Najava i analiza: Premijer liga, 37. kolo: Junajted bi mogao da overi titulu za gradskog rivala, na Old Traford dolazi Arsenal, Siti kod Fulama

premijer liga

Dva kola ostala su do kraja sezone u Premijer ligi. Arsenal je i dalje prvi ali samo sa bodom više od Sitija koji ima zaostali meč sa Totenhemom pred poslednje kolo. Jedina nada za Tobdžije je da pobedi u oba preostala meča a da Građani kiksnu na nekom od njihova tri. Možda će sve biti jasnije posle nedelje kada Arsenal gostuje u Mančesteru kod Junajteda. Mogla bi i borba za osptanak da bude odlučena, pogotovo ako Luton izgubi kod Vest Hema. Kvote iz najave bile su važeće u momentu sastavljanja analize.

Fulam – Mančester Siti – 2,2-4 @ 2.05 u MaxBet

Za Gvardiolin tim nema druge opcije od pobeda u preostalim utakmicama. Oni imaju tri meča do kraja, posle gostovanja na Krejven Kotidžu idu na noge i Totenhemu, dok u poslednjem kolu dočekuju Vest Hem. Možda im neće trebati svih 9 bodova ali jedino ako Arsenal kiksne u nekom od svoja dva preostala meča. Siti ima niz od šest pobeda u prvenstvu, a poslednji poraz upisali su još 6. decembra prošle godine u Birmingemu od Aston Vile. Ponovo je Siti odigrao odlično u prolećnom delu prvenstva, kao i prethodnih godina i na taj način slomio rivale. Fulam je tri kola bez pobede, posle poraza od Liverpula remizirali su sa Palasom i Brentfordom i trenutno su na 13. mestu. Ne mogu mnogo niže, eventualno samo jednu poziciju ali su svakako odigrali slabiju sezonu nego što je to bila prethodna. Siti je dobio 15 prethodnih utakmica protiv Fulama, ne samo u Premijer ligi već i u FA kupu, pa bi bilo pravo čudo da ne veže i 16. trijumf. Uz dvojku dodajemo i golove. Naš predlog je 2,2-4 sa koeficijentom 2.05 u kladionici MaxBet.

Bornmut – Brentford – GG3+ @ 1.70 u SuperBet

Sezona je već mogla da se završi i za jedne i za druge. Šta god se dogodilo u dva poslednja kola njom će mnogo zadovoljniji biti u Bornmutu. Trešnjice su na startu prvenstva važile za jednog od glavnih kandidata za selidbu u Čempionšip, ali su sjajnim rezultatima u novembru i decembru prošle gdine pobegli iz opasne zone i u nju se više nisu vratili. Trener Andoni Areola je uradio odličan posao i od Bornmuta napravio stabilan tim iz sredine tabele. S druge strane Brentford ne može da bude zadovolajn kako je izgledala sezone, svakako najslabija za ovu ekipu od kada su postali premijerligaši. Čak su Pčelice u jednom trenutku bile i nadomak bitke za opstanak. Uspeli su da reše te probleme, na dva kola pre kraja imaju deset bodova više od Lutona, prvog tima ispod crte, ali ta 16. pozivija nikako nije zavidna. U prvom delu sezone ove dve ekipe odigrale su odličan međusobni meč sa četiri gola i bez pobednika. Opet nam se čini da su golovi zagarantovani i pored činjenice da Brentford nije dao gol u dva prethodna kola. Za GG3+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.70.

Everton – Šefild Junajted – GG @ 1.63 u Mozzartbet

Odlično su finiširale Karamele i posle mnogo peripetija i sa čak 8 oduzetih bodova od strane Saveza, ipak su ostale u Premjer ligi. Jedno vreme činilo se da im nema spasa, osim te kazne i rezultati su bili loši ali ako neko zna kako se ostaje u ligi, to zna Šon Dajš, legendarni trener Barnlija koji je preuzeo Everton prošle sezone. Sa tri vezane pobede u samo sedam dana Everton je i definitivno rešio sve dileme, a na ruku im je išla činjenica da su sva ta tri meča igrali na svom Gudisonu. Ipak, nisu rivali bili laki, morali su da pobede i Liverpul u Mersisajd derbiju i tako gradskog rivala i definitivno rastave od titule. U prošlom kolu su uzeli bod u Lutonu i tako, najverovatnije, poslali Šeširdžije nazad u Čempionšip. Meč sa Šefildom bio im je označen kao šansa da dođu do spasonosnih bodova u poslednji čas, ali su uspeli da pre njega završe posao. Gosti se opraštaju od elite, od samog starta su zadužili ”fenjer” i nisu ga ispuštali do samog kraja. Ni povratak legendarnog trenera Jorkširaca Krisa Vajldera nije pomogao Oštricama da ostanu premijerligaši. Everton će teško popraviti svoju sadašnju poziciju, nalaze se na 15. mestu ali sa 6 bodova manje od Palasa. Šefild bi mogao da pogodi mrežu svog rivala, radio je to i protiv jačih timova, pa predlažemo igru GG sa kvotom 1.63 u kladionici Mozzartbet.

Njukasl – Brajton – 1 @ 1.61 u Primobet

Galebovi su pobedili Aston Vilu i prekinuli niz od šest utakmica bez pobede sa samo dva osvojena boda. Svakako da ovo neće biti sezona koju će navijači Brajtona pamtiti kao posebno uspešnu, posebno kada je budu upoređivali sa, recimo, prethodnom u kojoj su do samog kraja bili u igri za plasman u Ligu šampiona a na kraju završili u Ligi Evrope. Dva kola pre kraja tim sa juga Engleske je na 11. mestu i eventualno bi mogao da napreduje još jednu poziciju i bar se preseli u gornju polovinu tabele, ako je to uopšte i bitno. Gostovanje u Njukaslu im je poslednje u sezoni, odigraće u narednoj sedmici još dva meča na svom Ameksu i to je to. Prvo u zaostaloj utakmici dočekuju Čelsi a onda u poslednjem kolu igraju sa Mančester Junajtedom. Svrake su opet u odličnoj formi ali su sa time zakasnile. U poslednjih sedam kola imaju 5 pobeda i po jedan remi i poraz. Za Ligu šampiona jesete kasno ali ne i za Evropu. Već su na 6. mestu a mogli bi i do pete pozicije na kraju i plasmana u Ligu Evrope, što bi bio pun pogodak posle baš lošeg perioda u sredini prvenstva. Njukasl će pobediti Brajton na svom Sent Džejms parku a koeficijent u kladionici Primobet, za jedinicu, iznosi 1.61.

Totenhem – Barnli – 1,GG @ 2.10 u MaxBet

Pevci su sve dalje od četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona a već im je ugrožena i peta pozicija. Nije ni čudo, Postekogluov tim je vezao četiri poraza u prvenstvu i prosuo sve ono dobro što je napravio tokom sezone. Gubio je Totenhem u nizu od Njukasla, Arsenala, Čelsija i Liverpula, i ma koliko rivali bili jaki, morali su bolje. Na te četiri utakmice primili su čak 13 golova i sa takvom defanzivom ne možete računat na mesto među četiri najuspešnija tima. Matematička šansa postoji, imaju do kraja još tri utakmice i 7 bodova manje od Aston Vile koja će još dva puta na teren. U slučaju da pobede na sva tri meča potrebno je i da Vila ne uzme više od dva boda. To se možda i dogodi, ali bi Totenhem morao da pobedi i Mančester Siti u odloženom meču u toku sedmice i tako, najverovatnije, reši i trku za šampionski naslov, a u to je već teže poverovati. Protiv barnlija moraju da pobede, Klaretsi su igrali odlično i ponovo oživeli nadu u spas, ali je prošle sedmice na Turf Mur stigao Njukasl i razbio sva očekivanja u paramparčad. Slavile su Svrake sa 4:1 u Barnliju i ostavili Kompanijev tim na pretoslednjem mestu sa 5 bodova manje od Notingem Foresta, prvog tima iznad crte. Može Barnli do gola na Vajt Hart Lejnu, ali ne i više od toga. Za 1,GG kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Vest Hem – Luton – GG3+ @ 1.65 u SuperBet

Verovatno je ovo meč koji će i definitivno ugasiti svaku nadu Lutona u povoljan rasplet sezone. To za Šeširdžije znači da će u narednom prvenstvu bio deo Čempionšipa, iako su imali i svojih svetlih trenutaka u debitantskoj sezoni u Premijer ligi. Da je Luton u prošlom kolu pobedio Everton na svom Kenivort Roudu, sada bi bili u znatno boljoj situaciji i zaostajali bi za Forestom samo bod razlike, ovako imaju i tri manje i dosta slabiju gol razliku. Da bi opstali moraju da dobiju oba preostala meča ali i da Šumari na do kraja ne pobede nijednom. Možda je ovo drugo nešto što bi moglo da se dogodi, ali Luton mora da pobedi Vest Hem u gostima i Fulam na svom terenu. Vredi pokušati, napašće Čekićare, ali je veliko pitanje da li mogu do trijumfa pošto su u poslednja četiri kola uzeli samo bod. Nije ni Vest Hem u mnogo boljoj formi, oni su takođe uzeli bod iz poslednje četiri utakmice u ligi ali su ispali i iz Lige Evrope od Bajera iz Leverkuzena u tom periodu. Probajte sa igrom GG3+ sa kvotom 1.65 u kladionici SuperBet.

Vulverhempton – Kristal Palas – x2,2+ @ 1.73 u MaxBet

Sva je prilika da će obe ekipe sezonu završiti u donjoj polovini tabele i to je dovoljan razlog da ona bude ocenjena kao samo delimično uspešna. Nisu imali problema oko opstanka, ni Vukovi ni Orlovi, s tim da su Vulvsi u jednom trenutku bili i na poslednjem mestu. Ipak to nije dugo trajalo i oni meč sa Palasom dočekuju na 12. poziciji sa 46 bodova, tri više od svog rivala. U ovom momentu je Palas u mnogo boljoj formi. Orlovi su u poslednjih pet kola uzeli čak 13 bodova, četiri puta su pobedili i jednom odigrali nerešeno. U ovom periodu su pobedili Liverpul, Vest Hem, Njukasl i Mančester Junajted a samo im je Fulam oduzeo dva boda. Prošlog ponedeljka prisustvovali smo uništenju Mančester Junajteda na Selhurst parku i trijumfa Plasa od 4:0. Vulverhempton je u poslednjih osam kola pobedio samo Luton i ne bismo ga nazvali favoritom protiv Orlova, iako se igra na njihovom Molinjuu. Naš predlog je dupla šansa na goste uz bar dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Notingem Forest – Čelsi – 2 @ 1.98 u Primobet

Paklen raspored na kraju sezone umalo da bude koban po Notingem Forest. Na sreću po niih, u prošlom kolu igrali su protiv Šefild Junajteda, poslednjeplasirane ekipe, i osvojili, po svemu sudeći, spasonosne bodove. Na ruku im je išlo i to što Luton nije pobedio Everton, pa na dva kola pre kraja imaju tri boda više od Šeširdžija i mnogo bolju bol razliku. Da budu i matematički sigurni potrebno je da pobede na jednoj od dve preostale utakmice, a možda ni to neće biti neophodno ako Lutn ne osvoji maksimalni broj bodova do kraja. Tu je i Barnli, ali Klaretsi imaju 5 bodova manje i gostovanje kod Totenhema, pa verovatno ni oni sami ne veruju u mogućnost opstanka. U poslednjem kolu Šumari idu na noge baš Barnliju, pa ne bi bilo dobro ako taj meč sačekaju sa samo dva boda vipše od direktnog rivala. Zato im je važno da uzmu makar bod protiv Čelsija, mada su Plavci tim koji je, uz Mančester Siti, u najboljoj formi trenutno. U poslednja dva kola Čelsi je pobedio Totenhem i Vest Hem, a svog najljućeg rivala Čekićare pobedili su sa 5:0. Dosta slabije Plavci igraju na strani, na pet poslednjih utakmica nisu pobedili ali su samo jednom i izgubili, bilo je to kod Arsenala sa onih katastrofalnih 6:0. Verujemo da će Čelsi biti uspešan i na Siti Graundu, njih ne interesuju problemi rivala, posebno otkad su u igri za plasman u Evropu. Za dvojku se dobija kvota 1.98 u kladionici Primobet.

Mančester Junajted – Arsenal – 2,0-3 @ 2.80 u SuperBet

Apsolutni derbi kola igra se na Old Trafordu a mnogo važniji je gostima iz Londona. Junajted ga čeka u turobnom raspoloženju posle blamaže na Selhurst parku u ponedeljak. Podsetimo, Palas je pobedio Ten Hagovu četu sa čak 4:0 i pokazao da ovaj Junajted nije tim od koga zaziru ni na Ostrvu prosečne ekipe, a kamoli one najbolje evropske. Za Junajted je meč sezone finale FA kupa protiv gradskog rivala Sitija koje se igra po završetku prvenstva. Ukoliko bi pobedili Siti ne samo da bi stigli do trofeja ove sezone, već bi i obezbedili igranje u Ligi Evrope, što je puna kapa posle izgubljene šanse da opet nastupaju u Ligi šampiona. Još uvek mogu da obezbede evropsku vizu i preko Premijer lige ali su sada u lošijem položaju i od Njukasla i od Čelsija. Za Arsenal je sve jasno, moraju da pobede u dva preostala meča i pritom sačekaju jedan kiks Sitija koji će tri puta na teren. Ne znamo koliko je to realno i pored činjenice da Siti gostuje Totenhemu već u utorak. Ako bi tamo ostali bez pobede, a Arsenal slavio u mančesteru, onda će Tobdžije igrati protiv Evertona pred svojim navijačima za peha u poslednjem kolu. Kakav bi to spektakl bio! Verujemo da je to i moguće, ali pre svega Arsenal mora da pobedi na Old Trafordu. Za dvojku, uz manji broj golova, u kladionici SuperBet dobija se koeficijent 2.80, ako se odigra kombinacija 2,0-3.

Aston Vila – Liverpul – x @ 4.48 u Primobet

Ovo je trebala da bude borba na život i smrt. Izgledalo je da će ovaj meč presuditi Vili u njenim aspiracijama da prvi put igra u Ligi šampiona ali i Liverpulu u borbi za titulu. Međutim, obe ekipe su igrale slabo u prethodnom periodu, Vilu to nije omelo da bude na korak od četvrtog mesta, pre svega zbog očajnih rezultata konkurenata, ali je Liverpul otpao iz trke za šampionskim naslovom i završiće tek na treće mestu. Tako je i međusobni duel izgubio draž, posebno ankon ispadanja Aston Vile u polufinalu Lige konferencija i ostanka bez šanse da se bore za evropski trofej. Što se tiče Lige šampiona za matematički plasman treba im još dva boda, ali je lako moguće da ni to ne bude neophodno ako Totenhem ne pobedi na sva tri preostala meča, a rival mu je, između ostalih, i Mančester Siti. Ukoliko bi Pevci izgubili od Sitija Vila bi slobodno mogla da izgubi svoje dve utakmice i ostane na četvrtom mestu. Mogli su sve da reše u prošlom kolu ali su poraženi u Brajtonu, ali je i Totenhem izgubio na Enfildu od Liverpula i učinio uslugu klubu iz Birmingema. Još dva meča i završiće se Klopov boravak u Liverpulu, svima je sigurno žao, ali od najave osvajanja četiri trofeja na kraju je ostao samo jedan i to onaj najmanje važan u EFL kupu. Možda je nerešeno najrealnije na ovom meču a za x se dobija kvota 4.48 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.