MEČ DANA: PAOK – Olimpijakos: Derbi koji će potencijalno rešiti prvaka u Grčkoj!

PAOK će na svojoj Tumbi dočekati ljutog rivala Olimpijakos i to sve u okviru zaostalog meča 31. kola. Ovo je utakmica koja će potencijalno riješiti pitanje prvaka u Grčkoj, pošto je ovo poslednja šansa za obje ekipe da se približe vodećem AEK-u. Utakmica je na programu od 19 časova i 30 minuta.

PAOK: Sve osim pobjede će biti neuspijeh!

Igrao je PAOK najvažniju utakmicu u dotadašnjem dijelu sezone protiv AEK-a u prethodnom kolu šampionata i u tom meču smo mogli da vidimo apsolutno sve.
Ludo, luđe, grčki derbiji! Odavno su prestali da budu utakmice i postali bitka na život i smrt. Visoki napon nije samo oko stadiona i na tribinama, nego i na terenu. Prštalo je sve na Tumbi, PAOK je okrenuo AEK – 3:2, borba za titulu se zakomplikovala, a meč koji je obilježio niz incidenata imao je i treće poluvrijeme.
Eskalirala je situacija po završetku utakmice, a Matijas Almeida bio je kao razjareni bik. Niko nije mogao da ga zaustavi. Zaletao se, bio akter opšte tuče na terenu, hvatao je ljude iz solunskog kluba za gušu. Pokušavali su da ga smire, ali nije vrijedilo.
Među malobrojnima koji nisu izgubili razum bili su Tajson iz PAOK-a, koji je želio da smiri Matijasa Almeidu. Takođe i njegov pomoćnih Karlos Roa. Opšta gungula potrajala je nekoliko minuta i bila je poslednja u nizu spornih situacija.
Sredinom drugog poluvremena policija je upala na teren, razdvajala je dvije klupe. Još od tada je najvjerovatnije kuljao bijes u argentinskom strategu. Utakmica je prekidana više puta, a najduže je bila u zastoju zbog transparenta. Nije želio glavni sudija Šreder da nastavi meč dok se ne ukloni sa tribina. Pauza je bila desetak minuta.
Fenomenalan derbi, čiji akteri su bili i srpski reprezentativci Andrija Živković i Mijat Gaćinović, neće se pamtiti po stvarima sa terena, a daleko od toga da nije imalo šta da se vidi. Bili je izvanrednih šansi na obje strane, palo je pet golova, a junak Tumbe bili su Đoan Sastre i Abdul Baba Rahman.
AEK je preko Orbelina Pineda neustralisao zaostatak, prednost mu je u završnici drugog poluvremena donio hrvatski štoper Domagoj Vida, a onda – ludnica! Krenuo je PAOK na sve ili ništa i dobio – sve. Odbrana atinskog kluba je užasno reagovala kod drugog gola Janisa Konstantelijasa, a potom i posle prekida pred ulazak u nadoknadu.
Nije otklonila opasnost posle kornera, lopta je sijela na volej Đoanu Sastreu. Raspalio je, a Abdul Baba Rahman petom iz peterca skrenuo loptu u mrežu.
Sada ponovo sve staje u ovih 90 minuta sa zahuktalim Olimpijakosom koji je prethodnih sezona znao da im zada baš presudne udarce u borbi za tron.

Olimpijakos: Ova sezona bi mogla biti istorijska!

Gorilo je u četvrtak na stadionu Karaiskakis, a gorio je Pirej to veče, u crveno-bijelom dijelu Atine! Olimpijakos je u svom prvom evropskom finalu! Nakon iznenađujućeg slavlja u Birmingemu prije 10 dana, stigla je potvrda u vidu još jednog trijumfa za crveno-bijele protiv prvog favorita takmičenja, Aston Vile.
Apsolutni junak ovog dvomeča bio je Marokanac Ajub El Kabi (30). Iskusni napadač postigao je ukupno pet od šest pogodaka Olimpijakosa u polufinalu! Na Vila parku tri, a na stadionu Olimpijakosa dva. Grčki tim ušao je kao potpuni autsajder u ove utakmice sa engleskim predstavnikom, a sada bismo migli da konstatujemo da finale dočekuje kao favorit. Osim što je momentum na njegovoj strani, tu je prije svega činjenica da će u finalu praktično igrati na domaćem terenu, jer se meč za titulu igra na stadionu Aja Sofija u Atini.
Ovo je svakako jedan od najvećih uspijeha Olimpijakosa u istoriji kluba. Najveći dometi crveno-bijelih u evrokupovima dosad su bili četvrtfinale Lige šampiona 1999. godine i četvrtfinale Kupa pobjednika kupova šest godina ranije. U 21. vijeku, ovo je bez premca najveći rezultat grčkog velikana, i to u sezoni koja je prijetila da bude potpuno promašena, imajući u vidu da će Oli teško do titule, a da je u domaćem kupu ispao od velikog rivala Panatinaikosa još početkom godine.
Prolaz u finale Lige konferencije sve mijenja. Pa još ako dođe i prva evropska kruna…
Podsjetimo, najveći rezultat grčkog fudbala u Evropi jeste finale Kupa šampiona koje je izborio Panatinaikos 1971. godine, kada je na pomalo misteriozan način eliminisao Crvenu zvezdu u polufinalu posle poraza u Beogradu od 1:4.
Što se Olimpijakosa tiče, on sada sa posebnim vjetrom u leđa čeka derbi sa liderom i prvim favoritom za titulu – AEK-om, koji ima pet bodova više, ali i utakmicu više. Eventualna pobjeda crveno-bijelih u večerašnjem derbiju mogla bi da zakuva situaciju pred sam finiš trke u Grčkoj.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf PAOK-a je 2.10 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju iz Pireja plaća se kvotom 3.35.

Smatramo da će i jedna i druga ekipa ući maksimalno oprezno i borbeno u ovaj meč, pa igra PIK X izgleda veoma izgledno po kvoti 1.71 u MozzartBet kladionici. U poslednje vrijeme igraju veoma efikasne mečeve u kojima obično oba tima postižu po gol, a kvota na igru GG ovog puta iznosi 1.65. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru “Crveni karton na meču – DA” po kvoti 3.90 takođe u MozzartBet kladionici! Svi znamo koliko žara bude u ovakvim mečevima a ovaj večerašnji bi trebao da nam ponudi mnogo vatre kako na tribinama tako i na terenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.