada je Borusija samo remizirala protiv Majnca, što je iskoristio Bajern i stigao do svoje jedanaeste uzastopne titule šampiona.
Na poslednjih pet susreta u Bundesligi, Keln je ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija, ali i isto toliko poraza. U prošlom kolu je sedamnaestoplasirana ekipa na tabeli samo remizirala na svom stadionu protiv nimalo naivnog Frajburga, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Domaćin je bio bolja ekipa na terenu, imao je konkretnije šanse, međutim kao i dosta puta do sada izostala je realizacija, koja i jeste najveći problem ovog tima, pošto je Keln do sada postigao ubedljivo najmanje golova u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga nemačkog fudbala.
Pre toga su puleni Tima Šulca remizirali u gostima i kod Majnca, koji je kao što smo već napomenuli direktan konkurent u borbi za opstanak, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz podatak da je Keln stigao do izjednačenja u petom minutu sudijske nadoknade.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je nekadašnji šampion Nemačke odigrao šesnaest susreta na svom stadionu i ostvario samo tri trijumfa, četiri remija, ali i čak devet poraza što je svakako previše za tim koji generalno dosta dobro igra na svom terenu.
Za kraj, u prvom delu sezone su Keln i Union Berlin odigrali jedan ne previše zanimljiv duel u kom su popularni Šumari na svom stadionu slavili sa 2:0.

Union Berlin: Katastrofalna sezona za Šumare!

Prošla sezona je bila fenomenalna za ekipu Union Berlina, koja je mimo svih očekivanja uspela da dođe do četvrte pozicije na tabeli, a samim tim i do plasmana u Ligu šampiona, što je bilo istorijsko prvo učešće za ovaj tim u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ruku na srce, nemački predstavnik nije imao sreće pri žrebu, pošto su Šumari bili u grupi sa Realom iz Madrida, Napolijem, ali i nimalo naivnom ekipom Brage. Na kraju je ova ekipa morala da se zadovolji sa četvrtom pozicijom na tabeli, što znači da klub iz Berlina nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je treća pozicija u Ligi šampiona, i nastavak takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Na sve to, tim iz Berlina je šampionat započeo sa dva ubedljiva trijumfa, ali je nakon toga krenula crna serija ovog tima, pa je prvi deo sezone bio jako loš, iako je u finišu Union počeo sa nešto boljim partijama, tek dovoljno da na kraju jesenjeg dela šampionata ovaj klub bude na mestu koje na kraju sezone ne donosi selidbu u niži rang.
Na dva kola pre kraja je situacija takva da se ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na šesnaestoplasirani Majnc, a poznato je da ta šesnaesta pozicija na kraju regularnog dela prvenstva donosi i baraž meč za opstanak protiv trećeplasiranog tima iz Cvajte.
Jako loše ova ekipa igra u poslednje vreme, a cenu loših rezultata je platio trener Nenad Bjelica koji je smenjen pre nekoliko dana, a na njegovo mesto je makar privremeno postavljen Marko Grote.
Utisak je da je hrvatskom stručnjaku presudio poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od Bohuma, kada su gosti u jednom spektakularnom susretu slavili sa 3:4.
Ipak, moramo napomenuti i da je ovosezonski predstavnik Nemačke u Ligi šampiona na pet poslednjih mečeva u elitnom rangu nemačkog fudbala doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi, i sigurno je da je sve to previše, pogotovu što je klub i pre početka ove sezone imao evropske ambicije.
Pre tog poraza u prošlom kolu od Bohuma, Union Berlin je remizirao na teškom gostovanju kod Borusije Menhengladbah, a taj meč je završen bez pogodaka.
Opšti utisak je da smo od ove ekipe svi očekivali dosta više, međutim, fudbaleri Union Berlina i dalje drže sve u svojim rukama po pitanju opstanka u Bundesligi, što se ne može reći i za njihovog protivnika na ovom duelu, koji prosto mora da ide na sva tri boda.
Za kraj, kada se radi o mečevima na strani, do sada je tim iz Berlina odigrao šesnaest mečeva van svog terena i ostvario samo dva trijumfa, četiri remija i čak deset poraza.

Naš predlog

I jedan i drugi tim će dati sve od sebe da dođe do bodova na ovom duelu, pa vam u takvoj situaciji savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.79.

Kelnu za razliku od Union Berlina moraju da se poklope i neki drugi rezultati kako bi popularni Jarčevi opstali u Bundesligi, pa je evidentno da ovaj tim nema previše izbora nego da krene po sva tri boda na ovom duelu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.85.

Za kraj, veoma pristojna varijanta je i dupla šansa na domaćina, a na sve to smo ubeđeni da nas očekuje jedan duel sa velikim brojem pogodaka, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa kombinacijom igara 1X&3+, a sve to uz kvotu 3.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.