MEČ DANA: Sautempton – VBA: Ko će biti drugi finalista najskupljeg meča u istoriji?

Sautempton će u okviru revanš meča polufinala doigravanja za Premijer ligu dočekati ekipu Vest Bromič Albiona. Prvi meč je završen bez golova i domaći tim će kao veliki favorit ući u ovaj meč. Utakmica je na programu od 21 čas.

Sautempton: Finale je obaveza!

Od 1987. godine i osnivanja plej-ofa za ulazak u najviši rang engleskog fudbala, doigravanja u kom učestvuju ekipe između trećeg i šestog mjesta iz ligaškog dijela Čempionšipa (ili ranije druge divizije) postale su oličenje za rovovsku borbu, nasrtaje “do koske” protivničkih defanzivaca i još manje poklanjanje značaja atraktivnim potezima nego u uobičajanom dijelu sezone. O tome svijedoči i činjenica da u poslednje tri godine nije viđena nijedna utakmica polufinala ili finala baraža za ulazak u Premijer ligu sa više od tri pogotka, a one najčešče završavaju sa samo jednim.
Pritajenost strijelaca prevršila je sve mjere u prvim polufinalnim utakmicama tekuće takmičarske godine, pošto su najprije Norič i Lids odigrali 0:0 na Kerou Roudu, da bi isti ishod bio ponovljen i u susretu Vest Bromviča i Sautemptona. Koliko su pomenute utakmice bile siromašne šansama dovoljno odslikava podatak da zbirno na dva susreta nije viđen ni dvocifreni broj šuteva u okvir gola.
Tek je nešto otvorenija igra viđena na Hotornsu, ali su Sveci propustili najveću priliku na petnaestak minuta do kraja preko Rosa Stjuarta. Rezervista je šutirao da dvadesetak metara, a odbitak je umalo prevario golmana Vest Bromviča Aleksa Palmera. Možda se u tom detalju najbolje i ogleda koliko su prve utakmice bile lišene većih uzbuđenja. Ulog je preveliki, a čak se i inače ofanzivnije orijentisani treneri rijeđe odlučuju da u plej-ofu zaigraju hrabrije. Svaki potencijalni gol u revanšima mogao bi da bude na neki način i Zlatni gol. Sautempton je regularni dio sezone okončao sa 87 osvojenih bodova, a nešto lošija završnica ih je košatala još boljeg plasmana na tabeli. Jedno je sigurno, a to je da bi sve sem plasmana u finale bilo veliko razočaranje za navijače.

VBA: Biće teško na gostovanju!

Vest Bromvič Albion je pred svojim navijačima imao identičan učinak kao Norič (15-4-4). Završio je ispred samo zbog toga što je osvojio dva poena više kao gost.
Sa Sautemptonom nije imao pretjerano prijatno iskustvo ove godine, izgubio je na oba susreta. U novembru je na Sent Merizu bilo 2:1, a u februaru na Hotorsnu 2:0. U domu VBA je Sautempton rano poveo, već u 14. minutu pogotkom Rajana Frejzera, a konačan rezultat postavio je napadač Bornmuta koji je tu na pozajmici, Dejvid Bruks, sredinom drugog poluvremena. Tu utakmicu je obilježilo isključenje trenera VBA Karlosa Korberana, zato što je šutnuo loptu koja je bila u igri.
Međutim u prvom meču ovogidšnje polufinalne serije doigravanja, ostali su neporaženi na domaćem terenu i večeras će imati priliku da na teškom gostovanju obezbijede plasman u finale.
Prethodnu sezonu, prvu po ispadanju iz Premijer lige, Vest Bromič okončao je na desetoj poziciji, u ovoj je sezonu okončao kao peti i ako nastavi dobro da gura mogao bi kroz baraž da potraži mjesto u elitnom rangu, ali kako god se završi prvenstvo, u narednom bi Vest Bromvič Albion mogao da vodi novi trener.
I to – Ivan Jurić. Hrvatski stručnjak slovi za glavnog kandidata Amerikanaca Krisa Farnela i Aleksa Herna, koji planiraju da preuzmu klub od Kineza Gučuan Laija. Bude li se to desilo, prvo će promjeniti trenera i otpustiti Karlosa Korberana, Španca angažovanog oktobra 2022.
Kao opcija da za zamjeni slovi Jurić, kome sa Ostrva nude sjajne uslove. U pitanju je ugovor na tri godine, koji podrazumijeva platu od 2.000.000 evra fiksno, uz bonuse. Jurić još vaga, jer nikad u karijeri nije radio van Italije (Palermo, Đenova, Krotone, Verona, uz trogodišnji mandate među Granatama). Ako bi prihvatio ponudu došao bi u sredinu u kojoj je već radio njegov zemljak, Slaven Bilić.

Naš prijedlog:

Domaći tim je izraziti favorit u ovom meču, a kvota na njihov trijumf je 1.80 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.50

Sautempton je sa velikim ambicijama ušao u ovu sezonu i sve sem plasmana u Premijer ligu biće veliki neuspijeh. U prvom meču su bili bolji tim i mišljenja smo da će na svom stadionu uspijeti da trijumfuju i plasiraju se u finale. Kvota je kao što smo napomenuli 1.80 u PrimoBet kladionici. Shodno važnosti meča ne bi trebali gledati pretjerano efikasnu utakmicu, pa vam predlažemo igru 1X&0-3 po kvoti 1.67. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&0-3 po kvoti 2.65 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.