TIP DANA: Fiorentina – Napoli: Obračun u Firenci za osmu poziciju i plasman u Ligu konferencije!

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Fiorentine i Napolija.
Početak susreta između osmoplasirane i devetoplasirane ekipa na tabeli je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Dobra sezona za Violu!

Pre svega, moramo istaći da je Fiorentina drugu godinu zaredom uspela da dođe do plasmana u veliko finale Lige konferencija, i upravo osvajanje trećeg po kvalitetu klupskog takmičenja će biti primarni cilj za tim iz Firence.
Podsećamo vas, prošle sezone je italijanski predstavnik odmerio snage u velikom finalu protiv Vest Hema, dobro otvorio meč, stigao do prednosti, ali su onda Čekićari zaigrali dosta bolje u nastavku i potpuno zasluženo stigli do trofeja u Ligi konferencije.
Fiorentina je od samog starta novog izdanja trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja pokazala da ponovo ima najviše moguće ciljeve, a pre nedelju dana je ovaj tim eliminisao Klub Briž u polufinalu i tako zakazao sebi duel protiv Olimpijakosa, koji je u polufinalu eliminisao favorizovanu Aston Vilu.
Utisak je da je italijanski predstavnik veliki favorit na tom duelu, međutim, ne sme se potceniti ekipa koja je eliminisala tim koji će sezonu u elitnom rangu engleskog fudbala završiti na četvrtom mestu na tabeli.
Dosta dobro je tim iz Firence igrao i u italijanskom Kupu, međutim, u revanš meču polufinala Atalanta je slavila sa 4:1 i tako eliminisala Violu, koja je u prvom duelu pred svojim navijačima slavila sa 1:0.
Kada je Serija A u pitanju, slobodno možemo reći da Ljubičasti igraju baš onako kao što smo i očekivali, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na devetoplasirani Napoli, a od skoro to osmo mesto na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Na sve to, moramo napomenuti i da tim iz Firence ima meč manjka u odnosu na Napolitance, pa ukoliko večeras Viola pobedi, praktično će obezbediti Evropu, uz konstataciju da će ovaj tim prići sedmoplasiranom Laciju na samo tri boda.
U prošlom kolu su izabranici Vinčenca Italijana ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Monce, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Generalno, na pet poslednjih mečeva je ova ekipa ostvarila tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod Verone.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Fiorentina odigrala osamnaest susreta na Artemio Frankiju i ostvarila deset trijumfa, četiri remija i isto toliko poraza.

Napoli: Mogu li Napolitanci do plasmana u Evropu?

Dosta puta smo u analizama Napolija pominjali da je bilo veoma teško očekivati da tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” ponovi prošlu sezonu koja je bila najuspešnija u poslednjih dvadesetak godina, pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla do naslova prvaka Italije.
To je ovom klubu osim trofeja donelo i novo učešće u Ligi šampiona. Grupnu fazu su Napolitanci prošli bez većih problema, i to pošto su u konkurenciji Real Madrida, Brage i Union Berlina završili na drugom mestu na tabeli i zakazali sebi meč osmine finala protiv Barselone.
U dvomeču je španski predstavnik bio dosta bolji i na kraju su Levandovski i drugari potpuno zasluženo stigli do plasmana u četvrtfinale gde je španski predstavnik eliminisan od PSŽ-a.
Generalno, učešće u elitnom klupskom takmičenju nije bilo toliko loše, ali smo svi daleko više od Napolija očekivali u Seriji A.
Naime, na dva kola pre kraja se ova ekipa nalazi na devetom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na osmoplasiranu Fiorentinu, a na sve to Ljubičasti imaju i meč manjka što znači da prošlosezonskom šampionu Italije visi plasman u Evropu.
U prošlom kolu su Osimen i drugari sebe još više udaljili od evropskih takmičenja, pošto je ova ekipa na svom stadionu doživela poraz od ove sezone sjajne Bolonje, a taj duel na “Maradoni” je završen pobedom gostiju od 0:2, koji su tako overili plasman u Ligu šampiona.
Pre toga su Napolitanci remizirali na gostovanju kod Udinezea, a taj duel u Udinama je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaća ekipa izjednačujući pogodak postigla u sudijskoj nadoknadi.
Na poslednjih pet mečeva se Napolitanci nisu proslavili, pošto je ova ekipa u tom periodu bez trijumfa, a poslednji poraz u elitnom rangu italijanskog fudbala tim iz Napulja je ostvario još početkom prošlog meseca na nimalo prijatnom gostovanju kod Monce kada je bilo 2:4.
Na gostovanjima je tim sa juga Italije odigrao osamnaest susreta i ostvario sedam trijumfa, šest remija i pet poraza, što Napolitance čini četvrtom najboljom gostujućom ekipom u Seriji A, a ono što je veoma zanimljivo je da je ovaj tim jedan od najslabijih domaćina u čitavoj ligi, i upravo tu i leži razlog zašto prošlosezonski šampion Italije igra ovoliko loše ove sezone, i kako sada stvari stoje, veliki uspeh biće ukoliko ovaj tim naredne sezone gledamo u nekom od evropskih takmičenja.

Naš predlog

Svakako da nas očekuje jedan veoma interesantan duel u kom će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da dođe do sva tri boda, pa vam iz tog razloga preporučujemo da se fokusirate na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se oprobate i i sa igrom 3+, a sve to uz odličnu kvotu 1.74 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, bilo bi previše kada tim koji je prošle sezone stigao do Skudeta ne bi uspeo da izbori plasman u treće po kvalitetu evopsko takmičenje, pa vam hrabro savetujemo da okušate sreću sa dvojkom, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.80 u Meridanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.