TIP DANA: Aston Vila – Liverpul: Tim sa Vila Parka čuva četvrtu poziciju!

U ponedeljak je naravno dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj proteklog vikenda, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Aston Vile i Liverpula.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Aston Vila: Još samo dva koraka do Lige šampiona!

Ova sezona bi po mnogo čemu mogla da bude istorijska za klub iz Birmingema, a pre svega, moramo napomenuti da se tim sa Vila Parka nalazi nadomak plasmana u Ligu šampiona.
Inače, za one koji ne znaju Aston Vila je čak sedam puta osvajala naslov prvaka Engleske, a poslednji put je to bio slučaj još 1981. godine. Na sve to klub iz Birmingema je čak sedam puta osvajao FA Kup, uz pet Liga Kupa i sigurno je da sve to Vilu čini jednim od najtrofejnijih klubova na Ostrvu, iako je do poslednjeg velikog trofeja ova ekipa stigla još 1996. godine i to baš u pomenutom Liga Kupu.
Međutim, ubedljivo najveći uspeh ovog tima je osvajanje Kupa Šampiona (današnja Liga šampiona), i to 1982. godine, nakon trijumfa nad Bajernom iz Minhena. Iste godine je engleski predstavnik osvojio i Superkup Evrope nakon pobede nad Barselonom, pa je sigurno da je ta godina upisana zlatnim slovima i smatra se najuspešnijom u istoriji tima iz Birmingema.
Ove sezone Aston Vila igra na veoma visokom nivou, i svakako da svi navijači ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Pre svega, ovaj tim se na dva kola pre kraja nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Totenhem, što dalje znači da ukoliko domaća ekipa slavi na ovom duelu protiv Liverpula, Aston Vila će i definitivno izboriti plasman u Ligu šampiona, što je sasvim sigurno nešto što je malo ko i mogao da očekuje pred početak šampionata, iako je Unai Emeri još u drugom delu prošle sezone nagovestio da bi Vila mogla da bude legitimni kandidat za plasman u elitno takmičenje.
Na poslednjih pet mečeva klub iz Birmingema je ostvario dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to baš u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na gostovanju kod neugodnog Brajtona sa 1:0.
Na domaćem terenu u prvenstvu su Emerijevi puleni ostvarili dvanaest trijumfa, uz samo tri poraza i isto toliko remija, a da je ovaj klub igrao malo bolje na strani, sada bi pričali i o borbi za naslov prvaka, što bi ruku na srce bilo i previše.
Ostaje žal zbog eliminacije u polufinalu Lige konferencija od Olimpijakosa, iako je i pre samog početka trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja engleski predstavnik smatran za jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja, a mora se priznati da je grčki predstavnik u oba meča bio bolji i potpuno zasluženo stigao do plasmana u veliko finale i duela sa Fiorentinom.
Za kraj, u prvom delu sezone Liverpul i Aston Vila su odigrali jedan dobar meč na Enfildu u kom su Redsi bez većih problema slavili sa 3:0.

Liverpul: Redsi posustali kada je bilo najmanje potrebno!

Liverpul je od samog starta šampionata krenuo silovito, i nema previše dileme da su Redsi u prvom delu šampionata pokazali ubedljivo najviše od svih kandidata za titulu, a o tome je najbolje i svedočilo prvo mesto na tabeli.
Sve je teklo po planu, a onda je Jirgen Klop, negde još na sredini sezone, dok su Redsi bili u igri za sve moguće trofeje objavio da na kraju sezone napušta klub.
Bio je to veliki šok, pre svega za sve navijače ovog kluba, sa kojim je ovaj stručnjak osvojio jednu Ligu šampiona, i jedan naslov prvaka Engleske, i to posle čak trideset godina čekanja, što je bio povod za neopisivo slavlje.
Kao što smo već napomenuli, Siti je bio u igri za sve trofeje, a do jednog je već došla ova ekipa, i to u Liga Kupu, nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Čelsija, i to posle produžetaka.
Što se tiče FA Kupa, Redsi su eliminisani u četvrtfinalu od Mančester Junajteda, ali slobodno možemo reći nikad slabijeg Junajteda, a bio je to jedan spektakularan duel na Old Trafordu, na kom je domaća ekipa slavila rezultatom 4:3.
U Ligi Evrope je engleski predstavnik blistao sve do četvrtfinala, ali je onda na Enfild stigla Atalanta, koja je mimo svih očekivanja pobedila na gostovanju sa 0:3, pa je praktično već posle prvog meča bilo jasno da će Liverpul i pored ogromnih ambicija biti eliminisan i iz Liga Evrope. U revanšu su puleni Jirgena Klopa slavili u Bergamu, rezultatom 0:1, ali to naravno nije bilo dovoljno za plasman u polufinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Najzad, Premijer liga. Pomenuli smo već da je Liverpul dobar deo sezone proveo na prvom mestu na tabeli, međutim, kada je to bilo najmanje potrebno, ekipa sa Enfilda je odigrala nekoliko vezanih katastrofalnih mečeva, pa od naslova prvaka Engleske ni ove godine neće biti ništa, pošto se Redsi trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji ruku na srce ima i meč viška, ali je i bez toga jasno da je u pitanju nenadoknadiva bodovna prednost.
U poslednje vreme Liverpul igra jako loše u prvenstvu, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva doživela dva poraza, jedan remi, ali i ostvarila dva trijumfa.
U prošlom kolu su izabranici Jirgena Klopa slavili na svom stadionu protiv Totenhema u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak šest pogodaka, a koji je na kraju pripao Redsima koji su slavili rezultatom 4:2.

Naš predlog

Ono što nikako ne bi smelo da se na ovom duelu dovede u pitanje su svakako golovi, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Gostujuća ekipa ne može ni gore ni dole na tabeli, dok bi Aston Vila trijumf verovatno i definitivno obezbedila plasman u Ligu šampiona, pa se čini da će izabranici Unai Emerija imati ogroman motiv na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju 3.95.

Takođe, i dupla šansa 1X je i više nego pristojna, i u kladionici Meridianbet iznosi 2.13, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću i sa ovom igrom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.