Najava i analiza: Serija A, 37. kolo: Ko će u Seriju B?

Od petka su na programu mečevi pretposlednjeg kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva.
Pre svega, premijerni duel je direktna borba za Ligu konferencije, pošto će osmoplasirana Fiorentina ugostiti devetoplasirani Napoli. Derbi kola se igra na stadionu Đuzepe Meaca gde će Inter dočekati Lacio, a ne treba zaboraviti ni na duel između Bolonje i Juventusa, i biće to duel dva tima koja su u prošlom kolu obezbedila plasman u Ligu šampiona.
Milan putuje na teško gostovanje kod Torina, a veoma interesantno će biti u Ređo Emiliji gde će Sasuolo ugostiti Kaljari i samo pobeda Neroverdima daje nadu da bi u poslednjem kolu mogli da nekako obezbede opstanak.
Roma će na svom stadionu ugostiti Đenovu, a potencijalno veoma zanimljiv meč se igra i u Udinama, gde će popularne Zebre ugostiti Empoli, što će takođe biti duel dva tima koja se grčevito bore za opstanak.

Fiorentina – Napoli – 2 @ 2.85 u Mozzartbet

Premijerni meč ovog kola se igra u Firenci gde će snage odmeriti Fiorentina i Napoli. Viola je drugu godinu zaredom uspela da dođe do plasmana u finale Lige konferencija, gde će protivnik biti Olimpijakos, pa italijanski predstavnik ima velike šanse da dođe do evropskog trofeja.
Što se tiče Serije A, Ljubičasti trenutno drže sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Evropu, pošto je ova ekipa trenutno stacionirana na osmom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Napoli, ali i uz meč viška u odnosu na prošlosezonskog šampiona Italije.
Jako loše tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” igra ove sezone, a malo ko je to mogao da pretpostavi pogotovu nakon Skudeta. Trenutno je Napoli stacioniran na devetoj poziciji i ukoliko izgubi na ovom gostovanju kod Fiorentine, ovaj tim sledeće sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima, a možda bi to bilo i previše. U prošlom kolu je inače Napoli doživeo neprijatan poraz na svom stadionu od Bolonje, a taj susret je završen pobedom gostiju od 0:2, i sa tim trijumfom je ova ekipa overila plasman u Ligu šampiona.
Hrabro vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičnu kvotu 2.85.

Leće – Atalanta – 3+ @ 1.90 u Superbet

Iako Leće nije još uvek definitivno obezbedio opstanak u društvu najboljih, apsolutno nema nikakve sumnje da ćemo ovu simpatičnu ekipu i naredne sezone gledati u eliti, pošto trenutno klub sa juga Italije ima čak pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Ruku na srce u prošlom kolu su Nikola Krstović i drugari doživeli neprijatan poraz na svom stadionu od Udinezea, uz napomenu da su Zebrama bodovi iz tog meča bili preko potrebni.
Atalanta je nažalost poražena u svom prvom ovosezonskom finalu, i to u italijanskom Kupu, a Juve je slavio rezultatom 1:0, uz napomenu da je jedini pogodak na tom susretu postigao Dušan Vlahović.
Bilo kako bilo popularna Boginja igra fenomenalno u poslednje vreme u Seriji A, i tim iz Bergama drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, o čemu govore i tri boda više od Rome, ali i meč viška u odnosu na Vučicu.
Deluje da će nam ovaj meč na jugu Italije doneti dosta pogodaka, pa je idealno da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Superbet pripremila kvotu 1.90.

Torino – Milan – GG @ 1.83 u Maxbet

Po sada već ustaljenom običaju, fudbaleri Torina će i ovu sezonu završiti na sredini tabele. Naime, trenutno se puleni Ivana Jurića nalaze na desetom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na osmoplasiranu Fiorentinu, koja ima i meč manjka, pa je teško očekivati da će popularni Bikovi moći da se umešaju u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu je Torino ostvario trijumf na teškom gostovanju kod Verone, a taj susret na Bentegodiju je završen rezultatom 1:2.
Milan je sa druge strane ubedljivim trijumfom u prošlom kolu nad ekipom Kaljarija obezbedio sebi drugu poziciju na tabeli, a samim tim i plasman u Ligu šampiona, pa će ovo biti lepa prilika da Stefano Pioli malo promeša karte i pruži priliku nekim fudbalerima koji su do sada imali slabiju minutažu.
Iako Torino u poslednje vreme igra mečeve sa malim brojem pogodaka, deluje da bi i jedna i druga ekipa mogla ovde da postigne makar jedan pogodak, pa vam savetujemo da se opredelite za igru GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.83.

Sasuolo – Kaljari – 1 @ 2.40 u Mozzartbet

Sasuolu preti selidba u niži rang, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na devetnaestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je ova ekipa nažalost poražena na gostovanju kod Đenove, a taj susret na Marasiju je završen pobedom domaće ekipe od 2:1.
Ni Kaljari nije u mnogo boljoj situaciji u odnosu na svog protivnika, pošto se trenutno tim sa Sardinije nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu su popularni Sardi doživeli težak poraz na gostovanju kod Milana, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Nema Sasuolo previše izbora osim da ide na trijumf, a sva je prilika da će se to i desiti pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.40.

Monca – Frosinone – 3+ @ 1.67 u Primobet

Monca je drugu godinu zaredom uspela da opstane u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, pa je ova ekipa ispunila ponovo svoj primarni cilj.
U ovom trenutku se puleni Rafaela Paladina nalaze na sredini tabele, preciznije na dvanaestom mestu, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Fiorentine, kada je bilo 2:1, iako je Monca prva došla do prednosti na tom duelu u Firenci.
Frosinone će imati dosta problema da obezbedi opstanak, pošto se klub iz prestonice trenutno nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli uz isti broj bodova kao i timovi koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je Frosinone doživeo katastrofalan poraz na svom stadionu od Intera, a taj meč je završen rezultatom 0:5.
Što se tiče ovog duela, velika je verovatnoća da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ za koju je kladionica Primobet pripremila koeficijent 1.67.

Udineze – Empoli – 1 @ 2.05 u Superbet

Malo ko je očekivao da će Udineze imati ovoliko problema u borbi za opstanak, međutim, tim iz Udina se na da kola pre kraja nalazi na zabrinjavajućem petnaestom mestu na tabeli i ima samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Ruku na srce u prošlom kolu su izabranici Fabija Kanavara ostvarili verovatno i najbitniji trijumf u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, i to pošto su Zebre slavile na gostovanju kod Lećea, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
I Empoli je na pragu selidbe u niži rang, pošto se tim iz Toskane nalazi na osamnaestoj poziciji, koja i jeste poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang. U prošlom kolu je ova ekipa poražena u gostima kod Lacija, kada je bilo 2:0, pa je ovaj duel za Plave biti ili ne biti.
Prednost ipak dajemo Udinezeu, koji je proigrao od kako je na klupu ovog tima seo Fabio Kanavaro, pa savetujemo da se opredelite za jedinicu uz kvotu 2.05 u Superbetu.

Inter – Lacio – GG @ 1.73 u Maxbet

Derbi kola se igra na stadionu Đuzepe Meaca gde će fudbaleri Intera ugostiti Lacio. Inter je od prvog kola znao šta želi i na kraju je ova ekipa potpuno zasluženo stigla do naslova prvaka Italije, uz ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Sigurno je da u taboru Neroazura uveliko razmišljaju o sledećoj sezoni, uz konstataciju da će Simone Inzagi u preostalim utakmica dati šansu nekim fudbalerima koji su imali znatno slabiju minutažu u dosadašnjem toku prvenstva.
Što se tiče Lacija, Rimljani su i dalje u igri za Ligu šampiona, a trenutno se ova ekipa nalazi na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Atalantu. Igor Tudor je uspeo da preporodi Lacijale i ovaj tim praktično već u džepu ima plasman u Ligu Evrope, a za elitno takmičenje će pre svega biti potrebna pobeda protiv Intera, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Deluje da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.73.

Roma – Đenova – 1 @ 1.50 u Mozzartbet

Iako je Danijele De Rosi preporodio Rimljane, vrlo lako se može desiti da Vučica ponovo ostane bez svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Naime, na dva kola pre kraja se Vučica nalazi na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Atalantu, a na sve to tim iz Bergama ima i meč manjka, i ukoliko Boginja pobedi na tom zaostalom duelu protiv Fiorentine, u Rimu više neće imati čemu da se nadaju.
Na sve to je italijanski predstavnik nedavno eliminisan i iz Liga Evrope, i to od Leverkuzena u polufinalu, a u prošlom kolu Serije A je ova ekipa upravo i poražena od Atalante na svom stadionu kada je bilo 2:1.
Đenova igra veoma dobru sezonu, a ono što je najvažnije je da se pitanje opstanka u Seriji A niti jednog trenutka nije ni dovelo u pitanje. Trenutno se Grifoni nalaze na sjajnom jedanaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa na svom stadionu savladala Sasuolo sa 2:1.
Roma prosto mora da ide na trijumf na ovom duelu i mišljenja smo da će ovaj tim do njega i doći pa toplo preporučujemo jedinicu uz kvotu 1.50 u Mozzartu.

Salernitana – Verona – 3+ @ 1.84 u Primobet

Salernitana je odavno ispala u niži rang, pa ćemo posle nekoliko sezona u Seriji A tim sa juga Italije naredne sezone nažalost ponovo gledati u Seriji B.
Ruku na srce, od prvog do poslednjeg kola je tim iz Salerna pružao izuzetno loše partije pa nikoga i nije iznenadila selidba u drugi po kvalitetu rang italijanskog fudbala.
U prošlom kolu je Salernitana odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Juventusa u kom nije bilo pobednika, a na kraju je bilo 1:1.
Verona se sa druge strane trenutno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli. U prošlom kolu je tim sa Bentegodija doživeo poraz na svom stadionu od Torina, a taj meč su Bikovi rešili u svoju korist rezultatom 1:2.
Svakako da Verona ide na sva tri boda, dok Salernitana igra rasterećeno, pa miriše na meč sa dosta pogodaka i zato savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.84 u Primobetu.

Bolonja – Juventus – X2 @ 1.59 u Mozzartbet

Poslednji meč ovog kola se igra u Bolonji, gde će istoimena ekipa ugostiti Juventus, a ujedno će to biti i duel između dva tima koja su već obezbedila plasman u Ligu šampiona.
Ako se to možda i očekivalo za Juventus, onda to sigurno nije bio slučaj sa Bolonjom, koja je stigla do istorijskog plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a najveće zasluge za to sasvim sigurno ima Tijago Mota za koga se otima nekoliko timova na Apeninima, i nije čak isključeno ni da bivši fudbaler Intera i Barselone na kraju preuzme upravo Juventus.
Stara dama u veoma lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje, pošto je pre samo nekoliko dana Juve stigao do trofeja u italijanskom Kupu i to nakon trijumfa nad ekipom Atalante, koja igra veoma dobro u poslednje vreme. Čovek odluke bio je srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji je konačan rezultat postavio već u četvrtom minutu susreta.
Kao što smo već napomenuli i jedni i drugi su obezbedili plasman u elitno klupsko takmičenje, pa je ovaj meč stvar prestiža, a deluje da gosti iz Torina imaju daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju pa vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.59 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.