MEČ DANA: Klub Briž – Rojal Union: Utakmica koja ne sme da se izgubi!

Klub Briž će u okviru 38. kola Župiler lige dočekati Rojal Uniona. Domaći sastav je trenutno najveći favorit za osvajanje šampionskog trona, pošto u ovom plejofu bilježe najbolje rezultate. Rojal je sa druge strane u situacija koja je vrlo jasna – ovaj meč ne smiju da izgube pošto bi time i zvanično sebe isključili iz trke. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Klub Briž: Titula bi popravila sve!

Dijelovalo je prošle godine da će biti nemoguće dostići neizvjesnost iz foto-finiša šampionske trke u Belgiji kada su se tri kluba na čelu tabele smijenjivala iz minuta u minut, međutim rasplet i u aktuelnoj sezoni donosi nam sve uzbudljiviju borbu koja će biti definitivno završena tek sa poslednjim sudijskim zviždukom.
Ligaški dio prvenstva završio je na četvrtoj poziciji, mjesec i po dana kasnije predvodi trku u plej-ofu i ima najveće šanse da dođe do najprestižnijeg trofeja u Belgiji.
Imao je Briž sjajnu sezonu i u Evropi, međutim pomalo nesretno je njihovo putovanje završeno ovog četvrtka, kada su na domaćem terenu remizirali sa Fiorentinom i tako ostali bez finala.
Tragičar meča je Brandon Mehele, jer je skrivio jedanaesterac nad Enzolom i za Beltrana nije bilo problema, da četvrtim golom u takmčenju pogura Violu ka finalu.
Bio je to odgovor na pogodak Hansa Vanakena koji je u 20. minutu iskoristio dodavanje Brazilca Tijaga i dijelovalo je kako je tim Nikija Hajena u zaletu. A zapravo ga je italijanski predstavnik – u čijem dresu je 90 minuta odigrao Nikola Milenković – posle toga napao i kad je stigao do pogotka vrijednog prolaza imao, osim Beltrana, još jednog junaka u liku golmana Pjetra Teraćiana, sposobnog da odbije zahtijevne prijetnje u nadoknadi koji bi dvomeč uveli u produžetke.
Pred preostale tri runde, dakle, imaju sve u svojim rukama, ali daleko od toga da je šampionska trka riješena, jer u večeras Klub Briž dočekuje ohrabreni i veoma motivisani Union, a već u sledećem gostuje Anderlehtu. Upravo je tim iz Brisela pobjedom nad Genkom vruć krompir prebacila u dvorište velikog rivala.

Rojal Union: Trofej je konačno stigao u klub!

Godine tavorenja u nižim ligama, titula ispuštena u poslednjem minutu sezone i kako stvari trenutno stoje još jedna sezona sa sličnim završetkom… Dosta su navijači Union Sen Žiloaza patili, vrijeme je da malo i slave! Imaju za to i debeli razlog! Njihov tim dokopao se trofeja u Kupu Belgije po prvi put posle 110 godina – ukupno treći u klupskoj istoriji – pošto je u finalu savladao aktuelnog šampiona države Antverpen – 1:0.
I zaslužili su ga, predratni velikan, koji je do Drugog svijetskog rata bio najtrofejniji belgijski klub, pijre tri godine se vratio u elitni rang. I to pravo u vrh. Prošlu sezonu završio je na trećem mjestu, pretprošlu na drugom, oba puta pošto je ligaški dio sezone okončao kao lider i potom nesrećno u plej-ofu ostajao bez titule. Zbog toga je i taj trijumf još veći.
A, donio ga je japanski štoper Koki Mačida golom u nadoknadi prvog poluvremena. Štoper Uniona je pokazao odličan osijećaj za igru isprativši loptu posle kornera, koju je jedan od igrača Antverpena nesrećno poslao pred svoj gol, a bivši fudbaler Kašima Antlersa samo postavio nogu i ubacio je u gol iz peterca.
Do kraja je briselski klub mogao i do ubjedljivije pobjede, međutim, dvije kontre u kojima se našao u finišu utakmice Mohamed Amura nije uspio da realizuje. U prvoj mu je udarac odbranio golman Antverpena Sene Lamens, dok je u drugoj promašio čitav gol 12-13 metara udaljenosti.
Neće ipak previše mariti zbog toga u Unionu. Imali su vrijeme da slave za šta nisu imali veći povod još od 1935. godine kada su poslednji put postali šampioni države. A, i to bi mogli da ponove ove sezone. Na tri kola do kraja imaju tri boda zaostatka za Klub Brižom, odnosno dva za Anderlehtom.
Dijeluje teško izvodljivo, mada Union bi večerašnjim trijumfom mogao značajno sebe da približi tom cilju.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Briža je 2.15 u SuperBet kladionici. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 3.40.

Iako je će ova utakmica odlučiti mnogo toga u nastavku ove uzbudljive trke, mišljenja smo da će obje ekipe ući hrabro u ovaj meč i da ćemo vidjeti po gol u obje mreže, a kvota na igru GG je 1.65 u SuperBet kladionici. Briž igra u sjajnoj formi i pored eliminacije iz Evrope, mišljenja smo da će seriju dobrih rezultata nastaviti u domaćem šampiona i da će trijumfovati – kvota je kao što smo rekli 2.15. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&3+ po kvoti 3.20 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.